Ha nehéz megtölteni örömmel a hétköznapokat...
Címlap / Psziché / Ha nehéz megtölteni örömmel a hétköznapokat...

Ha nehéz megtölteni örömmel a hétköznapokat...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Halogatás, üresség érzése, amikor a célok sem lelkesítenek... Van ebből kiút? Patály Ildikó kibogozó válaszol olvasónk kérdésére.  

Olvasónk a következő problémával fordult szakértői tanácsadó szolgálatunkhoz:

"Tudom, hogy mi érdekel, miket csinálnék szívesen, de halogatom a velük való foglalkozást, ugyanis nem érzem magam lelkesnek. Mintha nem tudnék mellettük dönteni, elköteleződni és lehorgonyozni a figyelmem. Amikor arra kerül a sor, hogy itt az idő, lássak hozzá valaminek, nem tudom, mit is kellene akkor most csinálnom. Ha nekilátok valaminek, félelmet érzek vagy ürességet, hogy nem tudom, valójában ki vagyok. Ki az, aki elkezdett ezzel a dologgal foglalkozni, ami egyébként érdekli, mégsem érzi jól magát közben?

Gyerekkoromtól “kellett” elnyomnom az érzéseim, önmagam, így védekeztem, mert nem tapasztaltam feltétlen szeretetet, elfogadást, támogatást (lelkileg), biztos talajt. Mintha az, aki voltam/vagyok, nem lenne elég, sőt, béna (enyhén szólva), életképtelen (testvéremtől és anyámtól érkeztek ezek a szavak, érzések).
Érzem, hogy a megoldás a szívemben rejlik, hisz a szív tudja, ki vagyok és mi okoz örömöt. Mégis nehéz megélnem, és örömmel megtölteni a mindennapjaim.

Így elveszettség, szorongás, amit teremtek.

Még ha rajta is kapom magam, hogy negatívan gondolkodom, nehéz pozitívra cserélni és másképp érezni, jobban. Szeretném megélni önmagam újra, a szívem örömét, lelkesedését, az utamat. Hogyan tehetném?"



Kedves Kíváncsi Kérdező!
 
Teljesen megértem a problémáját! Vajójában az, hogy tudja mi az amit szeretne, és mégsem lelkes a választott tevékenységekkel, és nem tud nekiállni és megvalósítani azt amire vágyik, az sajnos nem egyedi probléma.
 
Amit a gyerekkori dolgokkal kapcsolatban említett, ez valóban egy olyan tényező, ami a célok megvalósítását akadályozhatja. De ezek hatását egyedül megszüntetni és megváltoztatni nem lehetséges. Másrész ez még nem feltétlenül állít meg az álmaink felé haladásban.
 
Az, hogy a célok nem lelkesítik, és nem is tesz lépéseket az elérésükért, ebben viszont ott van néhány olyan gátló tényező, ami valójában tényleg belőlünk fakad, és olyan akadályok, amiket egyedül nagyon nehéz, szinte lehetetlen megszüntetni, de szerencsére lehetséges.
 
A valódi probléma megoldása Önnél nem a célokkal kapcsolatos, még csak nem is a családdal kapcsolatos dolgok kezelése, bár nyilván minden feszültségcsökkentés pozitív hatású az ember életére.
 
Ami szükséges, az annak az állapotnak a megváltoztatása, amiben jelenleg Ön van.
 
Ez egy speciális kezelés, ami nagyon gyorsan képes kihozni bárkit ebből az állapotból. 

Tapasztalataim szerint a legnehezebb az, hogy hajlandóak legyünk szembenézni önmagunkkal. Ha erre hajlandó, keressen meg. Tudok segíteni.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1450 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x