A betegségek lelki, mentális és karmikus okai I.
Címlap / Szépség-Egészség / A betegségek lelki, mentális és karmikus okai I.

A betegségek lelki, mentális és karmikus okai I.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Minden egyes kor embere kereste a betegségek okát, és nagyon változatos elképzelések születtek arról, mi is betegíti meg valójában az embert. Új sorozatunkban sorra vesszük a buddhista, holisztikus, bioenergetikai, pszichológiai, orvosi és ezoterikus elméleteket is. 

A gnosztikusok a betegséget illúziónak látták. Szerintük a Szellem az egyetlen valóság, és a Szellem nem lehet beteg. Mentessé kell válni a fizikai világ, a test látszatvalóságaitól, fel kell ébredni az álomból, eggyé kell válni a Szellemmel, és a szenvedés megszűnik.


A buddhisták a betegséget a megnyilvánult világban elkerülhetetlennek tartják. A születés-öregedés- szenvedés-halál körforgásából csak a megvilágosodás, a tiszta tudatosság által lehet kikerülni.


A karma tan hívői negatív karma gyümölcseként látják a betegséget, melyben az előző életek negatív cselekvésbeli, viselkedésbeli, érzelmi, hitbeli és gondolkodásbeli mintái fájdalomként öltenek testet. Ez a fájdalom megtisztít, törli a karmát, felemel, mert a betegség a harmóniába kerülés szenvedésen keresztüli módja.

Azért jár a betegség szenvedéssel, mert itt a Földön (és az univerzum Földhöz hasonló alaprezgésű helyein) a harmóniába kerülés módja a Föld alaprezgésének megfelelő negatív tulajdonságok elkövetésével, átélésével, megtapasztalásával, majd megváltásával érhető el.


Ezek: idegesség, gonoszság, felfuvalkodottság, félelem, szenvedés, megalázkodás, ingatagság, csalódottság, hiányban gondolkodni, mogorvaság, változékonyság, elszakadás félelme, bűnösségérzet, gondterheltség, előítéletesség, rágalmazás, istentelenség, öncélú akarat, rémület, gonosz gondolatok, titkos vágyak elfojtása, bosszúság, spirituális lesüllyedés, anyagi nyereségvágy, félreértett valóság, kényszer-gondolatok, tény megmásítása, meghiúsult vágyak, tiltott vágyak, külső elvárásoknak megfelelés, siker utáni sóvárgás, gonosz gondolatok, tudatalatti szexközpontúság, túlzott pénzorientáltság, tudatalatti luxus iránti vágy, hajszoltság miatti szorongás, anyagi biztonság hiánya miatti negatív jövőkép, hatalommal visszaélés miatti bűntudat, eredménytelenség miatti szorongás.

Aki az univerzumból a Földre került, nem véletlenül van itt, mert az egyéni és a családi karmája mellett a Föld karmájával megegyező bűnökkel is bír, így aki itt él, annak a Föld karmáját is törlesztenie kell. A Föld szenvedése, félelme, hiányban gondolkodása stb.(mint ahogy a megváltódása is) a miénk.


A New Age a lelki fejődéshez szükséges megtanulandó leckeként értelmezi a betegséget, a szabadulási- és fejlődési folyamatot szolgáló szükséges rossznak (ami csak látszólag rossz, valójában hosszú távú spirituális érdekeink szerint jó), a mágikus felfogás megtorlást lát benne.


Az orvosok a betegségek kórképei mögött biofizikai zavar által okozott biofizikai, biokémiai, élettani tényezőket (genetikai hajlam, külső környezeti hatások, fizikai trauma, vírusok, baktériumok, gombák) látnak. Szerintük a betegség a szervekben kezdődik, és ott végződik, mert a gyógyszerekkel ott kell csapást mérni rá.

Az utóbbi időben úgy tartják, hogy a betegségek kórokait 4 csoportra lehet osztani: a hiányállapotok (ásványi anyagok, nyomelemek, mikroelemek, makromolekulák, növényi hatóanyagok), a mérgezések (alkohol, a dohányzás káros termékei, drogok, gyógyszerek, növényvédő- szerek maradványai, tartósítószerek, mesterséges színezékek, ízfokozók, állagjavító adalékanyagok, a vegyi anyagok széles skálája, amik a kozmetikumokkal a bőrünkön keresztül a szervezetünkbe jutnak), a stresszorok (a házastárs vagy más számunkra jelentős személy halála, közeli családtag halála, válás, családi veszekedés, börtön, személyi sérülés vagy betegség, rossz házasság, munkahelyi konfliktusok, munkahely elvesztése, nyugdíjazás, egy családtag megbetegedése, terhesség, szexuális problémák, új családtaggal bővülés, üzleti vállalkozás nehézségei, pénzügyi helyzet változása, képzettségtől eltérő munka végzése,új szakma elsajátítása, eladósodás, jelzálog, hitel, munkahelyi felelősség és elvárások, gyermeknevelés, önmegvalósítás és önkiteljesedés nehézségei,családtag munkanélkülisége, iskolai tanulmányok kezdete vagy vége, életkörülmények változása, a munkaidő vagy a feltételek változása, lakóhely változtatása, szociális és hitéleti tevékenységek változása, más alvási szokások, családi összejövetelek számának növekedése, étkezési és pihenési szokások változása, kevés kikapcsolódás, kisebb törvénysértés) emocionális hatásai és a genetikai adottságok (testi adottságok– betegséghajlam, testalkat, kinézet, az idegrendszer szerkezeti és működési sajátosságai, az érzékszervek érzékenysége, általános testi fejlettség, csontosodás, lelki adottságok– jellem, képességek, tehetségek, hajlamok, irányultság, mentális adottságok – kommunikációs képességek, akarati tényezők, figyelem, gondolkodási funkciók).


A pszichológusok az elfojtott, ki nem élt érzelmekben fedezték fel a betegségek okát.

A feszültség, a frusztráció, a düh a félelmek, a vélt és valós sérelmek és általában az érzelmek elfojtása negatívan hatnak közérzetünkre. A folyamatos érzelemelfojtás a szervezetben gátat képez, ami egy idő után depresszióhoz és más testi, lelki és mentális betegséghez vezet.

A pszichoszomatika szerint az ember tudattalanja betegségek formájában képezi le és jeleníti meg azokat a lelki-mentális zavarokat, gátakat, görcsöket, berögződéseket, amiket tudata korábban elsüllyesztett, nem akarván szembesülni a problémákkal.


A bioenergetikusok szerint fizikai testünk betegségei, a pszichoszomatikus betegségek vagy az elmebetegségek kivétel nélkül minden esetben összefüggenek az energiaáramlás hibáival, az energiablokkokkal, a kevés életenergiával vagy a külső (az emberi étertesten kívüli) energiatérből jövő túl erős stimulációval, ingerrel.


Forrás: Késmárki László: Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai

Kép: FreeDigitalPhotos.net - Michal Marcol
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7811 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x