Férfiak női körben...
Címlap / Otthon / Férfiak női körben...

Férfiak női körben...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Évek óta az a trendi, ha apák a szülésnél könnyekre fakadva, a vajúdás hevétől megrészegülve fotózkodnak az újdonsült anya mellett. Ha egy apa meri azt vállalni, hogy mégsem óhajt ezekben az órákban a párja mellett lenni, mert nem tudna mit kezdeni magával, gyakran letorkolják és végül rábeszélik, hogy bemenjen, nehogy lemaradjon arról az életre szóló élményről, amit gyermeke születése jelenthetne neki. Lehet, hogy sokan így is éreznek a szülőszobán és nagyon pozitív, nagyon megerősítő a nő mellett segíteni, aggodalmaskodni, de én nőként, két teljesen más szülésélménnyel a hátam mögött kicsit másképp látom a helyzetet. Mielőtt bárki személyeskedésnek venné, most szeretném a saját őszinte véleményem leírni, azok alapján az élmények és tapasztalatok alapján, amit a szülőszobán gyűjtöttem.  

Magammal kezdeném
Első gyermekem születése előtt hagytam magam meggyőzni arról, hogy a gyerek apja szorítsa a kezem a szülőszobán. Életem legidegesítőbb döntése volt. Annak ellenére, hogy volt férjem nagyon jó apának bizonyult a szülés után, sokat segített a gyerek körül, a szülésben tehetetlen volt. Miután a szennyeskosárból felöltözött, mert izgalmában nem látta a polcon összefogott ruhákat, próbált volna támogatni, de annyira zavart az aggodalma, hogy szívem szerint kihajítottam volna.

Akkor kérdezett, amikor hallgattam volna, akkor próbált masszírozni, mikor épp zavart, és levegőt sem tudott jól venni a szegény pára. Hogy is tudott volna, amikor én önmagammal és a szülés hullámaival voltam elfoglalva, majd belehaltam önmagam sajnálatába, és neki, aki ugyanúgy felelős ezért a gyerekért semmi baja nincs. Milyen igazságtalan az élet, nem? Én már kétrét fetrengek, ő meg TUD fel alá sétálni... roppant zavaró és idegesítő volt számomra. Aztán, mielőtt a lányomat szültem volna, mondtam neki, hogy többé ilyen dilettáns módon ne jöjjön be. Ha én készülök a szülésre, tartson velem, mert bár neki nem fáj, nem az ő teste van a játékban, legalább a felkészülésben osztozzunk. Tisztában vagyok azzal, hogy ő más oldalról látja a képet, de vegye tudomásul, hogy ez az én kőkemény munkám és nem akarok (dehogynem, csak sajnos nem tudok), mással, főleg vele ebben osztozni.


  
Hónapokig rengeteg videót, cikket nyomtam le a torkán és zárójelben megjegyeztem, hogy amennyiben ugyanolyannak élem meg a jelenlétét, mint első alkalommal, megkérem, távozzon. És az információ meghozta gyümölcsét és másodszorra egy magabiztos férfitámogató volt mellettem, aki megtanult figyelni, és jelen lenni, cselekvés nélkül, később nagyon is sok segítséggel.

A saját férjem dúlja voltam a szülés előtt és akkor megértettem, hogy az információ nem csak az anyának szükséges, hanem az apának is, csak éppen másképp. Mert az apa a rózsaszín köddel nem tud mit kezdeni, de ha konkrét utasítást kap, arra fel tud készülni. És nem kell minden apának jelen lenni. Csak, ha mindketten akarják... Azóta sok apát támogattam a szülőszobán, ezért nem értettem sosem, hogy akik nem tudják, hogy egy dúla konkrétan mit csinál, miért féltékenyek ránk.

 
 
Hiszen nem az apa helyére lépünk be, hanem az apát erősítve támogatjuk a családot. Az apának több energiája jut az anyára, tudja, mikor, mit kell tennie, megerősítem, ha elbizonytalanodik és, ha ő úgy gondolja vagy az anya úgy érzi, hogy jobb neki odakinn, lelkifurdalás nélkül megteheti, mert a Nő nem marad egyedül. A csapatmunka mindig nagyobb hatékonysággal végez el egy feladatot, még akkor is, ha az a munka éppen a szülés.

És itt jön szóba az önismeret
Ismeri-e önmagát és a párkapcsolatát annyira bármelyik szülő, hogy őszintén el tudja mondani, hogy mit is szeretne igazán. Milyen támogatást, kiket, hogyan... ezért javasolt informálódni az esemény előtt, mert az esemény utáni (akár tájékozódás) megviseli a szervezetet, és több könnyel jár...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4714 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x