Keddi KvantumTükör: különleges képességek elsajátításának...
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: különleges képességek elsajátításának buktatói 1.

Szabad Mihály

Keddi KvantumTükör: különleges képességek elsajátításának buktatói 1.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Napjainkban egyre több ember vágyik arra, hogy valami érdekes, kreatív és mások számára is hasznos tevékenységben találja meg "önmagát". Sokan ezt az alternatív gyógyászatban látják megvalósíthatónak, s ezért végeznek el különböző - rövidebb vagy hosszabb - tanfolyamokat, tréningeket, szemináriumokat. Ezek némelyike néhány tízezer forintba kerül, de egyre jobban terjednek a több százezer forintos tréningek, melyen egy szinte hollywoodi hírveréssel érkező külföldi "csodagyógyító" adja át tudását. Egy könyv vagy egy film által beharangozott szakember a néhány napos tréningen a "különleges" képességet ígéri bárki számára. Ilyen rövid idő alatt tényleg meg lehet tanulni a gyógyítást? S ha igen, akkor vajon milyen képességek szükségesek ahhoz, hogy valóban hasznos segítséget tudjunk nyújtani a hozzánk fordulóknak? 

Néhány napja felhívott egy fiatalember, aki néhány hónapja meghallgatta az egyik előadásom a kvantumgyógyítás lehetőségeiről. Nagyon érdekelte a dolog, így elolvasott néhány könyvet a témában. A egyik nagy névnek számító amerikai tréner épp most ősszel jött Budapestre, gondolta, elmegy és megtanulja a háromnapos szemináriumon a kvantumgyógyítás egyik legismertebb fajtáját. Összeszedte utolsó megtakarítását és nagy reményekkel elvégezte a szemináriumot majd kétszázezer forintért. (Ez volt az olcsóbb, mivel itt csak egy könyv ismerteti az amerikai "sztár" módszerét. Ahol film is van mögötte, ott nem ússza meg háromszázezer alatt a háromnapos szemináriumot.)
Nagy élmények és érdekes tapasztalatok jellemezték a három napot, aztán azt vette észre, hogy amikor hazament, akkor nem úgy alakulnak az események, ahogy neki azt ígérték. Nem működött a megismert eljárás.  Ezután hívott fel, hogy mi lehet az oka, s most mit tegyen, mert a tréner már hazament és "utána  a vízözön". S azt tapasztaltam, hogy nem ő az egyedüli, aki ezt élte meg. Személyes praxisomban jó néhány hasonló esettel találkoztam.

Sokat töprengtem, hogyan mondjam el neki, hogy a saját türelmetlenségének lett az áldozata, és ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta önmagát. Ismerem a kvantumgyógyításnak ezt az irányzatát, Frankfurtban magam is részt vettem rajta. Amit a fiatalember megtanult, az valóban a jövő zenéje, ami át fogja alakítani mindazt, amit az emberi test gyógyításáról eddig gondoltunk.
Azonban nem nagyon mondják el azt a tréningek sztárjai, hogy ők is évekig gyakoroltak, mire spontán megjelent a "különleges" képesség. S hogy az átadható - vagy eladható - legyen, ahhoz utólag kitalálták a módszert, egy formát, egy rendszert. Ez azonban csak másodlagos, van valami, ami ennél sokkal lényegesebb.


A tréningeken megtanulható elméleti ismeretek, az átadott eljárás fontos, de pusztán annak elsajátítása kevés a kvantumgyógyítás sikeres alkalmazásához.
Van másik két tényező, amelyet nem lehet kihagyni. Illetve meg lehet tenni, de akkor előfordul, hogy ott áll valaki a több százezer forintos tréning elvégzése után, és van egy oklevele és egy technika a kezében, ami nem igazán működik. S a legrosszabb, hogy szívből hiszi, hogy működik. Akkor mi lehet a probléma? Egyszerűen az, hogy az igazi "titok" a tudatállapot megváltozása a mindennapokban, s a gyógyítás pillanatában. Ez pedig nem egy tréning néhány napjának az eredménye, hanem a hetekig, adott esetben hónapokig vagy évekig tartó "belső munkának" következményeképpen jelenik meg. A kvantumszemléletben a kulcs az éber Figyelem elsajátítása.

Sokkal hatékonyabban és örömtelibben tudták alkalmazni azok a kvantumgyógyítás bármely irányzatát, akik egy kicsit már gyakorolták az éber Figyelmet, s átélték az annak hatására megjelenő tudatosságot. A néhány napos tréning tökéletes az elméleti alapok átadására, a technika megismerésére és gyakorlására. A tudatváltás azonban nem attól függ, hogy fejben megértetted a kvantumgyógyítás elveit, egyetértesz vele, és hiszel benne. Első lépésnek tökéletes, de ennél tovább kell menni. Kell az önismeret, ami a valódi tudatosság alapja, ami azt jelenti, hogy éberré válsz a saját testi, mentális és érzelmi szokásrendszeredre. Ha ezt megismered, akkor képes a tudatosság megjelenni benned, aminek hatására megváltozik az érzékelésed, s így más törvények szerint alakítod át a saját vagy egy másik emberi lény valóságát.

A legtöbb tréningen sajnos nagyon kevés idő van a tudatosság kérdésére megadni az egyénre szabott válaszokat, és fejlesztési gyakorlatokat, különösen, ha több száz ember vesz rajta részt. Ezért is koncentrálnak a trénerek és oktatók a módszer átadására. Hiszen ez kézzelfogható és viszonylag könnyen megérthető. Azonban önmagában sajnos kevés. A kvantumgyógyítás, de tágabban véve az energetikai gyógymódok mindegyikének lényege a Tudat és az Elme átalakító erejének kihasználásában rejlik. Ehhez pedig kevés a módszer ismerete.

A kvantumgyógyítás tudati technológia, s használójának meg kell élnie a Jelenlét tudatállapotát, vagy a divatos kifejezéssel szólva "a most hatalma" kell, hogy érvényesüljön. Nélküle a módszer puszta utánzássá silányul, melynek önmagában igen kevés átalakító ereje van. Jusson eszedbe a mondás:

"Tudatunk állapota a kulcskérdés, ez húzódik meg minden más mögött."Szatmári L. Miklós
író, Kvantumszemlélet tréner
Quantum Balance oktató, Kvantumgyógyító
www.kvantumszemlelet.hu

Kép: photostock - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6481 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x