Németh Kristóf: Abigél, a kémfilm...
Címlap / Showbiznisz / Németh Kristóf: Abigél, a kémfilm...

Németh Kristóf: Abigél, a kémfilm...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Szabó Magda klasszikusának színházi változata a nagysikerű nyári bemutatót követően október közepétől az Uránia színháztermébe költözik. A darab Kuncz Ferencét elsősorban a karakter megformálásáról kérdeztük. 

"Annak idején ezt a szerepet Kovács István kollégám és nagyon kedves barátom játszotta. Nekem ez a szerep tetszik a legjobban, ami nyilvánvalóan azért is van, mert ha az ember megkap egy szerepet, akkor azzal elkezd azonosulni, másrészt abban tartom különlegesnek, hogy ebben a szerepben van egy nagyon nagy váltás. A darab elején úgy gondoljuk, hogy ez a kicsit bájgúnár, sármőr fiatalember, aki egy tizenéves lány szívéhez próbál közel férkőzni, tulajdonképpen jó ember. Kicsit el van szállva magától, kicsit öntelt, de alapvetően kedvelhető figura - hófehér ruhában, katonatiszti tartással. A második felvonás elején azonban kiderül róla, hogy egy kőkemény vallatótiszt, aki egy ellenállási mozgalmat akar tönkretenni, és a szerelme is csupán hazugság. Akár egy mai kémfilmben!" - mesélt Kristóf a szerepről.

Az előadás színészei egy különleges eseménnyel is kedveskedtek a sajtónak - illetve egymásnak, valamint a darabnak - hiszen mindenki megformálhatta a maga Abigéljét, azaz azt a segítő szobrot, akit ő a mű alapján elképzelne magának. Németh Kristóf egy "matulás" lányt formált (persze szakavatott segítséggel) - mint mondta, azért, hogy mindenki tudjon vele azonosulni: "Picit az ifjúkori Horn Micit akartam látni benne, akit a mi előadásunkban Bánfalvy Ági játszik, a filmben pedig Ruttkai Éva volt. Egy lány a sok közül, akivel azonosulhat bárki, akiről mindenki elhiheti, hogy olyan, mint ő maga."


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1790 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x