Mindig megnézem a nőket, és ez zavar... - Szex, vágyódás,...
Címlap / Te+Én+Szex / Mindig megnézem a nőket, és ez zavar... - Szex, vágyódás, önutálat

Mindig megnézem a nőket, és ez zavar... - Szex, vágyódás, önutálat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Bizonyára sok férfiben és nőben megfordul a gondolat, hogy néha már zavaró, ahogy a nőket nézi, és szinte mindig a szex jut eszébe. Így bezárva érezheted magad egy ördögi körbe. Ugyanis minél jobba zavar annál inkább erre fogsz gondolni, pláne, ha még problémának is tartod. Bár ritkábban, de nőknél is megjelenik ez a probléma. 

A szexualitás, probléma?
Először is hadd szögezzem le, hogy a szexualitás nem probléma, hiszen ha az lenne, nem lenne élet a földön. A szexuális energia egy csodálatos teremtő potenciál, amit a megfelelőképp használva, elmédet uralva úgy használhatsz, ahogy szeretnél és csodás képességekkel és élettel ajándékozhat meg.

Ha éhes vagy az probléma?
Zavar, hogy sokszor gondolsz a szexre? Ha éhes vagy akkor pedig folyton az evés jár az eszedben vagy csak arra tudsz gondolni, hogy hol vegyél enni valót, vagy merre is találsz egy jó éttermet. Ez is akkora probléma, mint a szexuális vágyainkat kielégíteni akaró keresés? Valószínűleg nem tartod akkora problémának. A szexualitás az életünkhöz tartozó ösztön, ami ugyanolyan joggal van jelen, mint az éhség vagy a szomjúság. Nem szabadna nagyobb problémának tekinteni és elítélendőnek vagy állatisnak tartani. Semmivel sem állatiasabb, mint az evés, ivás, alvás.

Szex nélkül Te sem lennél...
Ha nem lenne a szexualitás, akkor te sem élnél. Szüleid valószínűleg szeretkeztek, mikor fogantál. Ha ezt nem tudod elfogadni és problémának, vagy bűnös és rossz dolognak tartod akkor valószínűleg a szüleidet sem tudod tisztelni, szeretni.

Hogy is tudnád tisztelni, ha ilyen mocskos dolgot műveltek? Tisztátalanok? Ha nem tudod elfogadni azt az energiát, amiből lettél, és a cselekvést miáltal létezel, akkor tulajdonképpen senkit nem tudsz szeretni, még magadat sem. Ez pedig nagyon sok zavart von maga után.

HarmoNet tipp: Szextípusok - archetípusok a nemiségben >>

A szexualitás elítélése és elnyomása

Ha rossznak ítéled meg a benned létrejövő vágyat, akkor elítéled magad, és ezzel nem segíted életed. Számos pszichés zavar kiváltó oka lehet a szexualitás tagadása, vagy elnyomása. Erről Freudnál olvashatunk a legtöbbet, de Jung és más pszichológusok is gyakorta foglalkoznak a témával. Mára már külön ág alakult ki ezekre a problémákra, ez a szexuálpszichológia. Valószínűleg mert az emberek nagyon sokat foglalkoznak a nemi vággyal. Kialakul az ördögi kör. Minél jobban nem akarsz foglalkozni a kérdéssel, annál inkább eléd kerül. Ha el akarod nyomni, akkor még különféle perverziók is kialakulhatnak, de áttevődhet az élet más területeire is. Különböző fóbiákat vonva maga után, és mehetsz is a pszichológushoz, hogy segítsen rajtad. A megoldás azonban egyszerű is lehet.

Sose gondolj úgy a szexre, mint állati csökevényre...
Még egy Buddha is ezen keresztül született. A lótusz a mocsárból ered és szépsége így bontakozhat csak ki. Az ember is csak akkor lehet megvilágosodott, csak akkor élhet teljes életet, ha nem ítéli el a szexualitást. A víz piszkos, iszapos ugyan, de ahhoz, hogy e tetején messze fent a víz felett csodálatos virágot bonthasson, át kell haladnia a mocsáron. Ahhoz, hogy Te is kivirágozhass meg kell ismerned és át kell hatolnod az ösztönökön is, melyekbe beletartozik a szexualitás. Amíg nem fogadod el, nem értékeled, nem ismered, addig nem tudsz feljebb jutni és teljessé, boldoggá válni.

Átalakulás - energiák
Az energia ugyanaz a gyökér csakrában, mint a szahaszrarában (Korona csakra, fejtető), csak közben áthalad a többi csakrán és mindegyikben átalakul. Az elsőben még négy szirma van a lótusznak, majd hat és így tovább, míg elér a felszínre, ahol ezerszirmúvá válik. Az ember, ahogy a szexuális energia áthatol a csakráin egyre több képességgel rendelkezik, tudása gyarapodik és látása élesedik. Nem lehet kikerülni ezt a folyamatot. Ahogy a virág sem tud a levegőben gyökeret ereszteni, úgy az ember sem képes az égből kivirágozni.

HarmoNet tipp: Valódi férfira vágysz? - Felejtsd el! Férfinak csak férfi lehet igaz társa >>

Tehát, nem érdemes eltorzítani és problémát csinálni a szexualitásból, mert annál inkább gyötörni fog. Na, nem is azt szeretném mondani, hogy éjjel nappal csak szeretkezz.
Ha elfogadod, hogy felmerül benned a vágy és felismered, majd a következő lépés, nem az elutasítás, vagy – jaj már megint rosszra gondoltam - lesz akkor jó úton haladsz. Megismerésed fokozatosan átalakul, és nem fog gyötörni, hanem életerővel tölt el és társadul szegődik.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6011 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x