Csengettyűváros meséi... mert sosincs korán a karácsonyra...
Címlap / Ajánló / Csengettyűváros meséi... mert sosincs korán a karácsonyra készülni!

>

Csengettyűváros meséi... mert sosincs korán a karácsonyra készülni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Csengettyűváros apró, porcelán házai advent idején kerülnek elő a padlásról, és felköltöznek a tálalószekrényre. Utcáit hó borítja, ablakait karácsonyi girland. Lakói sürögnek-forognak, süteményeket sütnek, ajándékokat készítenek, bálokat tartanak, szerelembe esnek vagy épp összevesznek - míg egyre közeledik az év legszebb ünnepe.  

Ez a mese Csengettyűváros, a miniatűr karácsonyi falu varázslatos életéről szól. Minden nap történik valami, ami egyre közelebb visz minket a karácsonyhoz és egymáshoz. December elejétől Vízkeresztig naponta beleshetünk a tenyérnyi házacskák porcelán lakóinak életébe.Erről szól a Csengettyűváros meséi - a karácsonyi készülődésről egy kisváros tükrében. Világa a képzelet és a varázsat - mi más is lehetne, ha elemmel világító, festett házikók félarasznyi lakói engednek be minket saját apró, festett ajtajuk mögé. A legszószátyárabb társasági dáma, Hortenzia naplója elevenedik meg a lapokon. Minden este leül kis szekreteréhez, és megosztja naplójával titkait, ötleteit, receptjeit. Kiderül, hogy ki kit szeret, kire haragszik, kik a város új lakói, milyen titkok és szerelmek szövődnek a hóval borított kandelláberek alatt.

Lelkesen dolgozom azon, hogy mesém szeptemberben megjelenjen. A könyv elsősorban családos nőknek szól - talán meglepő módon - nem gyerekeknek. Hangulatteremtőnek, kikapcsolódásnak, ötletadónak szánom. A célja, hogy akik megteremtik a család karácsonyát, maguk is karácsonyi hangulatba kerüljenek.

Ha szereted a karácsonyi történeteket, a romantikát, titkokat, sőt: a recepteket (hiszen a városka hölgyei nem egy titkos receptjüket megosztják veled), vagy szeretnél ötleteket kapni arra, hogy ringasd adventi hangulatba ezerfelé szaladó családod, akkor csak készíts egy jó teát, és kucorodj be kedvenc foteledbe ezzel a könyvvel. Míg a történet az én fantáziám gyermeke, Csengettyűváros világa nem csak az én fejemből pattant ki, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné, teljes vértezetben.

A fotóillusztráció profi fotós, Köő Adrien munkája az én karácsonyi porcelánfalucskámról. A legfontosabb helyszínt pedig a miniatúra-művész Lovas Zsuzsanna készítette. Amíg a könyv kézzel fogható valósággá válik, máris szétnézhetsz a Facebook oldalán - néhány ezren ott készülődünk már a havas macskaköveken.Sosincs korán a karácsonyra készülni!

Csengettyűváros meséi - karácsonyi történetek a tálalószekrényről a Facebookon 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2421 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x