"I have a dream!" ...became a president of the United States...
Címlap / Showbiznisz / "I have a dream!" ...became a president of the United States (Van egy álmom - az Egyesült Államok elnökévé válni)

"I have a dream!" ...became a president of the United States (Van egy álmom - az Egyesült Államok elnökévé válni)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Negyvenöt évvel ezelőtt egy Georgia állam béli tiszteletes fia, akiből szintén baptista lelkipásztor, és nem utolsósorban a világ minden táján ismert polgárjogi harcos lett, elmondott egy beszédet. Egy beszédet, amelyben a mellett emelte fel a hangját, hogy népét végleg megszabadítsa az elnyomás igájától... 

Martin Luther King Jr. volt az az ember, aki élére állt az afroamerikaiak polgárjogi mozgalmának, és az ő tevékenysége következtében szűnt meg az Egyesült Államokban a feketék törvények által szentesített másodrendű állampolgári státusa, és ő érte el azt, hogy a színes bőrű amerikaiak is egyenjogú tagjai lehessenek az USA társadalmának. 1963 augusztus 28-án tartották a híres Washingtoni menetelést, amely során King tiszteletes elmondta a híressé vált „I have a dream” beszédét. 

A híres „I have a dream” beszéd:Negyvenöt évvel Martin Luther King beszéde után egy másik afroamerikai is beszédet tartott… nem kisebb jelentőségű beszédet. A merénylet áldozatául esett Nobel békedíjjal kitüntetett lelkipásztor talán legszebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen jelentőségű beszéd hangzik majd el hazájában. Nem gondolta volna, hogy az előítéletektől terhelt nemzet képes lesz majd arra, hogy lehetővé tegye egy „tesó” számára azt, amit abban a korban még álmodni sem mertek. Barack Obama, illinoisi szenátor 2008-ban, negyvenöt évvel King beszéde után a Demokrata párt jelölő kongresszusán tartott beszédében elfogadta az elnökjelöltséget. A teljes párt, élén Bill Clinton elnökkel, és feleségével, Hillary Clintonnal, aki tavasszal még Obama legnagyobb párton belüli riválisának számított felállt Obama mögé, és támogatásáról biztosította az egyes felmérések szerint republikánus ellenfele, John McCain előtt 6 százalékponttal vezető jelöltet. 


Eljött tehát az idő, amikor egy színes bőrű, egy afroamerikai indulhat az elnöki székért a nagy vízen túl. Indulhat, és nagy valószínűség szerint igen esélyes is a győzelemre. Lehetséges, hogy jövő tavasszal Barack Obama egy a mostaninál is nagyobb jelentőségű beszédet tarthat majd. Egy beszédet, amelyet akár úgy is kezdhetne: „I had a dream”… (volt egy álmom).

HarmoNet tipp: John McCain maga alatt vágta a fát - legfőbb támogatóját veszítette el >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2035 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x