Elixír Vénusz Fesztivál - Egy nap a nőiség jegyében, tabuk...
Címlap / Szépség-Egészség / Elixír Vénusz Fesztivál - Egy nap a nőiség jegyében, tabuk nélkül...

Elixír Vénusz Fesztivál - Egy nap a nőiség jegyében, tabuk nélkül...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Számos közismert hazai és külföldi előadó, pszichológus, szexológus, filozófus, asztrológus, író, zenész és táncos színes, színvonalas műsorral tiszteleg az emberi élet legszebb és legörömtelibb témái előtt. Ezen a napon mindenről szó esik, amit a nőknek és a nőkről tudni kell! 

Mikor? 2009. május 9-én 9:30-tól 19:30-ig
Hol? ELTE Kongresszusi Központ (1117 Bp., Pázmány Péter sétány 1/a)

Szerelem praktikus és misztikus szinten, a virágzó szexualitás titkai minden életkorban, intim torna és masszázs az érzékiség és egészség szolgálatában, születés és szülés, a Secret és az agykontroll szerepe a 21. századi nő életében.

Egész nap koncertek, táncbemutatók, kirakodóvásár, egészséges finomságok,
ingyenes humanisztikus asztrológiai tanácsadás.
 
Bővebb információ és részletes program >>

A belépőjegy egyben sorsjegy is! Ne dobd el!
A nap folyamán 1,5 millió Ft értékben ajándékok kerülnek kisorsolásra.

A belépőjegy elővételben május 8-ig 3900 Ft-os áron váltható:

  •  az Elixír szerkesztőségben (1062 Bp., Lehel u. 5.),
  • az Elixír Könyvesboltban (1132 Bp., Váci út 78/b),
  • megrendelhetők a www.elixirbolt.hu honlapon postai utánvéttel.

PROGRAMOK

Merj nő lenni!
Soma Mamagésa előadása 15 órátólA szexualitás tudatos megélése azért fontos, hogy minél nagyobb élvezetet kaphassunk a szeretkezés során, és hogy minél intenzívebben megélhessük azt a csodát, amit két ember szerelmes együttléte jelent. Soma Mamagésa előadása minden érdeklődőnek segít, hogy fogékonyabbá váljon a szexuális energiára, és hogy minden porcikájában megélje az eggyé válás élményét.

A korunkra jellemző szemléletváltás magában foglalja a szexualitás megítélését is, amit a legtöbben örömmel üdvözölnek, a tapasztalatok szerint ugyanis messze állunk még az arany középúttól, vagyis a kiegyensúlyozott szexualitástól. Soma Mamagésa előadásában pszichológiai, spirituális és tapasztalati oldalról közelíti meg ezt a mindannyiunk számára fontos kérdést.

A szexualitás szentsége
Sok nőnek igen meglepő elképzelései vannak a szexualitásról és saját teste működéséről, ami igen komoly problémákhoz vezet. Bizonyos esetekben generációs stresszek és elfojtások aktiválódnak, amelyek tovább nehezítik a helyzetet. Soma, aki harmadik éve vesz részt Hellinger-féle családállításon, ahol a résztvevők a kudarccal teli társkeresésre, a megromlott párkapcsolatra vagy a nőiség megélésének nehézségére keresnek gyógyírt, olvasói példáival érzékelteti a helyzet jelentőségét. „Az elmúlt években a nőknek szóló újságok és internetes oldalak tanácsadójaként kétezernél is több levelet kaptam és válaszoltam meg, ezek nyolcvan-kilencven százaléka vetett fel a párkapcsolatokhoz, a szexualitáshoz és a nemiség megéléséhez kapcsolódó problémát.” A generációkon átívelő elfojtások mellett a tudatlanság és az indokolatlan bűntudat, szégyenérzet is fokozza a párkapcsolati és szexuális problémák létrejöttét. Pedig nem szabad hagyni, hogy a szexualitás szentségét, a női méltóság megélését szégyen övezze, hiszen az gátat szab annak a magas szintű energiának, amely a szexualitásból táplálkozik, és minden mozzanatunkban szublimálódik.

A gyönyör kapuja (intim női masszázs)
Michaela Riedl előadása 15.30-tól
Tudatosan vagy tudat alatt a legtöbb ember csodálattal áll a „nő misztériuma” előtt. A női szexualitás nagy része mélyen, a sötétben rejtőzve bújik meg, és éppen ez a titokzatosság az, ami a félelmek és spekulációk, ugyanakkor a fantáziák, remények és vágyak számára is nagy teret enged.

Életemnek már igen korai szakaszában késztetést éreztem arra, hogy felfedezzem jónim valós dimenzióit, és találkozzam a hozzá kapcsolódó érzésekkel: a kéj és az öröm minden gyönyörével, de azokkal az élményekkel és hangulatokkal is, amelyek ezen öröm megtapasztalása elé akadályt gördítenek” – mondja Michaela Riedl, a Jóni-masszázs című könyv szerzője.

A szexualitás esszenciája
“Nagyon hamar rá kellett döbbennem arra, hogy társadalmunk szinte minden lehetőséget elzár az elől, hogy a témát a kellő tisztelettel és figyelemmel közelítsük meg – folytatja Michaela. – De vajon hogyan is kerülhetnénk kapcsolatba szexualitásunk esszenciájával és szépségével, ha a megismerés lehetőségei ilyen szűk korlátok közé lettek kényszerítve? A jóniban rejlő titkok és varázslatos örömök nem mutatkoznak meg a szorongató normák ölelésében: jóninkat csak akkor láthatjuk meg teljes fényében, ha minden lehetséges szinten vizsgáljuk, tapasztaljuk, s teljes mélységében átérezzük.”

A női szexualitás végtelen tér, amely annál nagyobb, intenzívebb és örömtelibb távlatait fedi fel előttünk, minél mélyrehatóbban foglalkozunk vele. Figyelmesség és tisztelet: ez a két kulcs nyitja a jóni nyújtotta kiteljesedés és öröm felé vezető út kapuját. Kérdései és a tapasztalatok utáni olthatatlan szomja végül arra vezették a könyv szerzőjét, hogy 1995 és 1997 között részt vegyen egy tantra jóga tanfolyamon. Itt találkozott először a jóni-masszázzsal, a női nemi szervek mélyrehatóbb és intenzívebb masszírozásával. Ez az élmény döntően rányomta bélyegét a szexuális életére: csak ekkor vált világossá számára, hogy a jóni milyen szorosan is fűződik egész lényünkhöz, lelki fejlődésünkhöz, elégedettségünkhöz és életigenlésünkhöz.

A szexuális teljességért
A szerző női tanítványai gyakran számolnak be arról, hogy jónijuk korábban még soha nem részesült ilyen osztatlan figyelemben, soha nem kapott ilyen mély és jóleső érintéseket. Szexualitásuk középpontjában eddig csak a kielégülés elérése állt, ezért emellett minden más elveszett: nem tapasztalhatták meg a jóni kiteljesedését, a feltorlódó érzelmek elsöprő áradatát, a két test és két lélek egyesülését, a szív megnyílását, a folyamatosan növekvő és végül mindent elsodró vágyat, a testben cirkuláló energiát. Sok nő csak a jóni-masszázs révén ébred rá, hogy szexuális lény, mások pedig itt szembesülnek azzal, hogy mély, begyógyulatlan sebeket hordoznak.


A szexualitás alapos és üdvös megismeréséhez sok apró lépést kell megtenni. Michaela nem hisz abban, hogy problémáink megoldására és teljesületlen vágyaink elérésére léteznek általános érvényű képletek. A gyógyulás felé vezető út mindig az első lépéssel kezdődik. A jóni-masszázs a nő legbensőbb valóját érinti meg – egy kis lépés a teljesebb és tudatosabb szexualitás felé. A könyv mindenkihez szól: a nőknek segíteni kíván abban, hogy mindennapjaikat nagyobb életörömmel, gyógyulással és gyönyörrel töltsék meg, és rátaláljanak a nőiességükhöz vezető új útra, a férfiak pedig tekintsenek rá úgy, mint szívélyes meghívásra.

A nőiesség virágai
Annak a nőnek az életöröme, aki felismerte és használni tudja a szexualitásában rejlő erőt, átsugárzik a környezetében élőkre is. Ő testesíti meg a szépséget, és ezt a szépséget szinte mágnesként vonzza magához. A jóni legbenső lényünket tárja fel előttünk. Elnevezése a szanszkrit nyelvből származik, és jelentése magába foglalja a teljes női nemi apparátust, a vulva külső részeitől kezdve a vagináig, a méhig és a petefészkekig.

A jóni fáradhatatlanul, újra és újra sugározza felénk hívogató jeleit. Nem ignorálhatjuk és nem száműzhetjük életünkből, hiszen szorosan hozzánk fűződik. Lehetünk fiatalok vagy idősek, hordozhatunk szép emlékeket, életünk lehet magányos vagy megrázkódtatásokkal teli – jónink mindig kínál egy járható utat, és soha nem zárkózik el előlünk teljesen.
Éppen ezért, ha jónink fölfedezése mellett döntöttünk, akkor teljesen mindegy, hogy eddigi életünk során milyen szexuális tapasztalatokat szereztünk. A könyv használatával megkezdett úton megismerhetjük nőiességünk virágait és a szabadság illatát. Az a nő, aki ismeri jóniját és szoros kapcsolatban van vele, pontosan tudja, hogy szexuális téren mik a vágyai, és ezt képes is világosan kifejezésre juttatni. Az ilyenfajta öntudatosság és önismeret az élet számos területére is hatással van, és egész lényünket meghatározza.

Mindhalálig szerelem
Dr. Rusz Edit szexológus előadása 11.30-tól
Mindannyian tudjuk, hogy a boldogság és kiegyensúlyozottság nem kor kérdése, sokkal inkább attól függ, hogyan éljük meg mindennapjainkat és mennyire harmonikus a kapcsolatunk saját magunkkal. Igaz, mindezt a környezet hozzáállása is erősen meghatározza, ezen a téren bőven van még mit tanulnunk: sosem az idő múlásán kell keseregnünk, hanem ki kell használnunk az évek során gyűjtött tapasztalatokat, és élveznünk kell a különféle életszakaszok szépségét.

Dr. Rusz Edit szexológus előadásából megtudhatjuk, hogyan tarthatjuk fenn a harmóniát hosszú távon egy kapcsolatban, miként őrizhetjük meg a lángolást akkor is, ha már régebb óta megtaláltuk a másik felünket, ugyanakkor a keresőben lévők is sok hasznos információt kapnak ahhoz, hogy végre rájuk találjon a boldogság.

Éld meg az örömöd!
„Mindannyiunknak érdemes megszívlelnünk Albert Schweitzer gondolatát, aki azt vallja, hogy a fiatalság nem életkor függvénye. A kornál sokkal lényegesebb az, hogy mennyire hiszünk a jövőben, és hogy milyen megvalósításra váró terveket dédelgetünk a jelenben” – mondja a doktornő. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ötvenéves kor fölött a legtöbben úgy vélik, már nincs esély a szeretetteljes kapcsolatok fenntartására vagy kialakítására. Ez azonban nem igaz, hiszen számos előnye van annak, ha érettebb korba lépünk. Gondoljunk csak bele, milyen új szakaszba érünk azzal, hogy a gyerekeink kirepülnek a családi fészekből! Szex közben nem kell a megfelelő védekezés miatt aggódnunk, hanem szabadon átadhatjuk magunkat az örömszerzésnek, kamatoztatva a korábban szerzett, testi gyönyört fokozó tapasztalatainkat.
Hiba azt gondolni, hogy az élvezetes szex csak a fiatalabbak kiváltsága, életkortól függetlenül szükség van rá többek között egészségmegőrző, hangulatjavító, önbizalom-növelő és boldogságkeltő hatása miatt. Az előadásból kiderül, hogy milyen apró trükkökkel hidalhatók át az idő múlásával fellépő testi változások, illetve hogy hogyan találhatnak partnert azok, akik egyedül vannak és úgy vélik, számukra csak hiú ábránd a szerelmi boldogság.

Képek: piqs.de
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3849 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x