Mákos tekercs
Címlap / Nasira / Mákos tekercs

Lénárt Gitta

Mákos tekercs

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Mákos tekercs: a mandulás és a mákos réteg között látszik a gyümölcslap 

Egy kisebb tekercshez:
10 dkg pucolt mandula
15 dkg datolya (ez változhat ízlés, és a datolya minősége szerint)
csipet őrölt fahéj
10 dkg mák
1 citrom reszelt héja
1 darab almalap (17x17 cm-es) (ez úgy készül, hogy almát összeturmixolunk, és 45 dkg almapépet szétterítünk egy tepsiben, szilikonos alátéten. Ezt megszárítjük, majd lehúzzuk a lapról, 4 felé vágjuk)

A datolyát beáztatjuk, és ha megpuhult, akkor turmixgéppel datolyapépet készítünk belőle. A datolyapép lekvár sűrűségű, és teljesen krémes, puha.

A mandulát beáztatjuk, majd megszárítjuk és nem túl finomra őröljük (a képen is látszanak fehér rétegben a nagyobb darabok). A datolyapép felével összekeverjük egy jól gyúrható masszává, fahéjjal ízesítjük. (ez lesz a világos tészta). A datolyapépet kis adagokban tegyük a mandulához, és csak annyit, hogy egy tömör, de mégis jól gyúrható massza legyen. Ez függ a datolya minőségétől, és attól, hogy mennyi vízzel készítettük el a datolyapépet, mennyire lágy. A tészta édességét is a datolya mennyiségével tudjuk szabályozni, minél többet teszünk bele, annál édesebb lesz.

A mákot is megdaráljuk, és a maradék datolyapéppel és a reszelt citromhéjjal összekeverjük, ez egy lágyabb massza lesz.

A mandulás tésztát almalap nagyságúra nyújtjuk. Rátesszük az almalapot, jól lenyomkodjuk. Rásimítjuk a mákos krémet, és szépen feltekerjük.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3417 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x