Hello Ábel 2.
Címlap / Psziché / Hello Ábel 2.

Hello Ábel 2.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Szilveszterre ígértem, de leesett a nagy hó. Hóhahó! Azt mondja a rádió, hogy az ország nem járható. Óó! Nem indultam hát el. Bár Ábel naponta tudósított az időjárási (v)iszonyokról; azt mondta valahogy, hólánccal, négykerék meghajtással, hóekével, szánnal, hátizsákkal minden nap hazajutott még, és reggelente be a nagy városba. Nincs mitől féljek.  

Szilveszterre ígértem, de leesett a nagy hó. Hóhahó! Azt mondja a rádió, hogy az ország nem járható. Óó!
Nem indultam hát el. Bár Ábel naponta tudósított az időjárási (v)iszonyokról; azt mondta valahogy, hólánccal, négykerék meghajtással, hóekével, szánnal, hátizsákkal minden nap hazajutott még, és reggelente be a nagy városba. Nincs mitől féljek.

De a fél-elem nem is úgy működik, hogy van mitől, hanem úgy, hogy az ember az ő fejében elképzeli azt, ami neki félelmetes, és onnantól kezdve fél. Nem egész.
Én féltem, és maradtam,- itthon.

A kutyám úgyszintén. Ő is félt. De ő attól félt, ami volt; a petárdák sivító hangjától, a szilveszteri mulatságok robbanószekezeteitől, a duhaj részegemberek ordítozásaitól. Egész éjjel reszketett és bújt hozzám. Én meg hozzá. Legalább volt kihez bújnom. Életem első Szilvesztere volt ez, amit emberi társaság nélkül töltöttem, -részben saját elhatározásból.

Ábel a rengetegben szilveszterezett a komáival és a gyerekeivel. Éjfél előtt még megsütötte a saját kis házimalmában őrölt gabonából készült kenyeret, aztán sétáltak egy nagyot fáklyákkal a szűzhóban, majd megmelegedtek a kemencék pattogó tüze mellett. A gyerekek örültek, hogy tovább fennmaradhattak, mint máskor, és egész éjjel együtt játszott az ott lakó családok apraja-nagyja.

Elsején elszégyelltem magam. Még egy kis hótól is visszariadok. De ugyanakkor nyugodt és boldog volt a lelkem, hogy legalább a kutyám nem maradt egyedül erre az éjszakára. Ki tudja, meddig él még. Idén lesz 14 éves.

Pár nap múlva kisütött a nap. Hét ágról. Pedig január volt. Annál inkább különleges és kimozdító volt ez, a lakásban gubbasztásból. Már fájt a fejem a sok itthon üléstől, amikor elindultam a pályaudvar felé, de egy belső erő lökött, tolt, miközben őrzött és védett is egyben, szólván: „MOST INDULJ MIRA, INDULJ AZ ÚTRA ÉS VISSZA SE NÉZZ!”

Ábel azt mondta, azzal a vonattal menjek, amely minden fánál megáll. De azt nem mondta, hogy fogom érezni magam ezen a vonaton. Migrénes fejfájás gyötör; baloldali. Miért van ez a migrén nekem már tizenéves krom óta? És miért nem múlik el már egyszer s mindenkorra? Mit tegyek, hogy már ne gyötörjön többé? Szinte nem is létezem, csak a görcsös fájdalmam a fejemben tart még életben. Furcsa paradox őrület ez. Élek, de így minek? Átadom magam és egész életemet a Teremtőmnek, hívom az angyalok, a szentek és az Őrangyalom segítségét.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 1537 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x