Ha az újévi fogadalom visszaüt... - A kitartó fogyás
Címlap / Szépség-Egészség / Ha az újévi fogadalom visszaüt... - A kitartó fogyás

Ha az újévi fogadalom visszaüt... - A kitartó fogyás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Az újévi fogadalmad rosszul sült el? Szívesen megváltoztatnád ezt? A fogyás egész évben tartható, külön durva fogyókúra nélkül. Kínoztatásod idejének végére érkeztünk, ezúttal végre valóban megváltoztathatod alakod. Harcra fel! 

Legtöbbünk tesz Újévi fogadalmat. Mindenkinek ismeretesek azok a mondatok, hogy:
Jövőre
 • biztosan lefogyok
 • biztosan leteszem a cigarettát
 • nem eszek több csokoládét
 • elkezdek rendszeresen sportolni… és így tovább.
Évvégén azonban ismét sajnos sokan szembesülnek azzal a ténnyel, hogy már megint nem sikerült a fogadalmát betartani. Pszichológusok is megállapították már, hogy tanácsosabb inkább nem tenni fogadalmakat.
 
Miért?

A kudarcok által nő a negatív pontok száma az elméletbeli éves önértékelési listánkon. Amik mind rossz hatással vannak pszichés és fizikai állapotunkra, gondolkodásunkra. Majd oda vezethetnek, hogy le is mondunk céljainkról és azokat teljesen fel is adjuk. Beletörődve ezzel jelenlegi nem elégedett állapotunkba.

Ne tedd ezt!
A változásra mindenkinek, mindig van esélye.
 • Legyenek céljaid, amikért becsületesen, rendíthetetlenül megharcolsz
 • Gondolkodj pozitívan, kerüld a negatív hatással bíró tényezőket
 • Következetesen, megfontoltan haladj előre céljaid felé
 • Ha már egyszer megtaláltad a számodra legmegfelelőbb utat, célod eléréséhez, akkor arról már le ne térj. Becsületesen haladj azon.


Add fel tehát a sokszoros nagy fogadalomtevéseket és élj a következő módszer szerint:
„TALÁLJ MINDIG ÚJ ÖSVÉNYEKET MAGAD ELŐTT, ÚJ KIHÍVÁSOKAT, HOGY ÖSZTÖNÖZZENEK, ÚJ FEJEZETEKET AZ ÉLETBEN, HOGY ELGONDOLKODTASSANAK, ÉS ÚJ VÁLTOZÁSOKAT, HOGY PRÓBÁRA TEGYENEK”

"MINDEN NAP EGY ÚJ NAPRA VIRRAD SZÁMODRA IS. ÉLD AZT AKTÍVAN, EREDMÉNYESEN, HOGY MINDEN NAPODAT A POZITÍV ÉLMÉNYEK HATÁROZHASSÁK MEG, MIK ÉRTELMEK ADTAK ÉLETEDNEK."

Mit veszel ha bemész egy pékségbe?
Veled is megesett már, hogy nagyon éhesen, ebéd előtt beszaladtál a közeli pékségbe, hogy vegyél valamit. Sokan ekkor legszívesebben az egész boltot felvásárolnák. Ha szeretnéd megkímélni pénztárcádat, takarékosabban vásárolni, ekkor állj meg egy pillanatra. Gondolkodj egy kicsit, hogy mi is az amire akkor igazán szükséged van?

Koncentrálj csak arra a dologra, vedd meg és már menj is tovább. Ha nem elég egy belőle, vegyél még egyet, és maximum csak kétféléből válogass. Ekkor ne törődj azzal, hogy a következő alkalommal mit fogsz venni, hiszen nem biztos, hogy azt akkor is fogod kívánni, ráadásul, egyre csak azon fog járni az összes gondolatod, hogy mikor fogsz már végre ismét a pékhez menni.

HarmoNet tipp: Hányféle mozgásformától lehetsz fitt? >>

Még egy jó tanács:

Választásod mindig van. Mindig keresd meg az egészségesebb élelemforrásod, hogy minőségibb ételt ehess, amiben nincs annyi felesleges zsír, cukor, rejtett Kcal.

Állandó diétán vagy, de soha nem vagy eredményes:
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy állandó diétát tartanak. Minden egyes, új, sztárok által reklámozottat kipróbálják. Majd a kudarcokat a nagy zabálások követik. Elérkeznek a jojó effektushoz. Az a fogyás visszahízás kialakulásához.

Rengeteg diéta létezik
Volt, hogy az emberek csak zöldségfélén éltek, voltak kik sok húsfélén, kiknek zsírosabb diétájuk (étrend) volt, kik rengeteg gabonát ettek.

A legkülönfélébb diétás (étkezési) szokások léteztek már, és az emberek mégis felnőttek rajtuk és energikusak, egészségesek voltak. Nem volt rajtuk ennyi zsírfelesleg sem, nem voltak ilyen betegek mint a 21. századi ember ma.


Mi ennek az oka?
 • Elsősorban az étkezésük alapja. Mint, nem használtak ennyi felesleges cukrot, zsírt, tartósítószert, adalékanyagokat. Táplálékuk zömében friss, természetes étel volt, nem tartósított csomagolt fajta. Alapja a zöldség – gyümölcs – gabona félék – hüvelyesek – olajos magvak és azok olajai voltak. Valamint még a friss tejtermékek, és a húsfélék. Valódi élelmiszerek. Amikor a tej még igazi tej volt, a kenyér teljes értékű gabonából készült.
 • Másodsorban sokat mozogtak, az életben maradásért mindig volt mit csinálni a kertben az erdőben. Vadászni, halászni, termeszteni, állatokkal foglalkozni, mosni, főzni. Jóllehet az életmódunk mára már teljesen megváltozott, hiszen a városokban élve sokan kényszerülnek dolgozni irodákban, olyan helyeken, ahol nincs alkalmuk a napi több órás aktív fizikai munkára.

Törekedjünk arra,
 • hogy választékosan étkezzünk. Részesítsük előnyben a friss, vitamindús, természetes ételeket. Kerülve a felesleges zsírokat, sókat, cukrot, adalékanyagokat, tartósított, kész és félkész ételeket. Vásárolj zöldséges piacon, Főzz magadnak.
 • Egészséged érdekében, minden nap végezz valamilyen aktív tevékenységet, mely kicsit felpörgeti anyagcserédet, fellazítja izmaidat, megszabadít a stressztől. Lehet ez egy nagy cardio edzés, kombinálhatod erősítő, vagy lazító gyakorlatokkal, aerobic, küzdősport, labdajáték. Csinálhatod a szabadban, otthonodban, belső területen végzett tornázás. Legeredményesebb, az, ha télen is kimész a szabadba, a természetes, oxigéndús környezetbe.

HarmoNet tipp: A Téged tartó tengely - A hát és a gerinc védelme >>

Olvasás, tanulás, vagy sport. Avagy a mai fitness sportolók sportja:

Sokszor látom, döbbenten, hogy sokan még nyújtás, egy–egy erősítő széria közben is az újságot, könyvüket olvassák. A legmegdöbbentőbb, amikor valaki walkmannel, újsággal a cardiogép kijelzőjén fut.

Egyetlen dolgot tudok elfogadni:
Kerékpározás közben, szobain, benti körülmények között, olvasni, dolgozni, telefonálni, vagy tanulni. Mivel ezen a gépen az edzés, mondhatni a legkevésbé motivált, de azért jó, meg sokan szeretik csinálni. Továbbá, nem is annyira veszélyes, mintha futógépen és társain csinálnánk mindezt. Walkman használata még szóba jöhet, hiszen a hallgatott zene még motivációt is adhat, felpörgetheti adrenalin szintünket.

KEDVES SPORTOLÓK! Ahhoz, hogy valóban eredményes munkát érjünk el edzésünkben, fontos, hogy az ekkor, az edzéstevékenységünkre koncentráljunk igazán. Betartva a megfelelő pihenőket, intenzitást, dinamizmust. 

Zsemlye Zsanette
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2600 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x