Zöld Fesztivál lett a Sziget! Egy évet várhatunk megint......
hirdetés
Címlap / Őrület / Zöld Fesztivál lett a Sziget! Egy évet várhatunk megint...

Zöld Fesztivál lett a Sziget! Egy évet várhatunk megint...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-19

A zöldtárca környezettudatos szemléletformáló kezdeményezése a Sziget fesztiválról sem hiányozhat! Az "Egy mozdulat" road show célja, hogy a fiataloknak többek között energiatakarékossági és egyéb környezetvédelmi tippeket nyújtva rávilágítson, miként lehet megóvni a Földet pénztárca-kímélő megoldásokkal. A Szigeten is jelen lévő interaktív zöld stand ugyanakkor játékos módon vonja be a résztvevőket a mindenkit érintő zöld társasjátékba. 

Európa legnépszerűbb zenei fesztiváljára Szabó Imre környezetvédelmi miniszter is ellátogatott. A tárcavezető augusztus 14-én hajóval érkezett, az „Egy mozdulat” stand-megtekintését követően neves közéleti szereplőkkel, azaz Réz András esztétával, Mika János klímakutatóval és Németh Lajos meteorológussal, környezetvédelmi nagykövettel közösen bejárták a „Zöld Udvart”, majd a Világsátorban részt vettek egy izgalmas pódiumbeszélgetésen.

A napjainkban tapasztalható éghajlatváltozás olyan sebességben és mértékben zajlik, amire az elmúlt 120 ezer évben még nem volt példa. „Egyéni döntéseivel, hétköznapi szokásaival minden egyes ember hatással van az éghajlatváltozásra.” – mondta Szabó Imre környezetvédelmi miniszter. „Ahhoz például, hogy otthonunkban 1 kilowattórányi áramot elfogyaszthassunk, egy erőmű csaknem 3 kilowattórányi energiát használ fel. Sokszor csak egyetlen mozdulaton múlik, hogy a mindennapi energiafogyasztásunkat csökkentsük. Szeretnénk, ha a jövő generációjában is tudatosulna, hogy mennyire fontos feladat a környezetünk védelme, mit jelent a környezeti terhelés és legfőképpen milyen előnyökkel jár a klímatudatosság.” – tette hozzá a zöldtárca vezetője.

A fiatalok körében is igen nagy érdeklődést kiváltott pódiumbeszélgetést megelőzően a Szabó Imre átadta a Sziget Fesztivál szervezőinek a „Zöld Fesztivál” díjat is, amit a szigorú környezetvédelmi előírások betartásával érdemelt ki a rendezvény. Évek óta szelektív hulladékgyűjtéssel, autóhelyettesítő közlekedésszervezéssel és idéntől kísérleti jelleggel víztakarékos zuhanyfejek felszerelésével minimalizálják az esemény környezeti terhelését. Mindemellett, tekintve, hogy a fesztivál alatt felhasznált energia rengeteg CO2 kibocsátásával termelhető meg, a Sziget kompenzálja a terhelést; a Fesztivál a kiotói egyezményben előírt kvótákat leköti, hogy még egyszer ennyi CO2-t más már ne bocsáthasson ki Magyarország kerete terhére.

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Sajtóiroda 
 
[ 840 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x