Nasira - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap21
Piros bogyós kevert pite

Készíthetjük mirelit gyümölcs keverékből, de azt egy nappal előbb tegyük a hűtőbe, és ott hagyjuk felengedni.


Kapros-kolbászos csusza

Egyszerű egy tál étel. Érdemes csusza tésztával készíteni, ha nem tudunk beszerezni, készülhet lasagne tésztából vagy széles metéltből. Válasszunk hozzá jó minőségű túrót és tejfölt. A régi, túrós ételeknél mindig összesütötték tálalás előtt. Ekkor a túróból a nedvesség elpárolgott és egy kicsit meg is pirították.


Japán csirkeleves

Keleti ízesítésű leves, amit gyorsan elkészíthetünk. Petrezselyem helyett használhatunk koriander zöldet. Ezen a nyáron a szélsőséges időjárás miatt, kicsit több levest főzünk, mint szoktunk. Vannak esték, mikor kifejezetten hűvös van, jól esik egy bögre, forró leves, testnek és léleknek. Szeretjük az ilyen gyors/rapid leveseket. Inkább, mint egy tasakost. Elkészíteni nem nagy ördöngösség, kezdők is nyugodtan bevállalhatják. A főzési időt jelentősen lerövidíthetjük, ha a húst és a zöldséget előkészítjük.


Zöld currys harcsafilé

Egyszerű halas étel, sok zöldséggel, kókusztejjel és egy Indiai fűszerezéssel. A bátrabbak dúsíthatják kevés Chili paprikával, de ne legyen pokolian erős, inkább csak pikáns.


Grillezett barack joghurttal

Tegnap a Gyenesi termelői piacon csodás barackokat sikerült vásárolnom. Édes, csodás kajszi barackot és őszibarackot. Elkészítettük ezt a gyors desszertet, amit bármikor az asztalra tehetünk. Igazi nyári édesség, amit elkészíthetünk akár a vendégek előtt, az asztalnál. Krém joghurtot készíthetünk magunk is, natúr joghurtot csepegtessünk le egy sűrű szitán, 3-4 óra alatt. A lecsöpögött savót használhatjuk kenyérsütéshez, víz helyett. Készíthetjük barack kompótból is, de azt a felhasználás előtt, alaposan csepegtessük le.


Halkrém leves, afrikai harcsából

Szálkamentes, friss, magyar halból készült zöldsége krémleves. Ezt azoknak is szívesen ajánlom, akik félnek/tartanak a halszálkától. Tálaláskor adjunk hozzá pirítóst, és ne feledkezzünk meg a hal harmadszori úsztatásáról sem. Ha halat eszünk, mindenképpen jussunk eszünkbe a régi római bölcsek mondása, miképpen: "MALEDICTUS PISCIS IN TERCIA AQUA" azaz: "Átkozott a hal a harmadik vízben", azaz okos ember halra vizet nem iszik (az első vízben él a hal, a másodikban pedig főtt). Ezért ajánlom ehhez az ételhez a balatoni rozéborból készült fröccsöt vagy hosszúlépést. Egészségünkre!Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x