Malac, disznó, emse, nekem se ...
Címlap / Ezotéria / Malac, disznó, emse, nekem se ...

Malac, disznó, emse, nekem se ...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Tudtad, hogy a malacot is megrontják, s megkeresztelik, éppen úgy, ahogy az embert? Ha nem tudtad, akkor nyilván azt sem tudod, hogy a malackodás előtt tilos disznólkodni az ágyikóban, mert akkor a malac is meg az asszony is megférgesedik! Garantáltan tudományos háttér nélküli, ám nagyon vidám malackalandot ígérek! Gyere!  

A ma született kismalacot megköpködik, rontás ne érje. Máshol szeretettel megcsapkodják egy szenes vízbe mártott seprűvel. A születése utáni első pénteken sóval behasítják a fülét, ez az úgynevezett malackeresztelés. Amíg ez meg nem történt, nem jó snkinek megmutatni a jószágot.

Fűződik babonaság az első kihajtáshoz is
Amikor a kanász kezére adják a malacot, a gazdaasszony kötényét teríti a hidasok (disznóólak) elé, s azon át csalja ki a malackáit, míg a gazda a hüna alatt melengetett kenyeret ad nakik. A gazdaasszony ilyenkor ki sem mozdul a házból, nehogy kószálósak legyenek a malacok. A malacka nyakába rontás ellen piros szalagot jó kötni, mivl elég könnyű megrontani a malacokat, elegendő egy döglött csirkét ásni az ólak küszöbe alá. Persze erre id tudunk megfelelő ellenszert, egyszerűen ássuk ki a küszöb alatti földet, vigyük át az út túloldalára és onnan hozzunk a helyébe másikat.

Újesztendő napján malacot kell enni, hogy előre túrja a szerencsénket! Az újévi malacnak a farkát meg kell rángatni, mielőtt levágnák, s minél hosszabbat visít, annál hosszabbra megy majd a hírünk a következő évben. Amelyik malac mégsem jut erre a sorsra, azt majd újholdkor - vagy Egyed napján - hízóra fogják. Disznót vágni pedig holdfogyatkozás napján szerencsés. Ilyenkor a zsír nem lesz avas.

Öléskor a hidas ajtaját nyitva kell hagyni, hogy a következ évben is szerencse legyen a jószágon.
A leölni szánt állatot nem szabad siránkozni, mert akkor nehezen adja ki a lelkét. Ha a kés beleszúrásakor bűzös gőz jön ki, akkor pedig elfingja a hasznot a háztól. A perzselésnél a fejet a ház felé kell fordítani, hogy odalásson a szerencse.

A pörzsölés után az állat csecsbimbóit, vagy péniszét visszadobják az ólba és bekiáltanak háromszor: "fele görbe, fele kan"

Amikor a disznó hasát felvágják, a gyerekek hangosan kacagjanak, hogy vastag legyen a szalonna.
A feleségnek pedig nem jár szerelem a disznóvágást megelőző este, nehogy ő is, meg a disznó is megférgesedjen. Sőt, az asszony sem a disznónyelvből nem kaphat, nehogy túl nyelves legyen, sem pedig az orrát nem eheti, mert akkor törős lenne.

BÚÉK!

Tóth József

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9624 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x