A félelem túllépése: Bizalom és Bátorság II.
Címlap / Ezotéria / A félelem túllépése: Bizalom és Bátorság II.

A félelem túllépése: Bizalom és Bátorság II.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Előző héten a félelmek túllépésének egyik tényezőjével, a Bizalom megélésével foglalkoztunk részletesen. Ennek hatására jelenik meg az a tulajdonság, amely elkerülhetetlen, ha az életben egészségben és bőségben szeretnénk élni. Ez pedig a Bátorság, mely megadja az első bizonytalan lépések energiáját a céljaink, vágyaink felé, és megadja az energiát ahhoz, hogy hallgassunk az intuíciónkra..  

Ha a Bizalom forrását megtaláltuk az életünkben, akkor annak hatására jelenik meg Bátorság is. Erre azért van szükség, hogy belássuk, és szembenézzünk a ténnyel: semmiféle garanciánk nincs a jövőre nézve. S ameddig ez a tény (a bizonytalanság), szorongással és félelemmel tölt el bennünket, addig nehéz lesz megvalósítani a derűs, könnyed, és szeretetteljes életet, és lehetetlen kreatív, alkotó és cselekvő tetteket végrehajtani. A félelem vagy lebénít, vagy kényszerpályára irányítja cselekedeteinket.


Amikor azonban a bizonytalanságot már elfogadjuk az élet alaptörvényeként, és nem menekülünk a biztonságosnak hitt elképzelések felé, akkor képességeink elkezdenek kiteljesedni. Sőt amikor már a lehetőségeket kezdjük látni bizonytalanságban, akkor teljesen megváltozik a hozzáállásunk az élethez. Akkor már hallgatunk az intuitív megérzéseinkre, s elengedjük a teljes kontrollra, biztonságra való igényt. Nem várunk, amíg száz százalékosan megbizonyosodunk valamilyen út helyességéről, hiszen belátjuk, hogy ez a típusú bizonyosság nem létezik – csak ez elme ábrándja - az örökké változó világban. Egyszerűen csak cselekszünk a belső megérzéseinkre hallgatva, mintha a cselekedeteink helyessége már igazolva lenne. S akkor már tetteink szolgáltatják a bizonyítékot arra, hogy megvan bennünk az erő és az irányítás vágyaink megvalósításához.


A Bőség és a Siker kiteljesedéshez tehát szükséges
•    a kellőképpen meghatározott, és körvonalazott cél,
•    a jelenlegi helyzetünk közvetlen érzékelése úgy ahogy van, nem pedig úgy, ahogy az   érzelmekkel átitatott emlékeink szűrőjén keresztül látjuk
•    és a belső világunkban kialakult mentális és érzelmi akadályozó minták tudatosítása.

Ezeket mindenképpen át kell gondolnunk, ha hatékonyan, örömmel és a legrövidebb úton szeretnénk célunkhoz eljutni. Azonban a legtöbb esetben az öntudatlan félelmek megakadályoznak abban, hogy megfelelő ritmusban mozduljunk vágyaink felé. Ehhez két dologra – Bizalom és Bátorság - van szükség, de már az egyik is elegendő, hogy elkezdődjön a belső átalakulás.


Sokan talán hiányolják a Hit említését. Bizonyos értelemben igazuk van. A kvantumszemlélet azonban a nagybetűs Bizalom alatt éri magát a Hitet is. Ilyen nézőpontból a Hit és Bizalom elválaszthatatlanul összetartozó minőségek. Ezek azok a tulajdonságok, melyek segítenek túllépni a félelmeinken. Az igazán nagy különbség tehát az emberek között abban van, hogy ki képes túllépni a képességei kiteljesedését megakadályozó félelmeket.
Az elme bizonytalansága csak egy öntudatlan reakció a hibák elkövetésétől való félelem elfedésére és az ismeretlennel való szembenézés elkerülésére. Az alapja az a téves következtetés, hogy amíg nem döntesz, addig nem lesz tévedés az életedben. Ez óriási tévedés, mert a nem döntés is csak egy döntés következménye. Ezen úgy léphetünk túl, ha belátjuk, hogy aki nem hibázik, az nem is képes a fejlődésre . Hiszen a tanulás természetes menete a „próbálkozás – cselekvés - teremtés – korrigálás” ciklikusság ismétlődő folyamatában valósul meg. A korrekciót, van amikor egyszer, van amikor néhányszor, s van amikor ezerszer kell végrehajtani a siker megvalósulásáig.

Kicsit szokatlan lehet a következő szemléltető példa, de annál szemléletesebb. A hadászati cirkálórakéták követőrendszere is erre a ciklikusan ismétlődő önszabályozó folyamat elvére épül. Ott a követő rendszer a cél felé mozdul, azonban nem képes tökéletesen azon maradni. Amikor letér a megadott pályáról, akkor kicsit mindig túlkorrigálja önmagát az egyik irányba, aztán a másikba. Ez az önszabályozó folyamat ismétlődik, melyből a kívülálló egy egyenes vonalú mozgást érzékel, mivel a korrekciók annyira finomak.  Tehát soha nincs a tökéletes útvonalon, mégis a lehető legrövidebb útvonalon éri el a célt. Ugyanígy a célunk elérése közben megjelenő hibák, szintén olyan aprók lehetnek a gyakorlattal, hogy már nem fognak semmilyen problémát jelenteni számunkra.


A bizonytalanság egy másik oka a félelem, hogy az önbecsülésünk sérül a hibák elkövetésekor. Lássuk be, hogy a legnagyobb tudósok, zsenik is tévedtek olykor. A különbség csupán annyi, hogy ők nem bénultak le a hibáiktól, hanem egyszerűen tanultak belőlük, és felhasználták őket a céljaik eléréséhez. A bölcsesség megjelenéséhez a hibáknak elkerülhetetlen szerepük van. Edisonnak tulajdonítják azt a mondást, hogy: „minden sikertelen próbálkozás egy-egy lépés előre, a megoldás felé”.
Ne szégyelljük bevallani tévedéseinket, hibáinkat, hiányosságainkat. Sokkal jobb ezeket egyszerű visszacsatolási jelekként felfogni, melyek segítenek megvizsgálni életünket, viselkedésünket, vajon valóban úgy élünk, alkotunk, ahogy szeretnénk.
Amihez pedig talán a legnagyobb Bátorság kell, az a következő: újra ki kell fejleszteni önmagunkban az őszinteség képességét, amit sokszor hagyunk elsorvadni, a nagy össztársadalmi versenyfutásban. S akkor képesek leszünk tudatosítani és annak látni a tévedéseinket, gyengeségeinket, amik valójában. Egyszerű jelzések, amelyek a célok felé segítenek orientálódni. Használjuk fel őket, s azután könnyű szívvel szabaduljunk meg tőlük. S ne feledjük a régi mondást:

„Célod elérésében a valódi akadály soha nem
a külvilág eseményeiben és jelenségeiben rejtőzik.
Sokkal inkább mélyen az elmében,
az ismeretlentől és a bizonytalanságtól való rejtett félelemben.”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4753 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x