Zeneterápia - másképpen 2.
Címlap / Szépség-Egészség / Zeneterápia - másképpen 2.

Zeneterápia - másképpen 2.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Testünk ritmusai az anyaméhben keletkeznek! Az egészséges magzati fejlődéshez elengedhetetlen a kiegyensúlyott, normális biológiai ritmus megléte. Minden gyermek jól szervezett biológiai órával, ritmussal jön a világra.  

Az egészséges magzati fejlődéshez elengedhetetlen a kiegyensúlyott, normális biológiai ritmus megléte. Minden gyermek jól szervezett biológiai órával, ritmussal jön a világra. Az újszülöttek ritmikus folyamataikat az anyától kapják. Az anyai ritmikus kódok a véráramon keresztül érik el a magzatot, olyan hormon segítségével, melyet melatoninnak nevezünk. Ez a hormon a szem ideghártyájában (retina), a tobozmirigyben és egyes bélcsatornaszakaszokon termelődik. Ez a hormon indítja be a magzat biológiai óráját.


Az emlősök (tehát az ember) belső óráját egy ingaórával hasonlíthatjuk össze. Az óraszerkezet teljesen kifejlett állapotban jelen van a magzatban, de csak akkor indul el, ha egy külső tényező aktiválja azt. Ez a tényező az anya már működő biológiai óra rendszere, mely optimális esetben harmóniában van a természeti ritmusokkal.

A fejlődés kezdeti szakaszában kialakuló biológiai ritmusok szabályozzák majd szervezetünk mindennapi alkalmazkodását a természet változó körülményeihez!

Ezek a ritmusok könnyen befolyásolhatók megfelelő zenével, hiszen a biológiai és zenei ritmusok arányai, matematikai paraméterei sokban hasonlítanak egymáshoz.
Ismerjük meg a szervezetünk legfontosabb ritmusait!

1. Cirkadián ritmusok: Az ilyen folyamatok közel 24 órás periódussal rendelkeznek, azaz egy nap alatt csak egyszer megy végbe a teljes ciklus. Nevük a latin circa (körülbelül) és dia (nap) összetételből származik. Többek közt ide tartozik:
• alvás-ébrenlét ciklus,
• emésztési folyamatok,
• testhőmérséklet változása,
• hormon molekulák vérbeli szintjének változása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4811 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x