A nyúlon túl... a NYÚL az!
Címlap / A nyúlon túl / A nyúlon túl... a NYÚL az!

A nyúlon túl... a NYÚL az!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-07

A húsvét végeztével ezernyi figyelmeztetés ellenére is számos nyulacska végzi méltatlan körülmények között. Hogyan tovább? A legfontosabb lépések újdonsült nyúltartóknak.  

Még most dönts - kell, vagy sem?
A húsvét utáni napon lehet a legkönnyebben elfogadtatni a gyerekkel, hogy a kedves kicsi nyuszi most elmegy, és jövőre újra érkezik. Ha jó helyről szerezted be a nyulat, akkor valószínűleg vissza tudod vinni, bár az árától elbúcsúzhattál, sőt van ahol a leadás maga is pénzbe kerül.
Tudd:
 A nyúl, amit néhány napig adjusztáltatok, esetleg a szívetekhez nőtt, valószínűleg kígyókajaként, vagy nyúlpaprikásként végzi majd. Ha egyszerű hízlalós fajta házinyúl, akkor szinte bizonyos. Ha drágább fajta, lógó fülű, kosorrú, vagy törpenyúl, akkor van némi esélye a kedvencként történő túlélésre. (Ekkor feltehetőleg 2008-ban 4000 és 9000 Ft közötti összeget fizettél a jószágért! Vajon az összeg a nyúl oltását tartalmazta?)

Ha a nyúl marad - erre lesz szükséged

  • A nyúlnak elegendő helyre van szüksége. A szabadban ő hatalmas területeken él, rengeteg lehetősége van a mozgásra, a futásra. Minél több időt töltehet relatíve szabadon, annál boldogabb életet él. Egy nagyobbacska láda - amit nem tud kirágni, nem tud belőle kiugrani és nem tudja elragadni semmilyen ragadozó - vagy egy nyulak számára készült ketrec ideális hely. Szalmával, vagy forgács alappal almozhatjuk.
  • A nyúl félénk állat, tehát szüksége van búvóhelyekre. A lakásban szabadon futkosó nyúl néha saját életével játszik, de a lakás épségét is veszélyzeteti, hiszen megrághatja a vezetékeket, vagy valamit magára ránthat, beszorulhat. A nyúl-biztos időszak az, amikor szemmel tartjuk kedvencünket, úgy futtathatjuk szabadon.
  • A nyúlnak megfelelő táplálásra van szüksége. A "hízótápok" nem valók kedvenc nyuszik részére, hiszen ezek hízlalásra valók. A kereskedésekben kapható természetes nyúltápok mellet a legtöbb zöldféle, fű, tyúkhúr, és a közismert répa-káposzta kiváló eleségek. A nyuszik kalcium szükségletéről a fejlődés szakában külön is gondoskodhatunk megfelelő szerekkel. 
  • Mindig friss ivóvízre is szüksége van. Akkor is, ha néhány napra magára hagyjuk. Ilyenkor önadagolós itatót használjunk, mivel ezt nem tudja a nyuszikánk kiborítani.
  • Sok értő szeretetre van szüksége. A szeretet nem merülhet ki a folytonos nyaggatásban, pláne nem abban, hogy a gyerekek Barbie babábak öltöztetik, vagy húzzák-vonják, fülénél emelik szegény kicsi állatot.
  • Állatorvosi felügyeletre van szüksége. A nyúl is lehet beteg. Olyankor orvosra van szüksége. Nem fontos kémiai szereket adnod neki, ha a természetes gyógymódok híve vagy, akkor homeopátiás kezeléssel is sikerrel gyógyítható a legtöbb nyúl betegség.

A nyúl tartása felelősséggel jár. Kedves kedvencek, de igen félénkek. Odafigyeléssel szobatisztaságra szoktathatók, kis falatokkal kézhez nevelhetők, de ne feledjük, hogy néhány évtizede még kizárólag húsukért tartották, sőt elsősorban vadászták őket, és vadon éltek. A nyúl házikedvencként tartása viszonylag új dolog. Legyünk körültekintőek a háziállat választásnál!  

Fotó: Knipsermann -piqs.de

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 16720 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x