Napfogyatkozás 2006. március 29.
Címlap / Ezotéria / Napfogyatkozás 2006. március 29.

Napfogyatkozás 2006. március 29.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

Asztrológiai szemmel a napfogyatkozás eseménye egészen másként vizsgálandó, mint egy személyes, születési horoszkóp elemzése. Globális témákra, az emberiséget foglalkoztató kérdésekre, eseményekre utalhat, illetve országok sorsára, s a bennük élő emberek hangulatára, nézeteire lehet belőle következtetni 

Asztrológiai szemmel a napfogyatkozás eseménye egészen másként vizsgálandó, mint egy személyes, születési horoszkóp elemzése. Globális témákra, az emberiséget foglalkoztató kérdésekre, eseményekre utalhat, illetve országok sorsára, s a bennük élő emberek hangulatára, nézeteire lehet belőle következtetni. Általánosságban is elmondható, hogy az emberek lelkében nem kelt túl jó érzéseket egy ilyen esemény, - persze a látványosság tényétől eltekintve -, vagyis mélyen, belül „baljós” érzéseik lehetnek, amikor „eltűnik” a napkorong az égről. A szimbolika világában a Nap az életet képviseli, vagyis tőle függ a jólétünk, sőt pusztán a létünk is.

Emellett kapcsolódik a jóság és pártatlanság fogalmával is, hiszen nem válogatja meg, hogy kire és mire süt, egyformán részesít minket az áldásaiban. Ugyanakkor a bolygók a napfogyatkozás idején elfoglalt helyzete üzeneteket hordozhat számunkra, amelyeket érdemes átgondolnunk. A március 29-i napon feszült helyzetben áll a Jupiter bolygó a Neptunusz – Vénusz együttállással. Alapvetően ez a feszültség az elfogadás és a szeretet érzése köré csoportosul, s ezzel együtt a bizonytalanság is megjelenik benne. Vagyis: azt üzenheti nekünk, hogy nagyon vágyunk ugyan a szeretetre és a törődésre, s készek is lennénk mindezt megadni másoknak, de már nem tudjuk, hogy miként is kezdjünk hozzá, s nem látjuk mások érzelmeit sem. Azt sem mindig vesszük észre, hogy szeretnek minket. Lehet, hogy nincs is időnk egymással foglalkozni, s azt hisszük, hogy elég, ha azt mondjuk a másiknak, hogy szeretjük, vagy veszünk neki valamit, ami pénzért megvehető. A kérdéses nap értékrendünkre hívja fel a figyelmet, közelebbről arra, hogy bánjunk tudatosabban a saját érzelmeinkkel, s másokéival is.

Mindennek az útját abban jelöli ki, hogy „magunkba szállunk egy kicsit”, s a Szaturnusz bolygó helyzete a képletben arra utal, hogy bizony nem ártana saját lényünkön munkálkodnunk egy kicsit. Ezt, pedig csak akkor valósíthatjuk meg, ha hagyunk magunknak időt és teret erre a munkára, aminek előfeltétele, hogy felvállalunk egy nagyon komoly, belső munkát. Munkánk eredménye abban mutatkozik majd meg, hogy világnézetünk átalakulhat, de persze ezt nem úgy kell elképzelnünk, hogy a folyamat egyik napról a másikra történik. A nagy, globális változás, pedig a kicsi irányából haladhat a nagy felé. Vagyis először önmagunkon kell változtatnunk, s utána várhatjuk el – később -, hogy a világ is változzon.
Kunsay Melinda
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1125 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x