Amikor azt teszed, amit tenned kell. Beszéljünk a Sorsról....
Címlap / Psziché / Amikor azt teszed, amit tenned kell. Beszéljünk a Sorsról.

Lukács Tünde

Amikor azt teszed, amit tenned kell. Beszéljünk a Sorsról.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

Mit jelen valójában az a szó, hogy "Sors"? Létezik e egyáltalán, vagy kitaláltuk? Szabadon alakítható, vagy előre megszabott? Magam választottam, vagy semmi közöm hozzá? Ezekkel a kérdésekkel szinte naponta találkozunk, akár emberi kapcsolatainkban, akár újságot olvasva, akár az internet világában. Mit tudunk valójában a Sorsról? Az igazat megvallva, semmit. A Sors, témáját tekintve hasonlít a karma, a reinkarnáció témájához, amiről igazából nem rendelkezünk biztos tudással. A családállítások alkalmával sok esetben beállítjuk a Sors képviselőjét a mezőbe (a családállítások során családunk tagjait idegen személyek képviselik, de nem csak családtagjainkat állíthatjuk fel, hanem bármi mást, például a Sorsot is).  


Rendezvénynaptár
Az igazat megvallva, semmit. A Sors, témáját tekintve hasonlít a karma, a reinkarnáció témájához, amiről igazából nem rendelkezünk biztos tudással.

A családállítások alkalmával sok esetben beállítjuk a Sors képviselőjét a mezőbe
(a családállítások során családunk tagjait idegen személyek képviselik, de nem csak családtagjainkat állíthatjuk fel, hanem bármi mást, például a Sorsot is).

Azokban az esetekben tesszük ezt, amikor a résztvevő nem tudja elfogadni a sorsát, amelyen esetleg nem lehet változtatni, vagy hozzátartozója sorsát nem tudja elfogadni, aki esetleg súlyos beteg. Ilyen esetben a megoldást a Sors előtt való meghajlás adja. Aki átélte már ezeket a pillanatokat, az tudja, milyen nehéz megtenni ezt a meghajlást. Hiszen ez azt jelenti, tisztelem a Sorsomat, és elfogadom olyannak, amilyen. Én magam is álltam már szemben a Sors képviselőjével, és bizony kerülgettem egy darabig, míg rájöttem, nem kerülhetem meg a Sorsomat. Bármilyen nehéz is, akkor lehetek „szabad”, ha szembenézek vele, és elfogadom. Csakis ekkor kezdődhet el az életemben a változás. Igaz ez bármilyen dologra.

Rengeteg kritikát kapok, amikor azt állítom, hogy nem tudjuk megváltoztatni a Sorsunkat. Az ezotéria és a spiritualitás szereti a szabad akarat fogalmát, miszerint úgy alakítjuk Sorsunkat, ahogyan azt mi szeretnénk, és lehetőségünk van szabadon dönteni. Ez az állítás megdőlni látszik a családállítások tükrében.

A döntéseket, melyekről azt gondoljuk, mi hozzuk, valójában a tudatalattink és lelkünk viszi véghez. Előadásaim alkalmával bevezetésként fel szoktam tenni egy kérdést: „Ki az, aki szabad akaratából jött el az előadásra?” Persze ilyenkor szinte mindenki felemeli a kezét. Aztán elmesélem a szomorú hírt, hogy bizony senki nem szabad akaratából van itt. Már jóval az előtt megtörtént a döntés a tudatalattiban, mielőtt az előadáson résztvevő azt tudatosan meghozta volna. Ha belegondolunk, biztosan van olyan eset az életünkben, amikor tettünk valamit, és később visszagondolva rá, nem tudjuk, hogy mért tettük meg. Azért, mert abban a pillanatban tudatalattink és a családi tudattalan irányított bennünket.
Elmesélek egy történetet.
Egy férfi – nevezzük Ádámnak – ellátogatott egy családállításra. A problémája az volt, hogy valamiért a családjában minden generációban 37 éves korában öngyilkos volt egy férfi, mégpedig pontosan december 31-én. Pár év múlva éri el ő is ezt az életkort, és bár nem volt szándékában megölni magát, nem hagyta nyugodni a dolog. Az állítás során kiderült, egy ősét, több generációval korábban 37 éves korában megmérgezte a felesége, és pontosan december 31-én halt meg. Azóta minden generációban ismétlődik ez a minta, a halál Szilveszterkor. Ádámot megdöbbentette a történet, de most már látta, milyen dinamika, milyen minta húzódik az ismétlődő halálesetek mögött.

Hazafele eszébe jutott, hogy van egy unokatestvére, aki éppen most múlt 37 éves, és pár hét múlva december 31-e lesz éppen. Bár mindig életvidámnak látta unokatestvérét, gondolta, meglátogatja, úgyis régen beszélgettek. A látogatás alkalmával az unokatestvér elmesélte Ádámnak, hogy tönkrement a házassága, és már megvette a pisztolyt, hogy szilveszterkor főbe lövi magát.

 
 
Úgy gondolom, a fenti példa remekül mutatja, hogy minként irányít bennünket a családi mező, a családi rendszer. De nevezhetjük ezt tudatalattinak is. Nem tudunk másképp cselekedni, mint ahogy őseink cselekedtek, addig, míg új mintát nem hozunk létre. Azoknak tehát, akiknek a családjában generációról generációra minták ismétlődnek, - betegségek, válások, anyagi nehézségek, balesetek, pszichés zavarok, vagy bármi más, amiben feltűnik ez az ismétlődés – érdemes ellátogatniuk egy családállításra, ahol felderíthetjük, hogy „véletlen” egybeesés, amiről szó van, vagy egy családi mintáról. Azt pedig ugye tudjuk, hogy véletlenek nincsenek.

Úgy tűnik, hogy mindnyájunkat egy nálunk sokkal nagyobb erő irányít, és mi ennek az erőnek a szolgálatában állunk. Ha elfogadjuk ennek az erőnek a létezését, akkor lehetőségünk van néhány kisebb változtatásra az életünkben, mert ebben az esetben nagyobb szabadságot kapunk. Van egy mondás, miszerint akkor érzed magad szabadnak, ha azt teszed, amit tenned kell. Hogy a sorsunkat hogyan tudjuk azért egy kicsit mégis irányítani, arról következő cikkemben lesz szó.


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5677 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x