Kedvenc Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Kedvenc
Vigyázzunk házi kedvenceinkre is a kánikulában!

Nyáron nem csak nekünk van melegünk, hanem a háziállatainknak is. Mi tudunk izzadni, és ettől nem hevül fel a testünk, de kedvenceink nem izzadnak, ezért rájuk sokkal nagyobb veszélyt jelent a meleg.


Lassan a testtel: teknős az úton!

A mocsári teknős elsősorban a lassú folyású és álló vizeket kedvelik, így inkább azok közelében számíthatunk rájuk, azonban a májustól júliusig terjedő tojásrakás időszakában a vizektől több száz méteres vagy akár néhány kilométeres távolságban is találkozhatunk velük. Ha úton áthaladó teknőssel találkozunk, álljunk meg, és segítsük át az úttest túloldalára. Az észlelést pedig rögzíthetjük az Országos Kétéltű- és Hüllőtérképezés Programban.


Békákat otthon is menthetünk!

A vízóraaknák, pincék fogságába került békák problémája egy kevéssé ismert, ugyanakkor az ország és a lakosság jelentős részét érintő természetvédelmi ügy.


Sünpara a kertben: vigyázzunk rájuk!

Itt a tavasz, kezdődnek a kerti munkák. Figyeljünk oda tüskés társbérlőinkre, óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat! Sünbarát útmutató néhány lépésben.


9 mágikus titok a macskákról

A macskának kilenc élete van. Minden életére jut egy-egy mágikus titok, ami sokáig foglalkoztatta az emberiséget, ám csak az utóbbi időben sikerült rájönni arra, mi is a titkok nyitja.


Amiket még a költési időszak előtt meg kell csinálni

Március végéig kellene elvégezni számos, természetvédelmi szempontból érzékeny munkát, hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A költési időszak kezdete előtt, az év első három hónapjában lehet és kellene elvégezni azokat a munkákat, amelyek veszélyt jelentenek az állatokra, a biológiai sokféleségre, ezért áprilistól tilosak.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x