Sárkányos lány 9.
Címlap / Psziché / Sárkányos lány 9.

Sárkányos lány 9.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Talán nagyapám korú lehetett, de olyan egészségmániás és hiú, hogy csak annyi idősnek tűnt, mint apu. Értelmes és szimpatikus volt, és mindennap felhívott, hogy mennyi cigit szívtam aznap, és sikerült-e sárgarépalével kezdenem a napot kávé helyett.  

Talán nagyapám korú lehetett, de olyan egészségmániás és hiú, hogy csak annyi idősnek tűnt, mint apu. Értelmes és szimpatikus volt, és mindennap felhívott, hogy mennyi cigit szívtam aznap, és sikerült-e sárgarépalével kezdenem a napot kávé helyett. Egyszer megpróbált megcsókolni, de felvillant bennem, hogy talán protézise van, ezért inkább elrohantam.

Kezembe akadt ekkoriban egy – amúgy nagyon jó – könyv az agykutatásról. Hatásos, erőteljes stílusában leírta a szerző, hogy például a depresszió egy olyan agyi, vegyi folyamat, amit egyszerű gyógyszerekkel teljesen meg lehet szüntetni.

Erre a feje tetejére állt a világom. Minden rossz, ami velem történt, végül is úgy nyerte el bennem létjogosultságát, hogy mindezt meg kellett élnem, szükségem volt rá a fejlődésem szempontjából. Hiszen most már ezért nem félek a haláltól, ezért van hitem, és így tovább. Kifejezetten örültem annak, hogy én azért nem drogozok, mert kipróbáltam és végül úgy döntöttem hogy nem, és nem azért mert holmi áljóságból mindig is megtagadtam magamtól – az amúgy ismeretlent – mondván, hogy rossz, nem szabad. Erre jön egy könyv, és azt állítja, mindennek nem is kellett volna megtörténnie. Azt a szerintem végső soron pozitív kimenetelű sorsszerűséget, amit életemre visszagondolva láttam az eseményekben, egy egyszerű pirulával meg lehetett volna akadályozni. Teljesen összezavarodtam. Csak jó pár hónap után sikerült valahogy megnyugodnom.

Egy másik könyvből meg, ami a pozitív gondolkozásról szólt, azt tudtam meg, hogy ha nem ragaszkodtam volna annyira a negatív gondolataimhoz, hanem pozitívval helyettesítem őket, akkor szintén nem történik meg velem mindaz, amit átéltem. Kezdő lelkesedésemben a könyv hatására két hétig a fellegekben lebegtem, de azután visszatértek agyamba a megszokott sémák. Végül is úgy gondolom, bizonyos eseményeket igenis meg kell élnünk – talán ezt nevezhetjük karmának is –, és persze elsősorban a nehézségek által fejlődünk. Jobb pillanataimban már nem is használom a probléma szót, egyszerűen csak kihívásokról beszélek. Ezzel most már odáig jutottam, hogy a halált például egy egészen izgalmas tapasztalatnak látom, egy szakasz utolsó nagy kihívásának.

Bármibe fogok, azt teljes erőbedobással csinálom. Sajnos jó, és rossz ügyekben egyaránt ilyen vagyok. A cigire úgy szoktam rá, hogy kipróbáltam, majd másnaptól két dobozzal szívtam, részeges időszakomban pedig néha napi néggyel is akár.

A tanulásnak is így álltam neki, így három hónap alatt leérettségiztem. Otthon csak két gimnáziumi évem volt, azt is egy egész korszakkal azelőtt végeztem, nem beszélve arról, hogy nem a tudásom alapján mentem át a két év végén, hanem kizárólag jóindulattal. Megjegyzem, az itteni oktatási rendszer messze az otthoni alatt van, nem tanultunk világtörténelmet például, mindössze Amerikáét. Az érettségi nagyon jól sikerült, de olyan jó azért nem lett, hogy ösztöndíjat kaptam volna egy egyetemre. Nem állampolgár számára pedig a további iskolák megfizethetetlenek, de legalábbis marha drágák. Addigra azonban már játszottam a gondolattal, hogy tovább tanulok. Már két és fél éve voltam kint. Otthonról újabb hírek érkeztek, miszerint gond nélkül hazatérhetek. Nem teljesen értettem, mindenesetre örültem neki. Diegóval így lett vége a kapcsolatunknak. Sírt, amikor elindultam.

Otthon az egész család a repülőtéren várt, hatalmas csokrokkal. Azt mondták, úgynézek ki, mit egy filmsztár. Persze rég voltam már olyan vékony.

Bár összehasonlító vallástudományt tanultam volna szívem szerint, olyan nem is létezett Magyarországon, és elmúlt már március, ezért minden állami oktatási intézmény jelentkezési határidejéről lemaradtam. Egy lehetőségem maradt, egy magyar-amerikai főiskola, amire marylandbeli anyaiskolája révén nem vonatkoznak az otthoni szabályok. Ott viszont már csak a nulladik évre tudtak felvenni, amit nem is bántam. Az iskola egy vagyonba kerül, és gazdag szülők gyerekeiből gazdag menedzsereket képez.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1915 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x