Ha az én gyerekem lett volna a veronai buszon ...
Címlap / Psziché / Ha az én gyerekem lett volna a veronai buszon ...

Ha az én gyerekem lett volna a veronai buszon ...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Nem tudok szabadulni a gondolattól: Mit érezhet most az az anya/apa, aki soha többé nem ölelheti magához a gyerekét. Ha már mindenképpen külföldre kell menni síelni (nem kell), miért ilyen messzire? Ha ilyen messzire, akkor meg miért spórolnak a szálláson? Éjjel a legkockázatosabb vezetni! Miért kellett éjszaka jönni??? Hogy engedhet el egy cég ilyen állapotban egy buszt??? De ha meg is van a felelős,az életüket nem adhatja vissza. Borzasztó. - írja Dóri. 

 Amit Dóri mond, az esszenciája annak, amit a mai buszbaleset kapcsán mindenütt látni, olvasni, hallani. Megrendült szülők fejezik ki együttérzésüket azokkal a családokkal, akinek a gyereke soha nem jön már vissza. Nem tudom mit éreznek ők, de azt tudom, hogy én mit éreznék.

Nem akarnám végiggondolni mi történt azzal a 16 gyerekkel az utolsó pillanatokban. Aztán ezerszer gondolnám mégis végig, őrületig, zokogásig, akár addig is, hogy magamat is megsebezzem valahogy. Az öngyilkosságon gondolkodnék, lehet, hogy még tennék is valamilyen botorka, béna lépést érte. Ki akarna már tovább élni nélküle? 

Hibáztatnám magam, hogy elengedtem, hibáztatnám a buszsofőrt, a céget, a tanárokat. Aztán megint magamat, aztán azokat, akik hagyták a családból, hogy elgengedjem. Aztán megint magamat. Aztán csak ülnék, nihilben, némán, és nem érteném, hogy nem jön haza többé. Fognám a kedvenc pólóját, szagolnám az illatát, míg csak lehet. Beleszagolnék a samponjába és annyira sírnék, hogy megtelne a kád a könnyemmel.

Hasalnék az ágyán és ott bőgnék, akár napokat is. Mert az nem lehet, hogy nem jön többé haza. Gépiesen intézném a papírokat és nem tudnék dolgozni, meg pénzt keresni, csak sírni. Magamat hibáztatni. Esetleg beszélni egy barát anyjával, aki már beszélni képes - megofogalmazni az érzéseket. Eltemetném, de úgy fognának kétoldalról, mert nem nagyon bírna el a lábam. 

És fognák az apját, a nagyanyját, a szomszédban lakó barátnőjét is, mert ez nem csak rólam szól, hanem róluk is - ők is elvesztettek valakit. Egy barátot, egy gyereket, unokát, tanítványt, vagy szomszédot ... valakit aki eddig része volt az életnek és már nincs.
A legrosszabb lehet annak aki haragban volt vele, valami kamaszos baromság miatt.
(Mivel az enyém él, így megfogadom gyorsan, hogy nem bosszankodom kamaszos baromságokon, de tudom, hogy nem bírható ki ez. De megfogadni azért lehet ..) 
Haraggal, bocsánat nélkül, hirtelen elmenni, az élethosszú pokol. 

Hazajönnék az üres térbe - nem lennének színek, de gépiesen valamit csak dolgoznék, hogy menjen az idő. Lassan megbocsátanám a tanároknak, hiszen nem tehettek róla. Meg a sofőrnek is. Aztán sorban, lassan végül magamnak is.

Magamnak, hogy nem működött az anyai érzékem, az a misztikus, hogy mégis álljak a sarkamra és ne hagyjam elmenni őt. Megérteném, hogy nem tudom visszacsinálni a dolgokat. Lassan összeraknám majd a ruhákat is, lehet hogy csak sokára. Lassan elmennék a temetőbe hozzá, vinnék olyan dolgokat, amikről sosem gondoltam, hogy ilyen hülyeséget csinálok valaha. Mondjuk főznék a kedvencéből, vagy kivinném a plüsseiből azt amit szeretett, esetleg játszanék az accounttal amivel ő szokott, a nevében. Mintha még élne egy kicsit - és élne is. Bennem. Tovább élne ott a szívemben. 

Nem tudom, mit tennék, csak azt, hogy nagyon nagyon sokat sírnék. És azt, hogy nagyon sokára tudnék megbocsátani. Elsősorban magamnak. 

A tragédia, még ha másokkal történt is, nagyon fájdalmas. És soha de soha nem tudjuk, mit tennénk mi akkor. És persze mindig örülünk egy kicsit, hogy mégsem mi vagyunk abban a helyzetben - és aztán megöleljük azt akit lehet. És gondolatban, vagy az asztal sarkán gyújtunk egy gyertyát. És együttérzünk azokkal is, akik túléltek úgy, hogy a legjobb barátaik maradtak ott. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 68352 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x