A szexszel láncolod magadhoz? Akár a majmok...
Címlap / Kütyü és tudomány / A szexszel láncolod magadhoz? Akár a majmok...

A szexszel láncolod magadhoz? Akár a majmok...

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A legújabb kutatások szerint a nőstény gorillák a szexet használják, hogy elijesszék riválisaikat. 

Dr. Diane Doran-Sheehy, a Stony Brook Egyetem kutatója szerint a terhes gorillák szex segítségével tartják közel magukhoz a hímet, így megakadályozzák, hogy a többi nősténnyel is párosodjon. Doran-Sheehy és kollegái három éven keresztül tanulmányoztak egy csapat nőstény és egy hím gorillát.

„A várandós nősténygorillák úgy tesznek, mint a termékeny korszakukban lévő egyedek, ezzel pedig elérik, hogy a hím velük közösüljön és ne a többi nősténnyel." - mondja a szakember. A tudósok szerint ez a viselkedésforma segíthet megérteni, hogy az évezredek alatt miként vált az emberekből nagyrészt monogám faj.

A kutatási adatok szerint a megfigyelés ideje alatt mind az öt nőstény gorilla utódnak adott életet, és mind az öten a terhességük alatt is párosodtak a hímmel. A tudósok szerint az, hogy a vetélytársak terhességét megpróbálják megakadályozni, előnyt jelenthet a már terhes nőstényeknek.

"Az biztos, hogy a nőstény gorillák folyamatosan versenyeznek egymással, és minden eszközt megragadnak, hogy elérjék céljaikat" - nyilatkozta a kutatás kapcsán Dr. Tara Stoinski az Atlanta Állatkert szakértője.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2192 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x