Húsvét - amikor kiborul a bili... és az egész család
Címlap / Otthon / Húsvét - amikor kiborul a bili... és az egész család

Húsvét - amikor kiborul a bili... és az egész család

Forrás: Adamo.co.at
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Húsvétkor, amikor összejön a szűkebb-tágabb rokonság, minden adott egy szép, közös ünnepléshez és erre is készülünk már napokkal korábban. Miért van az, hogy mégis a nagyobb családi eseményeken rendre összevesznek és megsértődnek a rokonok, és a végén már örülünk, hogy végre túl vagyunk az egészen? 

Ilyenkor már javában zajlik az otthonokban a húsvéti készülődés. A Húsvét – a vallási háttértől eltekintve – azon nagy ünnepek egyike, amikor általában minden családban összejön a szűkebb-tágabb rokonság, a testvérek, szülők, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek. Minden adott egy szép, közös ünnepléshez, de persze egy ilyen esemény gyakran alakul át valami egészen másba, a legnagyobb jó szándék ellenére is. Legyünk őszinték – valójában mennyire örülünk manapság a szokásos húsvéti találkozásoknak?  „Tudod, hogy van, el kell menni, mert különben megsértődnek.“, vagy „Örülök, hogy túl vagyok rajta“, vagy „Édesanyám megint kibírhatatlan volt", vagy „A bátyám elmaradhatott volna!“…  A helyzet pedig gyakran odáig fajul, hogy a végén már örülünk, hogy végre túl vagyunk az egészen. Ismerős, ugye?Család – generációk sorsa adódik össze minden emberben
Miért foglalkoztatnak bennünket a családi kapcsolatok ennyire? Miért válnak a családi kapcsolatok gyakran annyira bonyolulttá? A válasz elvileg egyszerű: mert a családi rendszerből származunk, a szüleink által kaptuk életünket. Így mindkét szülő családrendszerének részei vagyunk és magunkban hordozzuk annak jellemzőit. Ez azt jelenti, hogy az összes elődünkkel tudatalatti kapcsolatban állunk. De nemcsak a személyekkel való kapcsolatok, hanem a családi rendszerben történt események, sorsok is kihatással vannak ránk (betegségek, üldözés, háború, gyilkolások, öngyilkosság, vetélések, stb.)

E mögött a rendszerterápiában felismert rend hat, melynek megsértése negatív kötelékekhez vezet.

A szüleinkkel való kapcsolatunk mélyebb hatásai
Ha például valamelyik szülőnkkel szemben haragot táplálunk, esetleg többre tartanánk igényt, netán valami oknál fogva lenézzük őt, vagy bármilyen más diszharmónia áll fent köztünk, akkor az attól a szülőtől kapott részt, az ő örökségét gyengítjük magunkban, ami egyben az egész lényünket gyengíti. A dolgot az teszi igazán bonyolulttá, hogy mindezek a folyamatok tudat alatt hatnak ránk, sokszor generációkon átívelve, és egyben nagy befolyással vannak az egész életünkre. A párkapcsolatunkra ugyanúgy befolyással vannak ezek az események és minták, mint az egészségünkre vagy a szakmai sikerességünkre.


Érdemes ilyen szempontból is végiggondolni a saját családtörténetünket és idén Húsvétkor több megértéssel, szeretettel fordulni a családtagjaink felé. Egy-egy családi ünnep vagy kiemelt esemény jó alkalom lehet arra, hogy gyakoroljuk a szeretetteljesebb hozzáállást: fogadjuk el a családtagokat úgy, ahogy vannak és próbáljuk meg nagyobb békében, több elfogadással megélni ezt a néhány napot.

Szalachy Miklós
Család- es rendszerállító                               
www.adamo.co.at

Képek:
piqs.de: Bilderhascher - Osterhase
piqs.de: Knipsermann - Ei!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3658 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x