Amikor a lélek menni akar...
Címlap / Psziché / Amikor a lélek menni akar...

Amikor a lélek menni akar...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Amikor utolér minket egy súlyos betegség vagy netán balesetet szenvedünk, vajon mi történik a lélek szintjén? Vajon vannak-e előzményei egy ilyen horderejű eseménynek és ha igen, mik lehetnek azok? Csupán valószínűsíteni tudjuk, hogy már az esemény előtt voltak olyan gondok, feszültségek, melyeknek közük volt a betegség kialakulásához, baleset létrejöttéhez. Nézzük meg egy eset kapcsán, hogyan adódnak össze azok a hatások, melyek veszélyesek is lehetnek, ha nem kezeljük őket.  

Ismerősöm, nevezzük Ellának, akinek egy ideje nyomon követem a sorsát, több mint két évtizeden át főleg a családjának élt. Férjével diákokként jöttek össze, született három gyerekük és bár az együtt megélt viszontagságok időnként kikezdték a kapcsolatukat, nagyon családcentrikusak voltak, Ella természetesen a férjével együtt képzelte el az öregségét is.

Amikor éppen elégedetlen volt, sokszor gondolt arra, bárcsak változna már valami, elege van már a férjéből is, akivel nehezen találtak megoldást a napi megélhetési gondokra, egymásra mutogattak, mindegyik a másiktól remélt megoldást. A feszültség tartósan belopózott a kapcsolatukba, mindketten egymásra vetítették indulataikat. A férj hamarosan összejött valakivel, ez a kapcsolat tartósnak bizonyult és hamarosan kilépett a házasságból. Ekkor kezdődött Ella kálváriája. A közös otthont eladták, a gyerekek az anyjukkal maradtak, és a hirtelen jött változásokat nehezen dolgozták fel. Ella mély szomorúsága, depressziója megrendítette őket és önkéntelenül is szolidárisak voltak a fájdalmában vele, ez természetesen nehezítette az apjukkal való kapcsolattartást, bár korábban mindegyiküknek nagyon jó volt a kapcsolata az apával. Ella a társtalanságot szokta meg a legnehezebben, évekbe telt, míg visszatért az életkedve.


A származási családjával is nagyon szoros kapcsolatot ápoltak egymással, édesanyja 90 évesen még jól tartja magát, korát meghazudtoló vitalitással éli hétköznapjait, nővére is, húga is három-három gyerek édesanyja, végig vele voltak a nehézségek közepette.

Egyszer csak húgáról kiderült, hogy rákos. Végigment a szokásos kezeléseken: műtét, kemoterápia. Úgy tűnt, hogy jól reagált a kezelésekre, hamarosan megnyugtató leletei lettek, így mindenki fellélegzett a környezetében. Ella igyekezett rábeszélni, hogy foglalkozzon a lelki tényezőkkel is, amelyek a betegség háttérben lehetnek, de a húga annyira jól gyógyult, hogy nem érezte szükségét ennek.

Nővére, aki elvált, már mindegyik  gyermeke felnőtt, éppen nagymamai örömök elé nézett. Ő teljesen egészséges, életerős volt. Aznap, amikor az unokája megszületett, éppen sietett be a kórházba látogatóba, amikor az autójának nagy sebességgel nekiment egy szabálytalanul száguldó kocsi. Azonnal belehalt a sérüléseibe. Mindenkit nagyon megrázott az eset.

Pár hónappal a temetés után húga – aki rákos volt - hirtelen rosszul lett, bevitték sürgősen a kórházba. Még aznap meghalt.

Egyik veszteség jött a másik után. Ella is, a gyerekek is nagyon megrendültek. A balesetet szenvedett nővér egyik gyerekénél, nevezzük Beának, súlyos pánikrohamok jelentkeztek. Ekkor kezdtek megoldást keresni számára, úgy tűnt, hogy családállítással lehetne legkönnyebben rálátni a probléma gyökerére és elmozdulni a megoldás irányába. A hátteret ismerve beállt a nemrég elhunyt anya és a nagynéni képviselője is az állításba. Látszott, hogy az a tény, hogy ők meghaltak, nem világos Beának, nem akarja elfogadni, nagyon menne ő is a másik világba utánuk. Megjelent egy olyan belső képem, hogy lehet, Ella is ennek az erőnek a vonzásában él, talán neki sem nyilvánvaló, hogy melyik világhoz tartozik. Mikor ezekről az eseményekről beszélt, réveteg tekintetében ott volt ez a bizonytalanság. Ha az elhunytakhoz úgy viszonyul valaki, mintha még élnének, lehet, hogy nem fáj annyira, de lassan elkezdhet úgy élni, mintha a senkiföldjén lenne, mintha sem az élőkhöz nem tartozna igazán, sem a holtakhoz…
 
 

Biztattam, hogy vegyen részt ő is családállításon, bár ijesztgetni nem akartam. Hamar ráállt, bár banális témákat nevezett meg, amikre állítana, úgy érezte, hogy a gyászt feldolgozta. Olyan érzésem volt, mintha nem akarná hagyni, hogy eltérítse bárki, mintha ő is menni vágyna. De vajon tényleg ez van-e, és ha igen, akkor vajon tud-e róla? Azt tanácsoltam, hogy figyelje meg, hogy a többiek  állításában mi érinti meg leginkább, az után döntse el, hogy mire érdemes állítania. Végül a feldolgozatlan gyász bizonyult a legerősebbnek… Ott bolyongott ő is a senkiföldjén, elvágyódva nézte a „másik világot”. Mikor erre a lelki valóságára már rá tudott nézni, akkor indult el igazából a gyász feldolgozása, a realitás elfogadása. Saját bevallása szerint sokkal jobban van, lánya szerint pedig látványos változás állt be nála.

Hogyan függnek össze a fent felsorolt nehéz sorsok, összefüggenek-e egyáltalán, először kiben, hol indul el az az életérzés, amely megnehezíti az életben maradást, az idős anya élete iránti aggódás, kinek-kinek a saját feldolgozatlan nehézségei, vagy valami más? Az első tragédia mintha lavinaszerűen hozta volna magával az életről való lemondás érzését több más családtagnál.

Hogy mi történt volna Ellával, ha mindannyian hagyjuk, hogy csak történjenek a dolgok, ha nem foglalkozom ezzel a kicsit riasztó belső képpel, ha ő nem kezd el foglalkozni a belső folyamataival - az soha nem fog már kiderülni. Egyszerűen örülök, hogy él, egészséges és visszatért az életkedve, humorérzéke ismét a régi.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7916 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x