HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-23
Címlap / Ezotéria / A lélek vándorol 2.

A lélek vándorol 2.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-23

"Ahogy az ember leveti elnyűtt ruháit, s újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket, hogy újakat fogadjon el helyükbe." Az élővilágon belül az ember rendelkezik a legnagyobb szabadsággal, szabad akarata mellett azonban felelősséggel is tartozik elkövetett tetteiért...  

 
A védikus írások a lélekvándorlásról

A reinkarnáció gondolatrendszere az ősi védikus írásokban olvasható a legrészletesebben kifejtve. Bár ez a témára vonatkozó legősibb leírás a világon, a tanítások rendkívül részletesek, és szerencsére nem estek áldozatul a történelem viharainak sem. Az alábbiakban kiragadunk néhány – a témával kapcsolatos – idézetet a Bhagavad-gitából, s megkíséreljük ezek fényében bemutatni a reinkarnáció elméleti alapjait.

Meglepő, de ugyanakkor elgondolkodtató állítás, hogy a lélek már egy életen belül is vándorol; a körülötte lévő test ugyanis állandóan változik:

„Amint a megtestesült lélek állandóan vándorol ebben a testben a gyermekkortól a serdülőkoron át az öregkorig, a halál pillanatában is egy másik testbe költözik. A józan embert azonban nem téveszti meg az efféle változás.” (Bhagavad-gítá 2.13)

Az élet folyamán, hatféle változáson megy keresztül a test: megszületik, növekszik, egy ideig fennmarad, utódokat hoz létre, majd fokozatosan elsorvad, s végül elpusztul. A lelket azonban nem érik ilyen változások. Míg a saját testünk eddigi életünk során teljesen megváltozott, addig mi magunk ugyanazok a személyek maradtunk. Hétévenként a testünk sejtjei kicserélődnek, az öntudatunk mégis megmarad – tisztában vagyunk vele, hogy ugyanazok a személyek vagyunk, akik hét évvel ezelőtt is voltunk. Ha azonban a testünk teljesen megváltozott, akkor hogyan maradhattunk mi ugyanazok a valakik?

A védikus irodalom válasza az, hogy ez azért van így, mert nem vagyunk azonosak a testünkkel. A test csak egy öltözet, egy ruha a valódi önvaló, a lélek körül:RendezvénynaptárCikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2691 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x