Nőnek lenni jó...de nem mindig könnyű
Címlap / Te+Én+Szex / Nőnek lenni jó...de nem mindig könnyű

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Nőnek lenni jó...de nem mindig könnyű

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-07

Nőnek lenni jó, nőnek lenni érték, nőnek lenni öröm. A hétköznapi rohanásban, a mindennapi taposómalomban, az állandó megfelelések kényszerében, szerepeink szorításában hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni.  

Azt mondják: nagyon jó nekünk

Nőnek lenni jó, de bizony nem mindig könnyű. Ráadásul egyre inkább rá vagyunk kényszerítve a férfias energiák használatára. A munkában, karriertörekvéseinkben férfi módon próbálunk helytállni, erősek vagyunk, határozottak, felvesszük a versenyt bárkivel. Ez persze nagyon jó lehet, ha közben nem felejtünk el nőnek lenni. Mert ha elfelejtünk, akkor idővel csodálkozunk, hogy az igazi, a férfias férfiak elfordulnak tőlünk, vagy pedig belebetegszünk a ránk kövesedett férfiszerepbe.

Azt mondják: nagyon jó nekünk, hiszen végre szabadon lehetünk nők. Szabadon beszélhetünk a testiségről, végre nem kell szégyenlősnek lenni, nem kell szégyellni vágyainkat, bátran kimondhatjuk az érzéseket. Nincs szükség elfojtásokra, végre kiteljesedhetünk. A mai nő szerencsés helyzetben van.

De tényleg? Szerencsés helyzetben vagyunk?

Helyt kell állni a munka világának férfihierarchiájában – jó, erről már beszéltünk, és ennek vannak pozitívumai is. Másrészt a média minden nap, a napnak minden órájában önti ránk hirdetéseit csodaszép nők csodaszép fotóival, mondván: Így kell nőnek lenni. És ettől garantáltan csúnyának, öregnek, kövérnek, de legalábbis tökéletlennek érezzük magunkat.

Az sem teszi könnyebbé a dolgot, hogy az általános felfogás szerint a "normális" nő az, aki megfelel az "átlagnak" – vagyis egy modellnek, egy olyan szerep-együttesnek, amit a társadalom aktuálisan a nőtől elvár. De ez a szerep-együttes napjainkban meglehetősen ellentmondásos, aminek lehetetlen megfelelni. A fiatal nő a munkahelyén legyen egyenértékű a férfiakkal. Szabadidejében legyen bombázó, vonzó, igéző, és persze nyitott a szexre. De mihelyt férjhez ment alakuljon át háziasszonnyá, ha gyermeket szült, legyen tökéletes, odaadó anya – felejtse el a magas sarkú cipőt, a szórakozás minden formáját, de eközben maradjon meg a férje számára vonzó szeretőnek. Ismertek olyan nőt, aki képes minderre?


 

Minden nő egyedi, másképpen szép, másképpen jó, másképpen Nő

Valamennyien tudjuk, hogy nő és nő között óriási különbségek vannak. Ami az egyik nő számára létfontosságú, annak a másik számára esetleg nincs, vagy alig van jelentősége. A fent vázolt szerep-együttes más-és más oldala okoz nehézséget a számunkra. Hiszen különböző Istennők laknak bennünk. Mindegyiknek más-más erősségei, gyengéi vannak. Ráadásul Ugyanabban a nőben egy időben több "istennő" is lakozik, akik időnként hajlamosak összeveszni egymással. És életünk folyamán – külső hatások és belső fejlődés eredményeként – változunk, ami azt is jelentheti, hogy más istennő kerül előtérbe. A hiányzó Istennők pedig megidézhetők!

Ha meg akarod tapasztalni, hogy Te egy értékes, szerethető és gyönyörű nő vagy, kattints >>>


Az első és legfontosabb lépes az lehet, hogy merülj el Önmagadban, és próbáld felfedezni, hogy Neked mit jelent Nőnek lenni. Férfiaktól függetlenül, belül önmagadban. Persze számtalan mintát láttál, hoztál otthonról szülői mintát, a barátnőid elárasztottak tanácsokkal, sokféle mintát láthattál filmekben, médiában. Próbálj ezektől függetlenedni. Azt keresd és találd meg, hogy mit jelent számodra Nőnek lenni? Ne törd a fejed! Add át magad női intuíciódnak. A külső elvárásoktól függetlenül Te hogyan szeretnéd megélni nőiességedet?Vállald a kockázatot, légy önmagad

Ha úgy érzed, (vagy az istennő teszt alapján már tudod) hogy sok benned a férfi energia (erős, független nő vagy, akinek fontos a munka, a karrier), akkor ne akard elnyomni ezeket az energiákat. Szükséged van rájuk. Ettől vagy Önmagad. Csak engedd szabadon elnyomott női oldalad. Engedd meg, hogy női energiáid is szabadon áramoljanak. Ne hidd, hogy mindig erősnek kell lenned. Vállald a kockázatot: lehetsz néha gyenge, esendő, vagy akár sebezhető is. Ha erőből, férfi-energiából falat építesz magad köré, nem biztos, hogy lesz a férfiaknál dinamit a fal lerombolására. Engedd leomolni a falaidat, hidd el, a női energiákból szőtt szivárványszínű aura épp elég védelem. A szorongó, aggodalmaskodásra hajlamos "gyenge" nők pedig erőt, energiát, bátorságot, önbizalmat meríthetnek női energiáikból.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 12854 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x