A félelmeink túllépése: Bizalom és Bátorság I.
Címlap / Ezotéria / A félelmeink túllépése: Bizalom és Bátorság I.

A félelmeink túllépése: Bizalom és Bátorság I.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

Az egyik előző cikkben megismert többszintű figyelemmodell, vagyis a "figyelem művészetének" lehetőségeivel foglalkoztunk bővebben. Ennek elsajátítása a legkönnyebb, s egyben a legnehezebb dolog a világon. 

Könnyű, mert ez a közvetlen érzékelés a természetes létezési állapotod. Nehéz, mert a testi, a személyes és társadalmi program oly erős szokásrendszert alakított ki, melynek feloldása óriási energiát követel. A személyiség erős ragaszkodásokkal rendelkezik, s bármi történjék is, azt a saját képzelt identitásának felhasználására fordítja. Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy szembenézzünk rég eltemetett félelmeinkkel, sértettségeinkkel, sérüléseinkkel, pedig ez kikerülhetetlen a szellemi fejlődés  bizonyos szakaszában.
Ezt úgy lehet megtenni leghatékonyabban, ha már nem a személyiségem akarom rendbe akarom hozni (terápiákkal, analízissel, érzelmi vagy más oldásokkal) hanem megszüntetem a vele való totális azonosulást és felismerem lényem azon túli részeit. Ezzel segítem egy új állapotnak a megszületését és kibontakozását, amivel azonban már nem azonosulok, és így az állandó változás állapotára hangolom létezésem. Ehhez óriási nyitottságra és bátorságra van szükség.


Mint ahogy ahhoz is, hogy valóban megértsek egy másik személyt. Ideiglenesen ki kell lépni a saját bejáratott szemléletmódomból, belehelyezkedni a másik világába, és úgy látni az életet, ahogyan ő. A befogadás és összekapcsolódás létállapotát kell megélni a kirekesztés és az elkülönülés helyett. El kell engedni a jól kiépített és bejáratott mentális és érzelmi falakat, melyek idővel gyakran egy képzeletbeli erődítményrendszerré válnak.
Továbbá a másokra való odafigyelés azzal a felismeréssel jár, hogy a világ nem az, aminek látom, és nem olyan amilyennek látom. Éppen ellenkező irányú a folyamat!!! Azért olyan a világ amilyen, mert olyannak látom. A kvantummező a végtelen lehetőségeket hordozza, amiből a személyiségem automatikusan létrehoz egy számomra valóságos világot. Ha azonban egy statikus, a változásoknak ellenálló, rögzült világképpel rendelkező személyiséggel rendelkezem, akkor folyamatosan beleütközöm a világ egyik legalapvetőbb törvényének következményébe: a változásba.


A figyelem művészetének legnagyobb nehézsége, hogy a szellemi fejlődésünk egy szakaszában rövid időre eltűnik a biztosnak hitt talaj a lábunk alól. Az, amiben sziklaszilárdan hittünk eddig, elveszti stabilitását. Elkerülhetetlenül be kell lépnünk a bizonytalanság világába, s ez az elme által létrehozott személyiség legnagyobb félelme. A bizonytalanság maga az ismeretlen, maga az örök változás, ami az élet alapvető törvénye ebben az Univerzumban. Ahogy a Nobel díjas tudós Werner Heisenberg fogalmazott: „… a tudomány birodalmában nem nyithatunk új távlatokat, ha nem szánjuk rá magunkat, hogy elhagyjuk az elfogadott tanok biztonságos földjét és vállaljuk egy-egy veszélyes ugrás kockázatát.”
S természetesen nincs ez másként a mindennapi életünkben sem.

Ahhoz tehát, hogy képesek legyünk megengedni az életnek, hogy segítsen, el kell engedni a kontrollra való ösztönös igényt, vagyis szembe kell nézni a bizonytalanságból eredő félelemmel. Ehhez két egymáshoz szervesen kapcsolódó minőséget kell megélned magadban: a Bátorság és a Bizalom frekvenciáját.
A legfontosabb alapelv, hogy megtapasztaljuk a Bizalom átélését. Mellékes minek nevezzük azt, amiben bízunk Életnek, Istennek, Sorsnak, Szerencsének, Tudatnak, az már csak egyéni személyiség és felfogás kérdése. A lényeg a Bizalom valódi megélésében van nem pedig a szavakban.


Meg kell tanulnunk elfogadni, hogy a világ támogat, és valóban működik bennünk egy elmeprogram, amely majdnem mindent képes megvalósítani. Ha nem olyan az életünk, amilyet szeretnénk, egyszerűen csak nem tudjuk megfelelően használni ezt az eszközt. Engedtük, hogy önműködően működjön, és az irányítson minket. Vágyjunk arra, hogy megtanuljuk tudatosan használni. Természetesen ne akarjuk túlságosan leláncolni magunkat azzal, hogy sokat rágódunk azon, hogy képesek vagyunk-e ezt megtenni. Ez természetes, veleszületett képessége minden embernek, mint ahogy a képzeletünk is az.


A Bizalom azért elengedhetetlen, mert az elmeprogram a Tudatosság „kezében” már olyan elveket fog használni, amelyet a személyiség nem képes megérteni. Emiatt gyakran az intuitív tudásunkra kell támaszkodni. Gondoljunk arra, hogy nagyon sok olyan hétköznapi tárgyat használunk, melynek a valódi működési mechanizmusairól nincs fogalmunk, mégsem akadályozza meg a felhasználást. Ez jellemző a kvantumszemlélet által használt törvényszerűségekre is. A teljes tudatunkkal, a tudatosságunkkal átlátjuk és megérezzük, de racionálisan, logikusan megérteni már nem lehet őket, legyen az kvantumgyógyítás, kreativitásfejlesztés, a Kvantum jóga oktatása, vagy bármilyen más felhasználási irány.
Várunk szeretettel tanfolyamainkon, előadásainkon, vagy kvantum jóga oktatóképzésünkön, ahol mélyebben megismerheted a kvantumszemlélet elveit és felhasználási lehetőségeit.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3795 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x