Nyár van, nyár! Röpke lepke száll virágra...
Címlap / Otthon / Nyár van, nyár! Röpke lepke száll virágra...

Nyár van, nyár! Röpke lepke száll virágra...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Nyár van, itt az esküvős szezon. Hétről hétre újabb és újabb esküvők, újabb és újabb boldog pár készül élete nagy napjára. Szépen feldíszített autók, a szokásosnál is szebb hajköltemények, remekül feldíszített helyszínek és finomabbnál finomabb ételek és sütemények. 

Öröm ez a nap mindenkinek! Ám a nap eltelik, az esküvői virágköltemények elhervadnak és az ételek elfogynak a menyasszonyi torta is felvágásra kerül. Nem marad más a nagy napról csak az amit a fotós megörökít. Fontos tehát, hogy kit bízunk meg esküvőnk fotózásával, mert utólag már nem hozhatók vissza az elszalasztott pillanatok! Persze tudom, hogy ma már mindenkinek a kezében ott lapul a sok megapikszeles kisgép és folyamatosan kattintgatnak az esküvőn, ám ezeknek a képeknek az utóélete és minősége soha nem garantált.


Az írás apropóját egy érdekes momentum, vagy ha tetszik tendencia vetette fel, nevezetesen a „fotós barát”. Ő az akit ingyen, szívességből kér meg a pár, hogy fotózza le az esküvőjüket. Jó ötletnek tűnik, de a látszólagos költséghatékonyság végül sokba kerülhet.

Sok éves tapasztalat az, hogy a "fotós barát"  nem a legjobb megoldás!


Az esküvői fotózást évekig tanulja az ember, sok gyakorlati és elméleti tapasztalatot igényel. Ismerni kell a szertartások menetét, az etikettet, a szokásokat. Emberábrázolásnál a különböző testtartásokat és ezeknek a jelentését. Feltételezhetjük, hogy a fotós barát mind ezzel tisztában van és van megfelelő felszerelése, fényerős objektívei, olyan strapabíró, munkára készített fényképező gépe ami a hosszú igénybevételnek, extrém körülményeknek megfelel. Van továbbá a feldolgozáshoz szükséges számítástechnikai háttere, jogtiszta szoftverei és természetesen ideje, hogy az elkészült nyersanyagot professzionális utómunkával   valódi értékké kovácsolja össze, ami örök emlék maradhat.


Az esküvőfotósok azért kérnek pénzt a munkájukért, mert ezt ingyen nem lehet csinálni. Az említett felszerelések sok millió forint befektetést igényelnek és az esküvő napja továbbá az utómunkával töltött munkaórák szintén pénzbe kerülnek.

Volt már olyan felkérésem, amikor az esküvő előtt egy héttel kerestek meg, hogy a "fotós barát" lemondta a fotózást ilyen-olyan indokkal.

Egy hivatásos esküvőfotós mindig szerződést köt a párral, amiben le van írva ,hogy mi a feladat és hol és mikor kell megjelenni, mit ad át termékként és ez mennyibe fog kerülni. Ez persze nem pótolja az esetleg elveszett pillanatokat, de számon kérhetővé teszi a szolgáltatót, és mi esküvőfotósok nagyon figyelünk arra, hogy az adott szerződésnek megfelelően dolgozzunk és a pár elégedett legyen a munkánkkal, hisz nekünk a jövő héten is ebből kell megélnünk.

Azt gondolom, hogy a nagy nap és a szeretett párunk megérdemel annyit, hogy olyan fotósra bízzuk az események rögzítését aki megfelelően képzett és ért a szakmájához. Ne sajnáljuk az időt a személyes  kapcsolatra, a fotós és képei megismerésére, hisz a nagy napon ő végig mellettetek lesz!  Ne vesszen kárba az esküvőbe fektetett nem kevés pénz és ne a fotóson spóroljunk, mert évek múlva bizony bánhatjuk a döntést.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3268 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x