Erkölcs, romlás, feladatok - vallások, ha találkoznak ......
Címlap / Kultúra / Erkölcs, romlás, feladatok - vallások, ha találkoznak ...

>

Erkölcs, romlás, feladatok - vallások, ha találkoznak ...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Egyre több kisegyház kezdeményez kapcsolatot másokkal. Az elszigeteltség ellenszere egymás megismerése, az előítéletek megelőzésére a legjobb mód, ha beszélgetünk! Kicsik és nagyok találkozása, párbeszéde, egymásra figyelése utat nyithat a boldogsághoz.  

Időről időre örömmel adunk hírt különféle kisegyházak spirituális, vagy vallásközi eseményeiről. Ahogy 2005 óta a Krisnatudatú hívők által életrehívott Lét-Kérdés konferenciasorozatra is folyamatosan hívjuk olvasóinkat és beszámolunk róla, úgy most egy hasonlóan érdekes vallásközi eseményről is beszámolhatunk.
A lapokban annyi ellentmondásos infóval találkozik az átlagember a Szicentológiai egyházat illetően. Eddig sokat nem is lehetett róluk tudni, ám most megnyitották kapuikat a Váci úton, új vallási székházukban.
2018. július 26-án a barátság nemzetözi világnapját ünnepelve Vallásközi párbeszédet rendeztek az erkölcsökről.  A kerekasztalbeszélgetésen 5 vallás képviselője és egy vallásszociológus ült le egy asztalhoz a Szcientológia Egyház központi épületének dísztermében. . Az Út a Boldogsághoz Magyarországért szervezet hívta életre az eseményt, mert fontosnak gondolják az erkölcsi, etikai javulást a világban.   
 
Az erkölcsi romlás mindenki számára könnyen tetten érhető, de ha nem is vesszük észre a mindennapi életben a számok magukért beszélnek. Hazai statisztikai adatok szerint a magyar középiskolákban az illegális szerek fogyasztása már a 40%-ot is elérte. Az alkoholisták száma Magyarországon mára több, mint 800.000 fő. A felnőttek 71% -a boldogtalannak vallotta magát. A gyerekek ötöde úgy fejezi be az általános iskolát, hogy az általa elolvasott bármely szöveg értelmét nem érti.


Tudunk-e segíteni? Vajon tanítható-e az erkölcs a mai fiataloknál?

 
Ezek voltak a beszélgetés fő kérdései, melyekkel kapcsolatban a meghívott különböző vallási képviselők mondták el gondolataikat, úgy mint a zsidó, iszlám, egyesítő, adventista és szcientológia vallások képviselői, valamint egy neves keresztény vallásszociológus.
 
A beszélgetés után a közönségnek lehetősége volt kérdéseket is feltenni, így egy interaktív beszélgetés alakult ki.
 
A párbeszéd sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy a tervezett időtartamot jócskán túllépve estébe nyúlan folytatták nézeteik egyeztetését a jelenlevők. Annak ellenére, hogy történelmi és világnézeti különbségek is feszülnek egyes vallások között a rendezvény békésen zajlott.

A nézeteltérések és ideológiák finom egyeztetése mellett a jelenlévő vallási képviselők megállapították, hogy léteznek aranyszabályok, melyek betartása szükségesek a boldog és teljes élethez és amely aranyszábályok valamilyen formában minden vallásban megtalálhatóak.
Egyöntetű véleménye volt minden képviselőnek, hogy erősíteni kell az L. Ron Hubbard által írt nem vallásos erkölcsi útmutatón alapuló szervezet kezdeményezését és hagyományt kell belőle teremteni.
A szervezők arra törekszenek, hogy az eseményt évente ismételjék és minél több vallás képviselőit meghívhassák a kerekasztalhoz. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5783 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x