Orgazmikus... szülés?!?!
Címlap / Otthon / Orgazmikus... szülés?!?!

Orgazmikus... szülés?!?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Szeretném a szülés oldalait bemutatni, mert ennek az "egyszerű" élettani folyamatnak nagyon bonyolult, óramű pontosságú működése és misztikus kibontakozása sokakat, engem is, sok-sok év után is ámulatba ejt. Annyi arca, oldala, fordulata és mikéntje van egy szülésnek, ahány baba ideszületik. Bár már több éve állok a szülés kapujában, még két egyforma vajúdást nem kísértem, és az adja hivatásom legnagyobb feladatát, hogy ne nyúljak a rutinhoz, hanem minden anyának legyen lehetősége tiszta lappal indulni, mindennemű elvárás nélkül. Tudom, hogy nem mindennapi információ az, hogy egy szülés lehet orgazmikus, gyönyörteli, hiszen a kollektív tudatban a szülés, mint erős fájdalom, nehézség, sok esetben trauma szerepel. Persze, erre is van igen sok példa, de most az előzővel szeretnék kicsit foglalkozni. 

Mivel a szülés a női szexualitás része, van egy kis köze az élvezethez is. Anatómiailag mi is az orgazmus? Egyfajta görcsös összehúzódás szexuális izgalom közben, írja a híres Oxford értelmező szótár.

Mi történik szüléskor? A méh időnként hormonhatás következményeként görcsösen összehúzódik és kilöki magából a magzatot. Van hasonlóság?

Ha a hangokra figyelünk... egy nő szülés közben, persze, ha megengedi magának és nem fojtja vissza, olyan hangokat képes kiadni, mint a leghevesebb szeretkezések alkalmával. És ezt személyesen is teszteltem több alkalommal szülésfelkészítőim alkalmával. Kivágtam egy pár perces anyagot szülés videókból, majd a résztvevőknek először kép nélkül lejátszottam, majd megkértem őket, hogy azonosítsák be melyik a szülés és melyik a szeretkezés, majd levetítettem a filmet képekkel. Nagy meglepetés szokott lenni a termben, amikor rájönnek, hogy nem is volt szeretkezés az anyagban... pedig mindenki felfedezni vélt párat.

Ha a hormonális egyensúlyt vesszük alapul az oxitocin nevű hormon uralja mindkét folyamatot. Tehát mindegy, hogy a baba befele vagy kifele jön, ugyanaz a hormon könnyíti az útját. Minél több az oxitocin, annál nagyobb a gyönyör, az extázis, hiszen ennek a közismert neve a boldogság-hormon. Csak az a nehezítés a dologban, azaz a hormonban, hogy ez egy nagyon szégyenlős fajta, és nehezen jön elő vagy akár teljesen visszahúzódik, amint az egyén, jelen esetben a vajúdó anya, megijed vagy megzavarják, mert akkor a szervezet hirtelen adrenalint kezd el termelni, hogy az életet mentse...érdekes látni az emlősök közötti hasonlóságot. Ha egy zebracsordában egy kisborjú készül megszületni és a csordát megtámadja egy fenevad, a zebramama akár napokig is le tudja állítani a folyamatot és akkor folytatja az ellést, ha már mindenki biztonságban van és a csorda megmenekült, vagy legalább ő... És az emberanyánál is hasonló a helyzet...

Természetesen az orgazmikus szülés sem rendelésre érkezik, a legfontosabb, hogy az elvárásainkat a szülésről messze felejtsük el, és éljük meg a pillanat pillanatát, ahogy a méh minden kontrakcióval egyre közelebb hozza hozzánk születendő gyermekünket. A szülés egy hullámvasút, vagy egy óriáscsúszda... nem mindenki mer vagy tud rajta lecsúszni, de aki megteszi, nagy élménnyel gazdagszik.

A hozzáállás teszi és teheti a szülést gyönyörtelivé. Ha fájdalomra készülünk, hiszen minden csapból az folyik, hogyan is találhatnánk meg a gyönyört? De, ha arra fordítjuk a figyelmünket, hogy a fájdalom nem feltétlenül jár szenvedéssel, és örömmel, szeretettel fogadjuk ezt az intenzív erőt, mely hozzásegít egy mély megéléshez, akkor sokkal egyszerűbb, és könnyebb. Ez se legyen elvárás... ha ragaszkodunk az elképzeléshez, azzal sincs semmi baj...mert úgy vagyunk tökéletelenül tökéletesek, ahogy vagyunk.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4044 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x