Bárcsak lenne vitamin a csokiban...
Címlap / Otthon / Bárcsak lenne vitamin a csokiban...

Bárcsak lenne vitamin a csokiban...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Mert ha úgy volna, akkor alig lenne beteg gyerek! Néhány falat minden nap, és az immunrendszerük a legtöbb betegséget kivédené. Amíg azonban a tudósok nem állnak elő ezzel az újítással, a szülőknek tudatosabban kell figyelniük a gyerekek egészségére. Egy friss magyar kutatás szerint a kisiskolások a 3 C bűvöletében élnek: a Csoki, a Cukor és a Chips a kedvencük, és 82 %-uk minden nap eszik ezekből, ráadásul többször is. 

A kutatást a Walmark készítette a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével, és a vizsgálatban megkérdezett közel ezer gyerek nyolcvankét százaléka mondta, hogy minden nap eszik ezekből, ráadásul többször is!


Szakemberek szerint ajánlott 4-5-ször étkezni, különösen gyerekeknél fontos az öt étkezést betartani. A felmérés szerint ezt mindössze 58 százalékuk teszi meg, míg 90 százalékuk mindössze háromszor étkezik.

Ami a gyümölcsöket vagy zöldségeket illeti, ezeket mindössze minden ötödik gyerek fogyasztja rendszeresen. A kedvenc gyümölcsök vetélkedőjében az almát, a banánt és az epret tették a képzeletbeli dobogóra, a barack, a szilva és a málna azonban az utolsók között kullog. A zöldségek között a paradicsom, a sárgarépa és az uborka jutott éremhez, és alig valaki szavazott a káposztára, paprikára, karfiolra, sütőtökre, céklára. Pedig a jelszó itt is a változatosság kellene, hogy legyen.

A kisiskolások 88%-a szed vitaminokat, többségük legalább heti rendszerességgel. A friss zöldségekben, gyümölcsökben található sokféle vitaminra, ásványi anyagra nagy szüksége van a fejlődő szervezeteknek. Az egészség megőrzéséhez, a betegségek elleni védekezéshez, az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez elengedhetetlen a vitaminpótlás. A szakemberek szerint ráadásul fontos lenne, hogy mindig az idénynek megfelelő friss gyümölcsöt, zöldséget adjuk a gyerekeknek, elsősorban olyat, amelyik helyben terem, és nem hosszú utazás, hanem az itthoni napsütés érleli meg.A szülők egyre nagyobb figyelmet fordítanak az egészséges életmódra,
amelynek ma már elengedhetetlen része a tudatos táplálkozás.

A szabadidő eltöltésében azonban továbbra is kevés szerep jut a rendszeres mozgásnak, a szabad levegőn zajló játéknak: a tévézés magasan vezeti a listát (28%), a második legtöbb időt pedig a számítógép előtt töltik a gyerekek (19%)!

Képek:
blackstock / FreeDigitalPhotos.net
Clare Bloomfield / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3926 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x