Ábel mesél 10.
Címlap / Psziché / Ábel mesél 10.

Ábel mesél 10.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-07

Nagyon megörültem a múltból hirtelen felbukkanó fiúnak, akinek a valaha szép sűrű göndör haja most már ugyan félig kihullott, de a szemében lévő kíváncsi értelem még mindig nem szűnt meg.  

A borosüveget, vagyis inkább az üveg bort kezében tartó férfi széles mosolyra húzta a száját, amikor kezet fogva bemutatkoztunk egymásnak.

- Tényleg, Te lennél az, Mira? Ezer éve nem láttalak? Én az a Péter vagyok, tudod, aki az egykori egyetemi teaház egyik oszlopos tagjaként együtt dolgozott a pároddal azon, hogy legyen vidékre leköltöző, értelmes emberi életet élő közösség Magyarországon is, ahogy azt ő nyugati kommunák látogatásai alkalmával tapasztalta.

Nagyon megörültem a múltból hirtelen felbukkanó fiúnak, akinek a valaha szép sűrű göndör haja most már ugyan félig kihullott, de a szemében lévő kíváncsi értelem még mindig nem szűnt meg.


Bár pont róla mondta Á., hogy nagyon sokszor érzi magát elkeseredettnek a sikertelenségek és a sziszifuszi megtapadási kísérletek miatt, de azért kitart még feleségestül, gyerekestül, ugyanúgy, ahogy a többi 5-6 család is, akik végleg beköltöztek ebbe a maguk által létrehozott kis faluba.

- Hogy kerülsz ide? Mikor jöttél? Meddig maradsz? - hangzottak a jól ismert kérdések felém is de hangsúlyukban inkább kérően, hogy ugye itt maradsz sokáig és hogy ez nem csak egy délibáb, és hogy itt leszel most is velünk,- ilyesmiket véltem kihallani és érezni a szívemben.

Ahogy egymás után jöttek a többiek is, ezek a kérés-kérdések meg-megismétlődtek. Volt, akit nem ismertem, soha nem is láttam eddig, volt olyan, akivel már délelőtt összefutottunk, meg olyan is, akinek csak a nevét ismerhettem eddig egy-egy hírlevélből, körlevélből, mely az öko- vagy még inkább élő falvakról szólt.

Jó volt így testközelben látni és érezni őket. A papírszagú szentenciák megelevenedtek a csillogó, élő szemeikben, gyermekeik vagány, bátor, energikusan erős jelenlétében. Mert voltak, akik a gyerekeiket is elhozták a közgyűlésre.

Ábel jó házigazdaként, kenyeret, kolbászt és bort szolgált fel a jónépnek, akik mellé tették, amit ők hoztak, süteményeket, egyéb italokat és ételeket.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 1308 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x