Avokádós káposzta
Címlap / Nasira / Avokádós káposzta

Lénárt Gitta

Avokádós káposzta

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Egyszerű és finom. A káposzta ropogós, az avokádó lágy, krémes. És ebből a kettőből lesz egy kisebbfajta "csoda", amit akár salátával, akár kenyérre kenve is fogyaszthatsz.  

Hozzávalók:
1 nagyobb avokádó
2 savanykás alma (elhagyható. alma nélkül kicsit több citromlét használjunk)
¼ fej káposzta
pár csepp citromlé
só, bors


Az avokádót villával összenyomkodjuk, a káposztát és az almát konyhai robotgépben finomra aprítjuk (vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük), majd összedolgozzuk az avokádóval. Ízlés szerint ízesítjük citromlével, sóval, borssal.

Tudtad?
Az avokádó jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns.


Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium, valamint kalcium és magnézium is megtalálható. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését. Fogyasztását magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2263 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x