Ha mégis a nyúl győz ...
Címlap / A nyúlon túl / Ha mégis a nyúl győz ...

Ha mégis a nyúl győz ...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

szülő lehet, hogy beadja a derekát. Behódol és végül rááll, hogy legyen egy igazi nyulunk. Akár a lakásban is. Mivel jár az ilyesmi? Nyúlkörkép!  

 
A nyúl maga a legkisebb tétel!
Cuki nyulacskát akár ajándékba is szerezhetünk, ha van olyan vidéki rokon, vagy túlszaporulattal küzdő nyulas ismerős, aki szívesen szabadulna nyuszikától. A nagyobbik gond a nyúl tartása. A nyuszi bizony helyigényes darab. A lakásba való ketrec mérete bizony jókora, s a szaga sem lesz parfümös.
A ketrecek ára akciósan szezonális jelleggel 10 000 – től 20 000 Forintig terjed, s akkor még nem számoltuk a nyuszikának való tálkát, nyúlitatót, kajafélét és almot.
A nyulas kaland nyulastul mindenestül akár harmincezer forintba is kerülhet, vagy ha kültéri ketreckét vásárolunk neki, akár még többe, akár ötvenezerbe is.
Az élő nyuszi ára általában fajtától, mérettől és szezontól függően 3000 Ft-tól 15 000 Ft-ig terjedhet.

A nyúl általában zöldfélét eszik
Tavasztól késő őszig elég gazdaságosan tartható a réten szedett fűfélék némi piaci zöld hulladék és pár adag sárgarépa (esetleg nyúltáp) adagolásával. Télen azonban ugyanúgy igényli majd a piszok drága primőr zöldsalátát és bár ha meg is eszi majd a krumpli héjat, almacsutkát, de nem éri majd be ezzel. Összességében a nyúl tartása nem túl drága.

Mennyire okos egy ilyen?
A kérdést egy apuka tette fel a kisállat boltban a minap. A nyúl – mi tagadás – nem túl okos, noha több ész szorult a fejébe mint egy tengericocának. Hallgat a nevére, odajön, ha csemegével kínáljuk és elég ellenálló a gyerekek általi strapával szemben. Nem érdemes tőle cirkuszi mutatványokat várni. Bár hallottunk már örző-védő baknyúlról, apportos kosorrúról, de mégis azt kell mondjuk: egy kutya tanulékonyabb nála.

A zsákmányállatnak futni kéne …
A nyulak általában 8-10 évig is élhetnek. HA …. A sort itt már Dr. Németh József, a HarmoNet állatorvos tanácsadója folytatja, s itt már élettani problémákat sorol. A háznál tartott nyuszik többsége elhízik a mozgáshiány következtében – ez sokféle szervi károsodást okoz. Rengeteg olyan betegség alakul ki náluk, melyek a sokszori beltenyésztés következtében a vágó-nyulaknál soha nem okozott gondot, hiszen őket levágták egész fiatalon. A nyulacskánk tehát állatorvosi kezelésre is szorulhat a legjobb tartási körülmények és a jóindulat mellett is.

A nyúl már uncsi!
A nyúl, illetve a sok kis rágcsáló az esetek többségében mintegy „kutyapótló” kerül a gyerekes családokhoz – mondja Németh doktor. A gyerekek kutyát akarnak, a szülők azonban azt nem engedik meg, így valami pótlékot kínálnak fel a gyereknek. Az ünnepi trendben a nyuszika szerepel leggyakrabban.
Fontos tudni: Ha a papa Ferrarit szeretne, de csak Suzukira telik, akkor bizony a Suzuki soha nem lesz olyan becsben a családban mint egy Ferrari volna. Így van ez a nyúl kontra kutya esetben is. A pótlék-kisállat végzi leghamarabb a megunt jószágok listáján.

Mérlegeljünk okosan és csak akkor vegyünk kedvenc állatnak bármilyen jószágot, ha meggyőződésünk, hogy az az állat hosszú időn át leköti figyelmünket és örömmel gondozzuk majd.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4350 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x