Nasira - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap20
Salátaleves - Székely recept

A szegény ember szegényesen főzött, de napjainkra már csemegének számít minden olyan étel, amit eleink, a "szegény konyhában" készítettek. A saláta leves talán az egyik olyan székelyföldi étel, amire azt mondhatjuk, hogy jellegzetesen székely.


Háromszéki kapros galuska

Nagyon egyszerű étel, és már a hozzávalókból is kitűnik, hogy a szegények eledele volt valamikor a székelyeknél. Liszt, szalonna, sajt, kapor, tojás, szinte minden falusi házban volt. Egyszerűsége ellenére egy nagyon ízletes és kiadós étel.


Badhakopi tarkari - bengáli káposzta-krumpli-zöldborsó sabji

Az év minden szakában elérhető zöldségekből készült, indiai fűszerezésű egytálételt ajánlok ma.


Húsgombóc csorba - Erdélyi leves

Erdélyben számtalan helyen megfordulva ettem Húsgombóc csorbát, avagy román nevén Ciorba de perisoara-t. Az az igazság, hogy még nem ettem két egyforma módon elkészítve. Ebből az ételből is számtalan recept áll rendelkezésemre, amiből most az egyik kedvencemet osztom meg veletek, aztán szép sorban a többi változatot is.


Kalondzsi, te csodás!

A közösségi oldalakon keresztül remekül lehet irányítani az emberek figyelmét egy-egy termékre, "csodaszerre". Ha csak a saját területemet nézem, most éppen egy indiai fűszer, a kalondzsi (fekete hagymamag, nigella) a sztár. Néhány hete figyelgetem felfelé ívelő karrierjét, miközben a kurkumának már kezd leáldozni.


Tokányleves

Mióta Székelyföldön élek, szenvedélyesen gyűjtöm a helyi recepteket. Az egyik kedvencem a Tokányleves, amit nagyon gyakran készítek. Ez a leves volt az első amit háromszéki levesként fogyasztottam és készítettem. Egy tartalmas leves, amit a nehéz munka után szívesen fogyasztottak faluhelyen.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x