Lénárt Gitta
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Lénárt Gitta
nyers vegán szakértő
7 éve élek nyers ételeken, ez azt jelenti, hogy a táplálkozásom nagy részét, legalább 80%-át a nyers zöldségek és gyümölcsök, olajos magok teszik ki. Sajnálni nem kell, mert az ilyen alapanyagokból készült fogások változatosak, szépek, illatosak. Az ember el sem tudná képzelni, hogy a nyerskonyhába ugyanúgy van nyers pizza, lasagna vagy fasírt, nyers torta…

Amikor megtapasztaltam, hogy milyen fantasztikus hatással van rám ez a fajta étrend, elhatároztam, hogy minél több embernek el fogom ezt mondani, és megmutatni, hogy milyen egyszerűen meg lehet valósítani ezt az életmódot. Milyen hatásokra gondolok? Régi panaszaim múltak el, stabilizálódott a vérnyomásom, lefogytam, letisztult a bőröm, megnőtt az energiaszintem, és sokkal jobban éreztem magam. Ennyi már elég, nem?
Először (2008 október) indítottam egy intrnetes naplót, (blogot), ahol recepteket, tapasztalatokat osztottam meg. 2010-től kezdődően évente jelentek meg könyveim, melyek szintén a nyers táplálkozásról szólnak. 2011-ben alapítottam Szőke Gáborral együtt a Nyersétel Akadémiát, ahol elsősorban oktatással foglalkozunk, és nyers vegán ételeket készítünk házhozszállításra.

Szívesen megyek előadásokat, tanfolyamokat tartani különböző rendezvényekre, akár vidékre is. Célom, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet, egészséges, finom nyers ételeket lehet készíteni, nagyon változatosan és színesen!


Eperkrémleves

Az eper rendkívül egészséges gyümölcs. Rengeteg C-vitamint tartalmaz. Számos módon elkészíthető. Cikkünkben egy...


Mandula sajt

Nagy felfedezés a vegánok számára a mandulából készült mandula sajt. Az íze sajtos, plusz az az íz, amit hozzáteszel,...


Egy könnyű saláta ebédre?

A káposztához nagyon illik az avokádó, mert az egyik friss-roppanós, a másik puha, lágy, krémes. Nagy előnye, hogy...


Savas és lúgosító ételek listája - Nyomtasd ki, így bármikor követheted!

Az elsavasodás pszichés hatásoktól is lehet, mégis a leggyakrabban étkezésünk a hibás, ha túlságosan elsavasodik...


Chia puding

A chia magot az aztékok már ősidők óta termesztették és fogyasztották. Hozzánk pár éve jutott el, szerencsére......


Petrezselymes fűszeres kolbászkák

Ez a kolbászka melegen a legjobb. Frissen, ahogy az aszalógépből (vagy sütőből) kiveszed, és cukkíni spagettivel...Több ezer cikk vár még rád, lapozz!

 
 

x