Amikor a párkapcsolatok jól sikerülnek...
Címlap / Te+Én+Szex / Amikor a párkapcsolatok jól sikerülnek...

Amikor a párkapcsolatok jól sikerülnek...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Tudat alatt olyan állandó dinamikák hatnak, amelyek lényegesen befolyásolják párkapcsolati életünket. Most megtudhatjuk, hogy az úgynevezett rendszerszemléleti struktúrák figyelembe vétele hogyan járulnak hozzá egy boldogabb együttlétre. 

Mindnyájan harmonikus és zökkenő mentes párkapcsolat után kívánkozunk. Jó esetben az idő nagy részében ez jól működik, máskor azonban nem. De nagyon ismerősek azok a helyzetek is, amikor szemrehányásokkal vagy követelésekkel szembesülünk a párkapcsolatunkban. Elvileg ez még nem feltétlenül katasztrófahelyzet, sőt néhányszor fontos, hogy paraméterként érzékelhessük a párkapcsolatunk jelenlegi állapotát. Hiszen egy párkapcsolat egy állandó élő folyamat, különböző tényezők hatása alatt áll. Ennek függvényében egy bizonyos egymásra hangolt figyelem szükséges a kapcsolat minőségnek megtartásához. Felületes párkapcsolati viták és nézeteltérések általában kicsi dolgokon keletkeznek, és egy bizonyos szintig ezen a szinten meg is oldhatóak.


Amikor a fogkrémes tubus végéről nyomása már nem segít

A lelkünk mélyében viszont a probléma sokszor onnan indul, hogy a nemekre annyira jellemző észrevételek meglehetően különbözőek. A nő és férfi teljesen eltérő érzékvilágban mozognak. Ennek persze megvan a magyarázata.
  • A férfi szerepe alapvetően inkább a külső biztonságra és a család megvédésére valamint a családnak való külső ellátására van berendezve.
  • A nő ezzel szemben inkább a belső biztonságra, gondoskodásra, valamint a család belső ellátására és fejlesztésére  központosul. 

Ennek következtében a fizikai, pszichés és gondolkodási működési rendszer is nagy mértékben eltérő a férfiak és nők között. És pont ez a tény vált ki gyakran súlyos nézéseltéréseket és kapcsolati kríziseket. De mi az alapvető oka? Általában e mögött egy megértési hiányosság áll a másik partnerrel szemben, amelyből egy nemek közötti versenyharc alakul ki. És a lényeges belső mondat, ami  keletkezik, az az hogy: „Én jobb vagyok mint te“.  Ebből eredően az egyik partner lenézi és lebecsüli  a másikat, amit persze a másik partner érez és méltó képen negatívan reagál, ami végképp a végtelenségig fokozhatja a konfliktusokat.

A megoldás? Nénikéd térgyekalácsa? Öregapád már látott ilyet...
Rendszerszemléleti oldalról a megoldás abban mutatkozik, hogy férfinak és nőnek eltérő lényei nem egymás ellen hanem egymás kiegészítésére vannak teremtve. Ez azt jelenti hogy mind kettőnek egyaránt meg van a jogosultságuk, úgy ahogy vannak.  E formában a párkapcsolatban is mindkettő azonos szinten van jelen. Ha a partnerek így néznek egymásra, és tisztelik egymásban a különbséget, anélkül, hogy a másikat meg szeretnék változtatni, akkor a párkapcsolat harmonikusan tud működni. Ehhez nem fontos, hogy a másikat mindig megértsük, hanem a lényeg, hogy elfogadjuk olyannak, amilyen. Végső soron erről szól a feltétel nélküli szeretet is… Ez azonban egy végtelenül nehéz, nagyon sok tapasztalást igénylő folyamat, melyet „izomból” vagy elfojtásból nem lehet megvalósítani.


Rendszerszemlélti szempontból azt is fontos tudni, hogy a párunkat nem véletlenül kapjuk hanem hogy egy tudatalatti döntés alapján választjuk ki. Ez pedig gyakran összefüggésben áll a származási családi rendszerrel és abban lévő kapcsolat rendszerünkkel.  Például nem ritkán előfordul, hogy az egyik szülőnkhöz hasonló partnert keresünk magunknak… Ismerős?

Érdekel egy boldogabb kapcsolat lehetősége? - Ezeknek és összes más családi kapcsolatok és hatások rendszerszemléleti hátterét illetve mélyebb összefüggéseit  valamint oldásait egy családállítási kurzuson tapasztalhatjuk meg.

Következő lehetőség: szept. 16-17én Budapesten!  150 órás család- es rendszerállítási képzés indul szeptember 14-én Budapesten >>                              

Szalachy Miklós
Család és renszerállító, rendszerszemléletű coach és management tanácsadó

Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 4803 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x