Csinos placc lett Pécs - Street Art, de magyarul...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Csinos placc lett Pécs - Street Art, de magyarul...

>

Csinos placc lett Pécs - Street Art, de magyarul...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Fiatal képzőművészek csinosították meg a lepukkant beton térelemeket Pécs egyik negyedében, Uránvárosban. Az 1000% csoport tagjainak vizuális környezetvédelmi akciója vezette fel a PLACCC Pécs Fesztivál programjait, amelyek vasárnapig várják a közönséget Európa Kulturális Fővárosában. 

Színes mintákkal, kis grafikákkal dobták fel a sivár beton térelválasztó elemeket a budapesti művészek Pécs lakónegyedében, Uránvárosban. Az 1000 %  nevű street art csoport célja, hogy jó hangulatot, egy kis szépséget csempésszen a környéken élők mindennapjaiba. Az akció a szerdán kezdődött PLACCC Pécs Fesztivál egyik programja, a Lakás-kaland-túra része. Előadóművészek és építészek mutatják be az ambivalensnek tartott városrészt a saját nézőpontjukból, ráadásul helyi magánemberek lakásaiban. A nézőknek követniük kell a találkozóhelyen kapott útleírást, majd egy sétatúra alatt meg kell keresniük a kijelölt lakásokat, ahol más-más produkciókkal várják őket a művészek. A lakásokat összekötő sétaútvonalon lehet megnézni az 1000% csoport munkáit is.
 

Pécs

Meglepő köztéri alkotások Pécs belvárosában
Szokatlan és elgondolkodtató utcai alkotások lepik el Pécs belvárosát május 26. és 30. között. A helyi alkotókból álló Déli Szél művészi kollektíva a jól ismert, naponta látott helyeken és a még felfedezetlen zugokban megbolygatja a környezetet. A Hajlék című szabadtéri tárlatot a városi helyszínek, közterek inspirálják, amelyekhez a természeti környezet formavilágát és kellékeit használják fel.

Hegyi Csaba kizárólag természetes anyagokból készíti el az Óriás „gyerek” kucsma című installációját az egykori tárolók, ólak, kemencék, alkalmi szálláshelyek ősépítményeinek mintájára. Lukács József Jóka egy tömb fából farag ki kisméretű szobrot, amely akár egy bőröndben hordozható, így változtatható a helyszíne a városban. Nagy Otília idilli tavacskát varázsol egy szórakozóhely betonteraszára.

Pécs
 
 
[ 3663 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x