...de mi az igazi gyerekkor?
Címlap / Otthon / ...de mi az igazi gyerekkor?

...de mi az igazi gyerekkor?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A vénség jele, nosztalgia, vagy évezredes bölcsesség, hogy a mai gyerekektől számon kérjük a kütyühasználatot, miközben a saját ifjúságunkat állítjuk be etalonnak?  

Nézem az ehhez hasonló képeket és nem értem. Mégis mit akar mondani az, aki kiposztolja a Facebookon?

Eleve vicces, hogy a focis fotó egy filmből van, ami kb a 40-50-es években játszódik, de ha ettől az aprócska ténytől eltekintünk, akkor sem fogom fel.
 
 

Ha a "mi" gyerekkorunk ( nemcsak az enyém, aki a hetvenes évek gyermeke vagyok, hanem bármelyik Ratkó Anna által gerjesztett demográfiai apex generációé) jobb, mint a mostaniaké, akkor a harmincas évek gyerekkora jobb volt, mint a miénk?

Hahó, sokkal jobb volt 13 évesen meghalni tébécében, mint focizgatni?

Vagy a századvégi bányászgyerekek vidáman hordták fel négyévesen a szenet (négyéves gyerek jobban elfért a szűk tárnában..)?
Vagy, talán azért ez a kép, mert mi mozogtunk?

Hahó, megnézed a mostani fiatalokat, kb mindnek kockahasa van, napi minimum egy órát mozognak, odafigyelnek rá, hogy miket esznek.

Mi zabáltunk és büszkék voltunk rá, hogy zabálunk - Schobert Norbi sikítva rohanna ki egy nyolcvanas évek beli menzáról, pedig ő is ott lett pufi fiú. Nekünk meg még mindig az az etalon? 
 
Vagy, mert nem néztünk egész nap képernyőket?
Könyörgöm, a Wizard of Worral (pixeles bénaság) órákat tekertünk végig, még pisilni sem mentünk ki, nehogy más ragadja el a !JOYSTICKOT! - ugyanilyenek voltunk, csak akkor nem jutott mindenkinek saját képernyő.
 

A világ fejlődik, megyünk előre.

Jó volt egész nap focizni, de valszeg sokkal jobb egész nap Angry Birdsozni. A mi időnkben, ha beszélni akartunk valakivel, el kellett hozzá menni és rá kellett csöngetni. Váratlanul érkeztünk, lehet, hogy épp a vécén ült vagy alámondásos pornót nézett. Most elég ráírni valami cseten és kiderül, hogy ráér-e.

A mi időnkben sorba kellett állni a telefonfülke előtt. Most a telefontársaságok állnak sorba előttünk, hogy a harmadik mobilt tőlük vegyük.

A mi időnkben nem kellett ennyit válogatni a boltban, mert kb 5-ig egyféle felvágott volt, utána pedig nulla féle. Most meg, na de mindegy..

A világ fejlődik, jó esetben minden generációnak jobb, mint az előzőnek volt, ez a normális és nekünk együtt kell tudnunk működni az utánunk következő generációkkal és nem irigyelni kell őket, meg kicsúfolni, mert egymásra kell tudnunk számítani.
 
Egymásra kell tudnunk számítani, mert ha nem, akkor sajnos egyáltalán nem biztos, hogy a most következő generációnak is jobb lesz. De ez nyilván megint egy másik történet. 

Persze akkoriban több volt a vitamin az almában - de sorba kellett állni protekciós narancsért, pult alól. 
Persze akkor voltunk gyerekek, és egy csomó boldog élményre emlékszünk vissza - de érdekel, hogyy a fentieket te hogy gondolod? 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 11130 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x