Ha azt hiszed, nem kell már a szex ...
Címlap / Te+Én+Szex / Ha azt hiszed, nem kell már a szex ...

Ha azt hiszed, nem kell már a szex ...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-26

Tegnap még majd megvesztél érte, de ma már úgy gondolod, hogy soha többé nem is fogsz ránézni egyetlen faszira sem. Pláne i nélkül!  

Pedig nem vagy aszexuális, soha nem is voltál az. Sőt. Szeretted a szexet. Tegnap még. De ma már lemondtál róla. Persze örökre. 

Hogy az örök meddig tart? Lehet, hogy tényleg végig - mondjuk ha már hlnap beledöglesz ebbe az öncsalósdiba - de lehet, hogy csak a következő fasziig. I-vel. 

Öeg vagy már - mondod magadnak. Mennyi is vagy? 25 - 55 - 75? Nem mindegy? A szomszéd Boriska pont ennyi és ő még vidáman benne van az életben, szóval a korod nem indok, csak a tudatod az. Úgy érzed, nem kell a szex. Elég volt belőle, egyszer és mindörökre. A legtöbb nőnek vannak ilyen szexmentes időszakai, amikor úgy érzi, hogy éppen nem kívánja a szexet. Persze erről nem divat beszélni, mert a társadalmilag elfogadott nőideál az mindig készen áll egy kis huncut pajzánkodásra, persze mosás-főzés takarítás után, amikor mindenféle különösebb magas fenntartásúság nélkül, önmagától vonzó és szép. A legtöbben nem ilyen társadalmi ideálok, hanem valódiak vagyunk. És van olyan időszak, hogy azt érezzük, hogy éppen nem igényeljük a szexet. 

Attól még jó, ha átölel ... 
Tudodmi rosszabb az ilyen szextelen időszakban megélt önvádnál? Amikor magára próbálja eröltetni valaki. Ez ugyanis mindig libido csökkenéshez, vagy a pár elhidegüléséhez vezet. Az vele a baj, hogy a pasi többnyire nem érti ezt az egészet és meg sem lehet neki magyarázni, egyrészt mert te sem érted - nincs is mit érteni rajta, mert ez érzés csak - másfelől pedig egyáltalán nem logikus. Mert az érzések nem logikusak. Ezért nagyon nehéz elfogadni. Elfogadni, hogy nincs más hely, ahol épp jóllaktál, nincs helyette pótcselekvés sem, csak egyszerűen nem kívánod és ennyi. 

Mi okozhatja az időszakos szextaszítást? 
A pszichológusok szűk rétege vizsgálta a jelenséget. Valószínűleg a méhen belüli időszakban ért hatások lehetnek a háttérben. Érdemes megfigyelni, hogy ha visszatérnek ezek a szexiszonyos napok, akkor van-e benne periódus szerűség, vagyis mondjuk mindig januárban történi, vagy mindig hónap közepén, a ciklus ugyanazon napjain... Meg fogsz lepődni, de a legtöbb esetben találni fogsz egy rendszert, ami ezeket a napokat meghatározza. Ez remek kiindulópont a terápiádhoz. 

Lehet még egy szörnyűbb ok is a háttérben: a gyerekkori szexuális bántalmazás. Még akkor is, ha felnőtt fejjel már nem emlészel rá, mert az elme nagyon hatékonyan tudja elásni ezeket a tragédiákat. 
Konkrét megélt élmény is okozhat ilyesmit, de arra többnyire emlékezni szoktunk, ám ettől még nem kevésbé rossz, ha tudjuk, hogy nemi erőszak, vagy más bántalmazás van a szex elutasítása mögött. 

3 módszer ami segíthet: 
De először elmondom, hogy mi az ami biztosan nem segít. Az önsajnálat, a kedves önsegítő könyvek olvasgatása és az önbecsapás. ez a három dolog boztosan zsákutca. Ami működhet: 
 1. Terápia 
  A szexuálpszichológus, vagy pszicholőgus segítségével feltárhatjuk az okokat, és megérthetjük, mi zajlik bennünk. A terápiában sokféle módszert használhat a szakember. 
   
 2. Kineziológia, vagy más hasonló blokk oldás 
  A lelki blokkok sokszor a tudattalan mélységében vannak, s míg a beszélgetéses terápiában hetek-hónapok alatt bukkannak rá egy gócra, a kineziológia gyorsan és hatásosan vissza tud menni a gócpontig és kezelni tudja azt. 
   
 3. Relaxációs terápiák 
  Része lehet az elsőnek - de önállóan is működhet. Ilyenkor egy különös, belső úton jutunk el a probléma gyökeréhez és belső képernyőnkön oldjuk megazt. A módszerben benne lehet a hipnózis terápiától a belső utazáson túl a reiki utaztatásig egy sor olyan módszer, ami sikerrel kezelheti ezt a tünetsort. 
Ha úgy érzed, hogy lemondanál a szexről, és ez állandó ... 
Az is lehet, hogy un "aszexuális" vagy. Azért teszem ezt idézőjelbe, mert a fenti módszerek már több, magát aszexuálisként definiáló embert segített visszahozni a szexuális örömök világába. Ehhez csak az kellett, hogy az illető ne legyen elégedett saját szexmentességével, hanem tenni akarjon érte, hogy társat és szexpartnert találjon. Akinek ez nem célja, egészen teljes életet élhet aszexuális emberként is. 

Nehéz segítséget kérni 
A szexuális típusú gondokkal a legnehezebb segítséget kérni és kapni, mert nagyon sok szexológus terapeuta van, aki még mindig az őskorban él, és egyáltalán nem ismeri a modern eljárásokat, így csak a régi kategóriákban tud és akar gondolkodni. Oda pedig nem fér be az, hogy valaki időszakosan nem kívánja a szexet. Ebben a témában pedig barátoktól segítséget kérni sem könnyű. A legtöbbünknek fogalma sincs ugyanis arról, hogy majdnem minden embernek vannak teljesen szexmentes, az intimitást nem kívánó időszakai. Egyeseket ez jobban zavar, mások fel sem veszik. 


  Képforrás: Piqs.de 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1971 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x