Strandtestre sincs csodaszer, hacsak...
Címlap / Psziché / Strandtestre sincs csodaszer, hacsak...

Strandtestre sincs csodaszer, hacsak...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Ismerős számodra az a jelenség, hogy "mindent akarok, de ne kelljen érte tenni semmit"? Én a strandon figyeltem fel rá.  

Tegnap délben leszaladtunk a Balatonra a gyerekekkel, mert volt egy kis dolgom. Kora délután értünk le, az emberek már sétáltak az előző esti delírium után az utcán, ahol sok étterem van.

Összeállt a fejemben egy felismerés.

Az éttermek, fagyizók, kocsmák kínálata valami egészen elképesztően egészségtelen. A cukorból készült színezékes fagyik, a lisztből készült pizzát, tészták, a koktélok, sör, sütemények, kürtőskalácsok, lángosok, fánkok, jégkrémek, jegeskávék és palacsinták tömkelege

OKÉ, EZT EDDIG IS TUDTUK... Igen ám, de mindeközben a strandon a nagy BÍCSEN meg CSAK AKKOR VAGY JÓ, HA TÖKÉLETES A TESTED. Amit felismertem, az a ‘mindent akarok, de semmit tenni érte nem akarok’ - jelenség.Az emberek többsége egészen az apátiáig süllyed le a testével kapcsolatosan, mert az nem olyan, mint a plakátokon, miközben azzal vigasztalja magát, ami tulajdonképpen okozta az állapotát. A lisztes cukorral, leöblítve valami folyékony cukorral. Olyasmi ez, mintha az alkoholista alkoholba fojtaná az alkoholizmus miatti bánatát. Elég nagy hülyeség. Így sose lesz jobb. Mitől lenne?

Egy problémát nem lehet azzal az eszközzel megoldani, amivel keletkezett! Ha valaki fogyni akar, akkor valószínűleg drasztikus változtatásokra van szüksége, hiszen amit eddig csinált, annak az eredményétől akar megszabadulni, ehhez nem kell Einsteinnek lenni, nem pedig magyarázatokra, kifogásokra, igazolásokra, netán helyettesítő megoldásokra, amivel ugyanúgy tud továbbra is pizzát, csigát, batyut, pudingot, gofrit, fagylaltot enni! Ezek mind csak a hiszékenységre építenek! És nem, nem lesz azokból sem hőn vágyott (ám valahogy mégis egyre távolodó) beachbody...  

Ne legyünk már naivak és/vagy álszentek! Ahogyan nem lehet munkanélkül gazdag elválni, ugyanúgy nem lehet zabálással sovánnyá válni. Akik ÚGY néznek ki, nem esznek meg mindent IS, amit csak kapni lehet! Nem lehet sörözőben kockahasat létrehozni, nem lehet pizzázva izmos combot létrehozni. NEM FOG MENNI. Csodamegoldásokkal SEM! Nincs csodaszer!

Jó életvitel van, és annak van eredménye! Amilyen lassú és kitartó módon felkúszott, olyan lassú és kitartó módon fog eltűnni is, de ahhoz kitartónak kell lenni. KI-TAR-TÁS. Kulcsszó.

Ha csak nyaraláskor mennének a hülyeségevések, akkor nem lenne gond, de hétköznap is ugyanúgy megy a vigaszevés, gondolván hogy tök mindegy, ha már így nézünk ki. Meg aztán karácsonykor, húsvétkor, összes szülinapkor, Péter és Tamás napokon, szóval az egész év egy EGYBEFÜGGŐ EVÉS. A strandforma idén SE jött össze, de igazából Gizike se csinosabb az irodában, szóval mindegy is. (hangosan gondolkozom, akinek nem inge úgyse veszi magára ugye) Nem mindegy!

Vedd már észre a csapdát, ez nem jutalom, hanem BÜNTETÉS! Saját magad büntetése, jó hosszútávra. A élvezeti cikkek okozta károkat, azaz a hízást és/vagy a betegségeket nem fogja megoldani az élvezeti cikkekbe menekülés. Igenis lehet normálisan enni ünnepekkor és nyaralásakor is.

CSAK EGY DÖNTÉS! A pizza + 5 aperol délutáni NASInak(ettől a szótól amúgy is a falnak rohanok) nem lesz jó alak az eredménye! Kicsit felhúztam magam ezen. Mert ha az emberek igénye végre markánsabban elmozdulna a normális ételek és ezzel ha jó állapotú test (igen, ez is sokszor igényesség kérdése!), akkor lehet hogy végre egy ilyen sétálóutca kínálata is hozzáalakulna a változásokhoz.

És onnantól a gyerekeink is sokkal nagyobb biztonságban lennének, mert ez így most konkrétan egy katasztrófa. Vattacukor, jégkrém, kóla. Még én izéltem azon, hogy az első után még nem is, de utána plusz 2 gyerek után a testem némileg változott és hogy nem szívesen vetkőzök nagy nyilvánosság előtt (strand). Meg az edzőbarátnőmhöz képest úgy nézek ki, mint egy telenyomott búvárruha.  Ahogy nézem, mégsem nekem van szégyellnivalóm.

 
 
És nem a testem miatt, hanem a hozzáállásom miatt. Érdekes, én tudtam ott is jót választani, mert igenis volt. Én mindig tudok nyaralás meg ünnep alatt is normálisakat enni, ha AKAROK. Mert nekem van önuralmam, célom és akaraterőm. Meg tudásom. Kicsit jobban meg is békéltem magammal, erre jó volt. Én CSINÁLOM. Mert összeszedem magam. Nem esek mélybe, ha nem jó a látvány, hanem nekilódulok, időt, munkát, energiát teszek bele.

Te MIÉRT NEM? Átadom a tudást. Csak szedd már össze magad te is. Kezdd már el! Gyere ki ebből a testi depresszióból! Ne legyél 1 a mindegyemberek közül! Ez az egyetlen út, nincs bogyó, liszt meg semmi ami ezt helyettesíteni fogja.

Tedd meg a lépéseket, de végig! TE VAGY A CSODASZER!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.bocsiviki_banner 
 
[ 1147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x