Barátaink, segítőink, társaink - Ma van az Állatok Világnapja...
Címlap / Kedvenc / Barátaink, segítőink, társaink - Ma van az Állatok Világnapja

Barátaink, segítőink, társaink - Ma van az Állatok Világnapja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.  Ez a nap tisztelgés az állatok és az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata. Október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc (1182-1226) halála napja, egyúttal emléknapja is.

Holnap mindenkit vár a Rex Állatsziget!


Ingyenes belépés mellett számos állatos programmal vár holnap (2019. okt. 5.) 10-16 óráig a Rex Állatsziget (1048 Budapest, Óceánárok u. 33.) Szívesen látnak minden két- és négylábú vendéget. Kicsik és nagyok egyaránt találhatnak maguknak izgalmas, tartalmas időtöltést.

Ízelítőül: agility bemutató és nyílt óra, Rexes Ebek felvonulása, "S.O.S. a Földnek! környezetvédelem, mi az, amit mi tehetünk" - színpadi beszélgetés a WWF munkatársával, szarvasgombakereső kutyás bemutató... A teljes programot itt találjátok. 

 
 
Szent Ferenc legendája

A ferences rend alapítója Cannarióban prédikálni kezdett a népnek, de előbb megparancsolta a fecskéknek, hogy hallgassanak, míg el nem mondja beszédét. Azok azonnal engedelmeskedtek…

Továbbmenve fölemelte tekintetét, észrevette, hogy az úttól nem messze a fákat óriási madársereg lepte el. Egészen elámult a madarak hihetetlen sokasága láttán, és azt mondta társainak: „Várjatok meg itt, amíg prédikálok húgocskáimnak, a madaraknak.”

Letért a mezőre, odament a madarakhoz, és elkezdett beszélni a földön csipegetőkhöz, mire a fákon ülők is mind odasereglettek, valamennyien szép csöndben várták végig a beszédet, s el nem szálltak addig, amíg Szent Ferenc áldásával égnek nem eresztette őket.  

"Húgocskáim, madarak! Ti igen sokkal tartoztok a Teremtőnek, azért mindig és mindenütt kötelesek vagytok dicsérni őt. Mert kétszeres, sőt háromszoros ruházattal látott el benneteket; szabadságot adott nektek, oda röpülhettek, ahová akartok; Noé bárkájában megőrizte fajotokat, hogy ki ne vesszetek. Hálával tartoztok a levegőért, amelynek uraivá tett. Azután gondoljátok meg, hogy se nem vettek, se nem arattok, Isten mégis gondoskodik rólatok. Inni ad a folyókból és forrásokból, menedéket nyújt a hegyekben és völgyekben, helyet biztosít a fészekrakáshoz a fák lombos ágain. Azután még fonni és szőni sem tudtok, Isten ruház föl benneteket és fiókáitokat. Jótéteményeiből, amelyekkel elhalmozott, láthatjátok, mennyire szeret Teremtőtök. Őrizkedjetek tehát húgocskáim, a hálátlanság bűnétől, s azon legyetek, hogy szüntelenül áldjátok Istent.”

Fotó: Rózsa Melinda / Rose
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1731 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x