A csokimikulásnál magasabban...


A csokimikulásnál magasabban...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Az évkörben már advent idején járunk, elérkezik Miklós napja, a karácsony misztériumának előhírnökeként. Alakja messze magasabb minőséget képvisel, mint amit manapság a "csokimikulás-korszak" hordoz belőle.  

A legendák gazdag kincsestára csodálatos történeteteket őriz Szent Miklós püspök tetteiről: elszegényedett leányok ablakán bedobott erszényekről, megölt gyermekek feltámasztásáról, igaztalan vádakkal börtönbe vetett katonák megmentéséről… Szent Miklóst példás cselekedetei világszerte népszerűvé tették, az emberi emlékezet bensőséges tisztelettel őrizte meg évszázadokon át, s így vált tanulók, gyermekek, leányok, hajósok, foglyok, pékek, kereskedők, gyógyszerészek, jogászok patrónusává.

Szent Miklós a hagyományban égi küldött, a szeretetteli adakozás, a segítőkészség és tisztaság szimbóluma, aki nem csak a gyermekeket, de a felnőttek szívében élő gyermekit is egyaránt megszólítja.Miklós hisz az emberi jóságban, tudja, hogy a várakozás pillanataiban, minden porcikánkban jóvá változunk, hogy méltóvá váljunk az ajándékra.

Gyermeki lelkünk pedig oly kevéssel is beéri: cukorkák, dió, mogyoró, piros alma… ruhájába öltözik a szeretetünk egymás iránt. Figyeljétek csak, mennyire örülnek a nagyobb gyerekek és a felnőttek is, a legkisebb apróságnak, amit odacsempészünk ajándékképp nekik...

Egy jó szóban, egy érintésben, az odafigyelésben pillanatonként születik újra és újjá az ember eredendő jósága.

Ezt is jelenti a Mikulásra várni, a jóságra való vágyakozást. "Jó gyereknek" lenni annyi, mint méltóvá válni, kifényesedni, jobbik felünket a felszínre hozni. Azzal, hogy magunkból képesek vagyunk a jót adni, elnyerjük az Égi küldöttek jutalmát, jelképesen csemegék, meglepetés alakjában.

Mindebben pedig az érzés átélése is lényeges, a transzcendens élménye, amivel a gyerekeknek még szorosra fűzött kapcsolata van, és amire egyébként oly éhes a világ.

Mindezekért elanyagiasodott világunkban, félreértelmezetté vált Miklós alakja, akit javarészt a mikuláscsomag osztásával, a rosszul öltözött télapó karikatúrák vándorlásával azonosítanak. A formalitást őrizte meg korunk az ősi hagyományok valódi üzenetéből.

 

Készítsük lelkünket másként, tartalommal megtöltve a karácsony születésére, a hozzá vezető úton pedig érkezzünk el úgy a Miklós nap állomásához, hogy abban felfedezhetjük a régmúlt bölcsességét, a jóság erejét.

Kívánom, hogy a hétköznapok közt mindnyájan részesüljetek ilyen fényes pillanatokból. December 6-án reggel ne higgyetek a szemeteknek, csak a szíveteknek - mert bár csak egy alma vagy csokoládé van oda rejtve -, de Valaki titkon a szeretetét is belelehelte!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2507 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

A kolumbiai bélyegen a pásztorok hódolnak az újszülött Megváltónak. Nem marad ki ebből az égi zenekar és a puttóhad sem!

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x