A szem - életkorunk tükre...
Címlap / Őrület / A szem - életkorunk tükre...

A szem - életkorunk tükre...

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Ha fénykép alapján kell megbecsülni valakinek a korát, a felkért résztvevők fele a szemre és a szem körüli régióra koncentrál, és akkor is hasonló számokat kapunk, ha a fáradtságot kell megsaccolni, állapították meg kutatók. 

A vizsgálatot végző Peter A. D. Rubin brooklinei plasztikai sebész szerint bár az eredmények nyilvánvalónak tűnhetnek, ismeretük azért is fontos, mert a plasztikai sebészeti beavatkozáson áteső páciensek nem mindig a megfelelő kezelést választják. Nem mindig szerepel a fiatalító vagy frissítő ajánlatok közt a szem körüli régió, mondta el Dr. Rubin, aki a Tennessee-i Egyetemi Egészségügyi Központ szemészet docense is egyben. Munkatársaival 47 egyetemi hallgatót (15 férfit és 32 nőt) kért fel arra, hogy értékeljék 48 idősebb ember fényképét, melyet számítógépen nézhettek meg. A képernyő elemezte a szemből érkező fényvisszaverődéseket, és megállapította, hogy a résztvevők mely területre tekintettek. A résztvevők ezután megbecsülték a fényképen látható személy életkorát, vagy azt, hogy mennyire lehet fáradt az illető.

A kor saccolásakor a hallgatók az idő 46 százalékában a szem területét figyelték. Ezt követte az orr (19 százalék), a homlok (13 százalék), majd a szemöldökök közti terület (11 százalék). A fáradtság becslésekor szintén hasonló számokat kaptak. Az eredményekről szóló közlemény az Ophthalmology februári számában olvasható. Rubin magyarázata szerint a szem körüli régióban sokminden történik az idő előrehaladtával. A szemhéjak körüli bőr például a legvékonyabb az egész testen, ezért itt a duzzanat hamar feltűnővé válik. A szem körüli bőr a nap károsító hatásának is folyamatosan ki van téve.

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 928 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x