Kedvenc Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Kedvenc
Segítsünk társat találni a kengurunak!

Magára maradt Jill, a benett kenguru Felsődoboson. Jó volna, ha minél előbb új társat kaphatna. Bízunk a közösség erejében!


Cicc! Macskás kiállítás van Budán

Cicarajongók, figyelem! Kortárs képzőművészek macskákat ábrázoló alkotásai láthatóak a budai Hegyvidék Galériában. A CICC! c. kiállítást 2023. augusztus 18-ig lehet megnézni.


Erre harapj rá: július 14. a Cápatudatosság Világnapja

Hogy micsoda?! Nem a levegőbe beszélek, sokkal inkább a vízbe: a cápákra való odafigyelésnek is van világnapja. Lévén csúcsragadozók, a cápák alapvető szerepet játszanak a tengerek és óceánok ökoszisztémájának fenntartásában. Hírnevük nem a legjobb, üldözött lényeknek számítanak. Azt azért nem javaslom, hogy öleljünk meg egy nagy fehéret a Cápatudatosság Világnapján...
Tőrösdarazsak - ne féljünk tőlük, ne üldözzük őket!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME) felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek, ugyanakkor biológiai úton segítenek kordában tartani például a cserebogár-szaporulatot is!


Valós veszély a varjútámadás?

Június közepéig számíthatunk a településeken embereket ijesztgető varjúfélékre. Különösen a dolmányos varjak fiókareptetése válhat egyesek számára félelmet keltő madártámadássá - hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).


Így vigyázzunk a sünökre a kerti munkák során

Az éjszakai életmódot folytató, védett keleti sün előszeretettel választja telelő-, majd nappali búvóhelyül a kertekben, parkokban felhalmozott lomb- és rőzserakásokat. Mit csináljunk és mit ne tüskés társbérlőinkkel?Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x