Akiknek átok a szexualitás….
Címlap / Ezotéria / Akiknek átok a szexualitás….

Lukács Tünde

Akiknek átok a szexualitás….

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Félek a szexualitástól - sokszor keresnek fel hölgyek ezzel a problémával. Mitől lehet, hogy éppen életünk egyik legszebb oldala okoz néha pánikszerű félelmet, tönkretéve ezzel sok, amúgy szeretetteljes kapcsolatot? Mi a baj velünk, a szexualitással vagy a férfiakkal?  

A nők nem tudják, mi a baj. Csak annyit tudnak, hogy kerülik az összebújást párjukkal. Illetve összebújni még lehetne, csak „azt” nem szeretnék. A miértre azonban nincs magyarázat. Van, akinek a gyomra már attól összeszorul, ha az estére gondol. Mindent megtesz, hogy párja figyelmét elterelje, vagy éppen erős migrénje lesz, vagy pedig halálos fáradtság gyötri. A kapcsolat pedig szép lassan kihűl, a felek eltávolodnak egymástól. Ezek a nők elmondják, hogy ők nem szeretnék elveszíteni párjukat, de ha nem találnak megoldást problémájukra, előbb-utóbb bekövetkezik a szétválás.

A szexualitástól való félelmeket legtöbbször valamely, a családi rendszerben történt traumára vezethetjük vissza. A családállítások során gyakran látjuk, hogy a nők szexualitása több generáción keresztül traumatizálódott. Melyek lehetnek ezek traumák?

Egy hölgy elmesélte, hogy számára a szexualitás össze van kötve valami nagyon mocskos dologgal, ami „bemocskolja” őt. A munkánk során megmutatkozott, hogy a hölgy dédanyját a háborúban egy katona megerőszakolta. Ettől a pillanattól kezdve, minden generációban a női ősök tudatalattijában az a program futott, hogy „nőnek lenni fájdalmas”. Lezárták nőiességüket, mindent megtettek, hogy a férfiak még csak észre sem vegyék őket. Valójában tudatosan vágytak egy jó, és minden szempontból kielégítő párkapcsolatra, mégis létrehozták az ellenkezőjét.



Egy másik hölgy elmesélte, hogy azért kerüli az együttléteket párjával, mert pánikszerűen fél attól, hogy állapotos lesz. Az évek során számtalan nőgyógyászati betegséggel kezelték, amelyek mindig visszatérnek, egy ciszta, egy gyulladás, vagy éppen egy fertőzés formájában. Az az elképzelése, hogy ezeket a betegségeket ő hozza létre, mert így távol tudja tartani magától a párját. Hisz ha valaki beteg, nincsen szexualitás sem.

A családállítás folyamán megtudtuk, hogy több generációval ezelőtt egy őse közvetlenül a gyermeke születése után halt meg. Ennek az információnak a tükrében, félelme érthető volt. A terhesség gondolata számára tudatalatt összekapcsolódott a halállal. A szexualitás pedig bármikor terhességben folytatódhat.

Gyermekágyi elhalálozásoknál gyakran találkozunk ilyen esetekkel. A nők félnek az aktustól, hiszen ősüket ez vitte a halálba. Sokszor a férfiakat vádolják érte, és még olyan eset is előfordult, hogy az apát gyilkosnak nevezték. Hisz ha az ő „tette” nincs, ez a haláleset sem fordult volna elő. Gyakran a férfi felelősnek is érzi magát társa haláláért. Ilyenkor sokszor a férfiak bűnhődnek generációkon keresztül.

Az anyaméhen belüli ikervesztés is vezethet szexuális félelmekhez. Az ikertestvérüket magzati korban elvesztő nők sokszor félnek a gyermekvállalástól, az anyaságtól, és gyakran elutasítanak mindenfajta testi közelséget. Van, aki retteg az érintéstől, a simogatástól, vagy bármilyen más testi kontaktustól. Ha az elveszített ikertestvér megkapja az őt megillető helyet a kliens lelkében, a félelmek csökkenthetők, vagy megszüntethetők.

Amivel a leggyakrabban találkozunk oldások során, az a gyermekkori molesztálás.
A gyermekek többsége nem beszél ezekről a dolgokról senkinek, mert félnek, és szégyellik elmondani a családjuknak. Sokszor még az édesanya sem tud róla. Félnek attól, hogy nem fognak hinni nekik, vagy őket okolják majd a történtekért. Néha évtizedek telnek el, mire napvilágra jut egy – egy ilyen eset.

A gyermekkori erőszak bármely formája erősen kihat az áldozat felnőttkori életére. A férfiakkal való kapcsolatára is, és a szexualitásra is. Annak a gyermeknek, akit ez a sérelem ért, durván, erőszakkal hatoltak be az intim szférájába, és lelkében egész életre szóló sérülést okoztak. Élete, és a férfiakkal való kapcsolata abban az esetben lehet teljes, ha ezt a traumát a felszínre hozzuk, és az áldozatot szembesítjük tettesével. A családállítások során, szinte minden esetben ugyanaz a dinamika mutatkozik meg, és szinte minden esetben helyreállítható a harmónia. Persze nem egyik napról a másikra, a megoldás több hónapot is igénybe vehet, sőt, néha egy vagy másfél évet is.

A fenti esetek csak néhány példa a sok közül. A szexualitástól való félelmeknek még számtalan oka lehet, amelyeket mindig az adott személyre vonatkozólag kell megvizsgálni. Természetesen nem csak a családi rendszerből származhatnak félelmeink, lehet ez a félelem a sajátunk is. Leggyakrabban az önbizalomhiány, az önértékelési és testképzavarok, egyes betegségek, vagy különböző hitrendszereink állnak a háttérben. Ilyen esetekben jó megoldás a kineziológia.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15182 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x