Hálabefőtt. Ahogy én készítem.
Címlap / Ezotéria / Hálabefőtt. Ahogy én készítem.

Hálabefőtt. Ahogy én készítem.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Vásárlás karácsony előtt pár nappal. Az emberek karácsonyfadíszként lógnak a plázák ünneplőbe öltöztetett költekezési láz piramisán, és a kígyózó sorokat követve egyre beljebb kerülsz a Minotaurusz piros szalaggal átkötött labirintusában.  

Körülöttem „mozdulatlan” színkavalkád. Arcok. Rengeteg aggódó, vagy inkább bosszankodó arc. A szeretetnek perpill nyomát sem látni ebben az ingergazdag illúziódobozban. Mire mindezt végiggondolom, már én is a Last Christmast dúdolom, miközben konstatálom, hogy milyen könnyen lehet hatni a fogyasztói társadalom gondosan kontrollált tudatalattijára. Közben valahogy felerősödnek az érzékeim, és a körforgás szóhalmaz formájában örvényt kreál füleim és agytekervényeim közé:
 
„Elfogyott a szaloncukor, amit szoktunk venni, anya vegyél nekem jégvarázsos poharat, mikor végzünk, tavaly is ez volt, még kell dió a bejglihez, de jó lett volna egy hét szabadság, hol voltál eddig, fogd meg a szatyrot, nem látod, hogy tele van a kezem, jó lesz a 80 colos tv is, nem hiszem el hogy megint elém álltak, itt ingyen osztogatnak valamit, Dórikáéknak mit vegyünk, Last Christmas, I gave you my heart, kell parfüm jó áron szépségem, hagyjál már, még valaki nekem jön megőrülök, ott felejtettük a gyereket a boltban, csináljunk egy szelfit karivási közben lécci, hol a mosdó, mondtam, hogy ne ma jöjjünk, vedd el a szórólapot, majd az első kukába kidobjuk, nézd akciós a sízokni, apa mikor megyünk már, gitárt akarok, viselkedj rendesen, mert nem hoz semmit a Jézuska, mi is ez a dal, ami már megint szól, hideg a kávé, kérem a panaszkönyvet, na ide sem jövünk többet, még a Marika néninek nem vettünk semmit, hallod már csak 2 nap.”
 
Ezen a ponton úgy döntöttem haza indulok, mert időközben rájöttem, hogy amiért beugrottam nem is olyan lényeges. A fontos dolgok már megvannak, amikért hálás vagyok. Gondoltam meglepem magam azzal, hogy kicserélem a tömegben átélt impulzusokat saját életmozaik darabkáimmal, és instant szerda esti karácsonyfám alá teszem őket. Pillanatmorzsák. Emléket idéző sütemény illat, felhők tánca az égen, egy finom kávé a szabadban, szélbe kapaszkodó virágillat, mélyről feltörő, őszinte nevetés, édesanyám  mosolyának íve, séta a Japánkertben, őszi falevélörvény a Duna parton, Isten pihenő tenyere a szívemen, egy új könyv illata, vastaps a színházban, nagymamám kacaja, fák mögül kukucskáló napfény, koppanó gesztenye a parkban, egy hálás szempár, szélcsend a gondolatok között, madárfütty, váratlan ölelés, hideg téli estén gőzölgő habos kakaó, széttárt karokkal boldogan állni az esőben, pattanó rügy egy meztelen ágon, a kiterített ruha illata, egy csók a nyakra, mosolyt cserélni egy ismeretlennel, az ajkamra olvadó hópehely illanó íze, kedves üzenetet hagyni valakinek, aki nem számít rá, Chopint hallgatni a kádban, spontán összefutni egy jó baráttal, váratlan telefonhívás egy fontos személytől. 

 
 
Közben megérkeztem. Itthon vagyok. Fahéj-narancs illatú mécsest gyújtok, és azokra gondolok, akiknek ez egy nehéz időszak, akár anyagi, akár érzelmi szempontból. Mi idén nem veszünk egymásnak ajándékot, mert úgy döntöttünk, hogy inkább teljesítjük egy nehéz sorsú gyermek kívánságát. Kinyitom a kamra ajtót. Gondosan telepakolt hálabefőttemet felteszem szív magasságba, hogy egész évben jól lássam. Mert jól csak a szívével lát az ember… 
  
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3038 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x