Zsóka: Elindultam...
Címlap / Mesék / Zsóka: Elindultam...

Zsóka: Elindultam...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

Elindultam. Mindegy,hogy hová, csak el. El a szürkeségből, el a hétköznapi megszokásoktól, el valahová máshová.
Virágos réten gyalogoltam át. 

Elindultam. Mindegy,hogy hová, csak el. El a szürkeségből, el a hétköznapi megszokásoktól, el valahová máshová.
Virágos réten gyalogoltam át. Lábaimnál hangyák és fényesen csillogó bogarak szaladgáltak, fűszálak hajladoztak, pipacsok mosolyogtak. Langyos szellő cirógatott. Könnyűnek és szabadnak éreztem magam. Átgyalogoltam kedves falvakon, végigmentem országutakon. Felmentem egy hegyre. Magas fák susogtak körülöttem. Madarak csirrentek, surrogtak fölöttem. A hegytetőn beszívtam a boldogság friss kakukkfűszagát. Gyönyörű látvány tárult elém. Gazdagon burjánzó élet fakadt a hegy túloldalán. Fütyörészve indultam neki az új lehetőségeknek. Mentem, mentem, s közben már szürkült az égbolt. Lépteimet saját árnyékom nesze követte. Némaság vett körül. Árnyékom sem volt már, csak súlyosnak tűnő végtagjaim. Szemem nehezen szokta a szürkeséget. Köd ereszkedett a tájra. Mentem gépiesen, hogy minél hamarabb szabaduljak, de egyre sűrűbb lett körülöttem a homály. Meg-megbotlottam egy-egy fáradt kőben, kikapaszkodó gyökérben. Nekem csapódott néhány kóbor ág.
A köd körülvesz és beburkol. Nincs biztos pont, csak vaksi tapogatózás. A köd és a helyzet kilátástalan. Beleolvadok a szürkeségbe. Beleveszek a semmibe. Az út végtelennek tűnik. Nincs elágazás, ha van, akkor sem látszik. Vakon menetelek, ki akarom magam szakítani a rám nehezedő ködburokból. Pók hálójába került légynek érzem magam. Valahol leselkedik rám egy rém, talán majd elnyel. Ha nem, elnyel a mély szürkeség. Kiáltanék, de hangom nem hatol át a hálón. Én sem hallom saját hangomat. Tehetetlenül vergődök kétségeim, reménytelenségem poklában.
Pedig szépnek láttam. Pedig színes volt. Pedig gazdagon virágzott. Most meg szürke, nedves, homályos és csúnya. Nincs itt semmi. Illetve van. Itt van a nagy Semmi.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 511 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x