Hogyan lépjünk fel a járdára? Amikor nem vicc...
Címlap / Psziché / Hogyan lépjünk fel a járdára? Amikor nem vicc...

Hogyan lépjünk fel a járdára? Amikor nem vicc...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Mindannyiunknak vannak olyan döntő pillanataink, amik megváltoztatják életünk irányát. Aztán persze vagy kitartunk, vagy visszatérünk eredeti botladozásainkhoz, jól ismert kudarcainkhoz. De ha már ketten-hárman közös akarattal indulunk az úton, talán előbbre juthatunk. Ez a valós fizikai problémákra is érvényes, a sclerosis multiplex esetén különösen.  

Van egy betegség, amit ismeretlen eredetűnek és gyógyíthatatlannak neveznek. Végül is, igaz, minden betegségbe bele lehet halni, csak az nem mindegy, hogy öt év alatt visz el a kaszás vagy nyolcvan év alatt. Szeretnénk az utóbbit választani, mégpedig úgy, hogy közben sétálhassunk a hegyekben, önfenntartásunkra magunk keressük meg a pénzt, netalán még egy-egy hetet eltölthessünk a Balaton partján is. Szóval: egészségesen, amennyire csak lehet. 

A sclerosis multiplex egy idő után komoly akadálya lehet a fenti egyszerű kívánságoknak. Még a villamoson, buszon való utazás is megvalósíthatatlan álomnak tűnik a beteg számára. A közúti járdára is csak mások segyítségével képes fellépni a beteg, s ha magára hagynánk, ott maradna a kocsiúton. Leülni se tud a járda szélére, mert nem hajlik a térde. 

Emeld fel a lábad! – adjuk ki az utasítást. A beteg lehet, hogy megismétli – emeld fel a lábad, emeld fel a lábad.. talán még érti is, hogy mit jelent, de a láb nem emelkedik. És ilyenkor nézzük a lábat, amely hozzátapad az aszfalthoz, de nem emelkedik fel. Legjobb esetben nevetni kezdünk. Rosszabb esetben káromkodni, sírni, bármit lehet, de a láb nem emelkedik. A segítőnek le kell hajolni, és felrakni a lábat. Egyiket, aztán a másikat. Vagyis hát nehezebb járni tanítani egy negyven éves felnőtt beteget, mint egy 8-9 hónapos babát, mert nehezebb a beteg személy maga is. 

Persze azért vagyunk ketten-hárman, hogy kerekesszékkel, járókerettel előbb-utóbb megoldjuk a helyváltoztatást. Aki durvább, az felemelné a beteget és arrébb tenné, nem törődve a visítással; a szelídebbek hosszú rábeszélésbe kezdenek, eligazítják a ruhát, a cipőt, csak azt nem tudjuk még, ami az eredeti cél lett volna, hogyan küldjünk üzenetet a láb izmaiba, és az üzenet által megemelkedjen a láb. Ki vezérli a lábat?

Nos, úgy gondoltuk, hogy az energiával való feltöltés lehet a gyógyulás útja. Azt a barátunkat kell a beteggel legközelebbi kapcsolatba hozni, aki képes órákon át átengedni testét, lelkét a gyógyító energiáknak és közvetíteni fogja azokat a beteg felé.

Az anyag és az energia kölcsönhatása

A prána a test minden szervében megtalálható, energiaként fogja össze a testet. Minden élőlény neki köszönheti életerejét. Ezt szeretnénk most megtapasztalni; valamilyen pránaátviteli módon: átadni az energiát úgy, hogy ha a beteg elképzeli, amint mozdul a lába, az valóban azt fogja tenni, amit elképzeltünk.

A kezelő  megtisztítása

Minden kezelés előtt és után ajánlatos tiszta hideg vízzel legalább könyékig lemosni a kezet, hogy megszabaduljunk a szennyezett éteri anyagoktól. Kezünkkel fogjuk leseperni a kezelendő testéről a beteg anyagokat. Legyen a helyiségben egy edényben sós víz, abba kell belerázni a kezet minden söprés után. A vizet végül öntsük a vécébe. 

Állva kezdjük az öntisztítást, majd hajoljunk le a lábujjakig. Lassú lélegzéssel emelkedjünk fel, emeljük a kezünket a fejünk fölé. Ismételjük meg néhányszor, lehajláskor rázzuk a föld felé karunkat.

 

Először magunkat kell feltölteni
, nehogy saját vitalitásunkat csökkentsük kezelés közben. Leginkább gondolatainkra figyeljünk közben, semmiféle indulat, félelem  ne legyen bennünk, csak az energiára koncentráljunk. Teljes légzést végezzünk ritmikusan a levegő benntartásával és szüneteltetésével. Ezt a teljes légzést fogom átsugározni a másikra. 

Testhelyzet

Legjobb, ha hátán fekszik a páciens, és teljesen ellazul. Lehetőleg ne keresztezze egymást semmilyen végtag, sehol se érezzünk nagyobb nyomást. Helyezzük a kezünket a nyaka alá kb. a hetedik csigolyához. Egész kicsit nyomjuk meg ujjainkkal a csigolyákat, ez ellazítja a nyakat. Három-négy perc után a talpakat vegyük kézbe. Csak a kezünkből kiáradó energiára figyeljünk, ne hagyjuk, hogy más gondolat, önző érzés hatalmába kerítsen a segítés idején. 

Bal kezünk maradjon a lábfejnél, amíg lehet, jobb kezünket helyezzük a lábszárra, térdre, combokra, csípőre. Ezután a balkezünkkel fogjuk meg a bal csípőjét, és folytassuk a vándorutat a testen, miközben folyamatosan mély lélegzeteket veszünk hosszú benntartásokkal (kb. 4 mp beszívás, 4 benntartás 4 kiengedés, 4 szünet, de ez a gyakorlat által változhat). A fejtetőre érve mondjunk köszönetet a kezelésért, a kitartásért. 

    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2329 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x